Hopp til innhold

Norsk Flygerforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norsk Flygerforbund
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer974431459
Stiftet1977
LandNorge
HovedkontorOslo[1]
MedlemskapEuropean Cockpit Association[2]
Landsorganisasjonen i Norge (2016–)[3]
International Federation of Air Line Pilots' Associations[4]
Nettstedflyger.no (no)

Norsk Flygerforbund (NF), er en yrkesorganisasjon for hele bredden av norsk, sivil luftfart. Både trafikkflygere, dronepiloter, helikopterbesetninger, flyinstruktører, studenter, ambulansepiloter og ansatte innenfor fraktflyging og business jet er organisert gjennom Norsk Flygerforbund. Forbundets primære oppgave er å ivareta medlemmenes faglige, økonomiske og sosiale interesser. Dette gjøres gjennom å forhandle fram tariffavtaler og andre avtaler som sikrer enkeltmedlemmers rettigheter og vilkår. NF yter dessuten støtte under forhandlinger, tvister og konflikter.

Med over 2.200 medlemmer er det Norges største pilotkollektiv. Forbundet er en fortsettelse av Norske Ruteflygeres Forening (NRF) - stiftet 1948, hvor strukturen i organisasjonen ble fortsatt samtidig som de ulike flyselskapenes flygerforeninger i 1977 samlet seg under navnet Norsk Flygerforbund.

Det ledes av forbundsleder Aleksander Wasland, med Jo Bjørn Skatval som 1. nestleder. Generalsekretær Christopher Gibson Thune står for den daglige driften av forbundet. Forbundet spiller en viktig rolle både politisk og flysikkerhetsmessig. Politiske fageksperter i industriell komite jobber tett mot storting og regjering for å sette viktige saker på dagsorden. I tillegg skal de bistå med informasjon i forbindelse med tarifforhandlinger og være en ressursbank tilgjengelig for foreningene. Samtidig jobber flysikkerhetskomiteen som en viktig rådgiver og ekspert innenfor flysikkerhetsspørsmål. Komiteen er fagutvalg i alle flyoperative/flytekniske spørsmål.

Norsk Flygerforbund er ett av de 25 fagforbundene i LO. Forbundet er også medlem av European Cockpit Association (ECA) og det globale pilotkollektivet IFALPA som totalt har om lag 150.000 medlemmer.

I 2021 startet NF opp sin egen podcast - NF-Pådden for å vise fram arbeidet som gjøres i organisasjonen. https://flyger.no/nyheter-og-presse/nf-padden

Forbundet gir også kvartalsvis ut sitt eget magasin Cockpitforum. https://flyger.no/nyheter-og-presse/cockpit-forum

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.eurocockpit.be[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ frifagbevegelse.no[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ flyger.no[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]