Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon
TypeForening/lag/innretning
Org.nummer976 128 494
Stiftet1995
LandNorge
HovedkontorOslo
LederJoachim Walltin
Nettstedhttps://www.niso.no/

Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) er et norsk fagforbund for idrettsutøvere innen idrettene fotball-, håndball- og ishockey, og er tilsluttet Landsorganisasjonen i Norge. Forbundet fungerer som en fagforening for idrettsutøverne og har tilhold på Youngstorget i Oslo.

Forbundet ble etablert som en forening i Norsk Tjenestemannslag i 1995, med Petter Belsvik, da spiller for Start, som leder. Tidligere Brann og VIF-spiller Joachim Walltin ble leder i 2009. Tidligere Lillestrøm spiller Peter Werni er ansatt som prosjektleder i NISO. Pr. 1. januar 2018 har NISO ca. 1.200 medlemmer fordelt på tvers av idrettsgrenene. NISO er også medlem av de internasjonale spillerforeningene FIFPro (fotball), Waipu (ishockey) og EHPU (ishockey).

NISO arrangerer årlig prisutdelingen Årets spiller. Dette er en kåring der utøverne innen håndball, fotball og ishockey stemmer fram sine favoritter innen forskjellige kategorier. Prisutdelingen har vært arrangert siden 1999 og har de siste årene blitt arrangert på Grand Hotel i Oslo.

Ledere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lederskifte i NISO frifagbevegelse.no, 3. september 2009.
  2. ^ LO Beretning 1999

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]