Verdens økonomiske forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
World Economic Forum
World Economic Forum logo.svg
Grunnlegger(e)Klaus Schwab
TypeIdeell stiftelse
Stiftet1971
LandSveits
HovedkontorGenève
OpprinnelseEuropean Management Forum
FormålCommitted to improve the state of the world
Nettstedweforum.org

Salam Fayyad med Israels utenriksminister Tzipi Livni ved Verdens økonomiske forum i Davos, 2008

Verdens økonomiske forum (engelsk World Economic Forum (WEF), tysk Weltwirtschaftsforum (WWF), fransk Forum économique mondial (FEM)) er en Genève-basert stiftelse. Stiftelsen arrangerer et årlig toppmøte som samler toppledere i de største bedriftene, noen nasjonale politiske ledere samt en del utvalgte intellektuelle og journalister. Toppmøtet holdes vanligvis i Davos i Sveits og samler omkring 2000 deltakere. Stiftelsen ble etablert i 1971 av Klaus M. Schwab, som er en sveitsisk professor i økonomi. Tidligere Utenriksminister av Norge Børge Brende er i dag forumets President og toppsjef, en jobb han tiltrådte i oktober 2017.[1]

I 2005 etablerte VØF fellesskapet Young Global Leaders, etterfølgeren til Global Leaders of Tomorrow, bestående av personer under 40 år fra hele verden og forskjellige fag og sektorer som utviser lederskap.

Global Shapers[rediger | rediger kilde]

Global Shapers Oslo er en forening som ble stiftet den 23. mai 2013. Foreningen er en lokal gren av Global Shapers Community som er en del av Verdens økonomiske forum. Kronprinsesse Mette-Marit av Norge er grunnlegger av foreningen, den såkalte «Founding Curator». Birgit Skarstein er leder og såkalt «Curator» for foreningen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «President blant presidentene». www.dn.no (norsk). Besøkt 8. mars 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

organisasjonstubbDenne organisasjonrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.