Olav Nilsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Olav Nilsen
Født24. januar 1942 (76 år)
Stavanger
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballmanager
NasjonalitetNorge
Sportfotball
PosisjonAngrepsspiller
Klubb(er)Viking Fotballklubb, Norges herrelandslag i fotball

Olav Nilsen (født 24. januar 1942) er en tidligere norsk fotballspiller. Nilsen begynte karrieren som midtbanespiller, senere var han spiss og storscorer, før han avsluttet karrieren som midtbanespiller. Han spilte 62 A-landskamper for Norge, og scoret 19 landslagsmål – deriblant ett av målene da Norge slo Jugoslavia i en VM-kvalifiseringskamp i 1965.

På klubbnivå spilte Nilsen for Viking, og var nøkkelspiller og kaptein da Stavanger-klubben hadde sin storhetstid på begynnelsen av 1970-tallet. Han var med på å vinne tre strake seriemesterskap i perioden 1972 til 1974, og fikk kallenavnet «Olav Viking» av supporterne. I sin første sesong for Viking ble han cupmester i 1959. 15 år senere var han med på å tape cupfinalen mot Skeid Fotball i sin aller siste sesong.

Etter at han la opp som spiller etter sesongen 1974, trente han Viking da de vant sitt fjerde seriegull på rad i 1975. Olav Nilsen, ble æresmedlem i Viking fra 1979.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

fotballspillerstubbDenne biografien om en fotballspiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.