Nigel Godrich

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nigel Godrich
Født28. feb. 1971Rediger på Wikidata (52 år)
London
BeskjeftigelsePlateprodusent, audioingeniør, komponist, ingeniør, sanger, musiker Rediger på Wikidata
Utdannet vedWilliam Ellis School
NasjonalitetStorbritannia

Nigel Timothy Godrich (født 28. februar 1971) er en britisk plateprodusent. Han er mest kjent for sitt arbeid med det engelske bandet Radiohead. Han har også jobbet med Paul McCartney, Travis, Beck, Pavement, Air, Neil Finn, Natalie Imbruglia, Silver Sun, The Sundays, The Divine Comedy, U2, The Beta Band, R.E.M. og Roger Waters

I 2004 produserte Godrich produced veldedighetssingelen Band Aid 20, med bidrag fra Supergrass' Danny Goffy, Paul McCartney, Radiohead-medlemmene Thom Yorke og Jonny Greenwood, Oasis' Noel Gallagher, Coldplays Chris Martin, Bono fra U2, Sugababes og andre.

Nigel krediteres til tider som det «sjette medlemmet» av Radiohead, og blir gitt mye kreditt for sitt arbeid med dette bandet fra Oxford. Hans første bidrag var på EP-en My Iron Lung med sitt arbeid på sangene «Permanent Daylight», «The Trickster» og «Lewis (Mistreated)». Han har også vært med å produsere LP-en The Bends.

Hans første fulle produksjonsjobb med Radiohead var på OK Computer, og han har produsert hvert eneste album siden det. Han har oppnådd respekt for å vært med på å definere bandets særegne lydbilde. Han har hjulpet til med å etablere Radiohead som et av de mest ettertrakede bandene i verden.

Diskografi (ikke fullstendig)[rediger | rediger kilde]

  • Alle opplistningene er som plateprodusent, dersom ikke annet er skrevet.

Radiohead-arbeid[rediger | rediger kilde]

Annet arbeid[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]