North Devon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
North Devon

Kart over North Devon
Vist i Devon

LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
RegionSørvest-England
Adm. grevskapDevon
Seremonielt grevskapDevon
StatusDistrikt
Adm. senterBarnstaple
PostnummerEX31 1EA
Areal1 085,90 km²
Befolkning94 059 (2014)
Bef.tetthet82 innb./km²
ONS-kode18UE
Kart
North Devon
51°04′52″N 4°03′29″V

North Devon er et administrativt distrikt i Devon, England. Administrasjonssenteret er Barnstaple. Andre byer og landsbyer i distriktet North Devon er Braunton, Fremington, Ilfracombe, Instow, South Molton, Lynton, og Lynmouth. Distriktet ble opprettet den 1. april 1974 ved å slå sammen Barnstaple kommunale borough, de urbane distriktene Ilfracombe og Lynton, og de rurale distriktene Barnstaple og South Molton.

Det større geografiske området North Devon er inndelt mellom distriktet North Devon og distriktet Torridge, basert i Bideford.

Befolkning[rediger | rediger kilde]

Ilfracombe, sett fra 136 m overfor. Utsiktspunktet (Hillsborough) er en del av turstien South West Coastal Path

North Devon er populært blant pensjonister. Folketellingen i 2011 viste at 18 % av befolkningen er i alderen 15 år eller yngre, 60 % var i alderen 16–64, og 23 % var i alderen 65 og eldre. De utgjør 20 % av befolkningen som var 65 år eller eldre da folketellingen ble gjort. I sammenligning var alderdistribusjonen over hele England på henholdsvis 19 %, 65 % og 17 %.[1] Forventet levealder for menn er på 77,7 år, noe som er nær engelsk gjennomsnitt, og for kvinner er den på 83,1 år, rundt 1 år over engelske gjennomsnitt.[2]

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Grunnet områdets historisk økonomi basert på landbruk er det mange områder i North Devon som er betraktet som underprivilegert. Den gjennomsnittelige inntekten for distriktet er 73 % av gjennomsnittet for Storbritannia som helhet.

De største arbeidsgiverne i området er National Health Service (NHS), det statlige helsevesenet i Storbritannia, hovedsakelig Devons distriktssykehus i Barnstaple, foruten også forsvarsdepartementet ved Royal Marines Base Chivenor og Arromanches Camp i Instow; og lokalmyndighetene North Devon Council.

Referanser[rediger | rediger kilde]