Norsk Flygerforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norsk Flygerforbund
TypeForening/lag/innretning
Org.nummer974 431 459
Stiftet1977
LandNorge
HovedkontorOslo
Nettstedhttp://www.flyger.no (norsk)

Norsk Flygerforbund (NF), er en yrkesorganisasjon for hele bredden av norsk, sivil luftfart. Både trafikkflygere, dronepiloter, helikopterbesetninger, flyinstruktører, studenter, ambulansepiloter og ansatte innenfor fraktflyging og business jet er organisert gjennom Norsk Flygerforbund. Forbundets primære oppgave er å ivareta medlemmenes faglige, økonomiske og sosiale interesser. Dette gjøres gjennom å forhandle fram tariffavtaler og andre avtaler som sikrer enkeltmedlemmers rettigheter og vilkår. NF yter dessuten støtte under forhandlinger, tvister og konflikter.

Med over 1.500 medlemmer er det Norges største pilotkollektiv. Forbundet er en fortsettelse av Norske Ruteflygeres Forening (NRF) - stiftet 1948, hvor strukturen i organisasjonen ble fortsatt samtidig som de ulike flyselskapenes flygerforeninger i 1977 samlet seg under navnet Norsk Flygerforbund.

Det ledes i dag av forbundsleder Yngve Carlsen, med Jo Bjørn Skatval som 1. nestleder. Forbundet spiller en viktig rolle både politisk og flysikkerhetsmessig. Politiske fageksperter i industriell komite jobber tett mot storting og regjering for å sette viktige saker på dagsorden. I tillegg skal de bistå med informasjon i forbindelse med tarifforhandlinger og være en ressursbank tilgjengelig for foreningene. Samtidig jobber flysikkerhetskomiteen som en viktig rådgiver og ekspert innenfor flysikkerhetsspørsmål. Komiteen er fagutvalg i alle flyoperative/flytekniske spørsmål.

Norsk Flygerforbund en av de 26 fagforbundene i LO. Forbundet er også medlem av European Cockpit Association (ECA) og det globale pilotkollektivet IFALPA som totalt har om lag 150.000 medlemmer.

I 2021 startet NF opp sin egen podcast - NF-Pådden for å vise fram arbeidet som gjøres i organisasjonen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]