Nigel Godrich

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nigel Godrich
Melt Festival 2013 - Atoms For Peace-29.jpg
Født28. februar 1971Rediger på Wikidata (49 år)
LondonRediger på Wikidata
Utdannet ved William Ellis SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Plateprodusent, audioingeniør, komponist, musiker, ingeniør, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

Nigel Godrich (født 28. februar 1971) er en britisk plateprodusent. Han er mest kjent for sitt arbeid med det engelske bandet Radiohead. Han har også jobbet med Paul McCartney, Travis, Beck, Pavement, Air, Neil Finn, Natalie Imbruglia, Silver Sun, The Sundays, The Divine Comedy, U2, The Beta Band, R.E.M. og Roger Waters

I 2004 produserte Godrich produced veldedighetssingelen Band Aid 20, med bidrag fra Supergrass' Danny Goffy, Paul McCartney, Radiohead-medlemmene Thom Yorke og Jonny Greenwood, Oasis' Noel Gallagher, Coldplays Chris Martin, Bono fra U2, Sugababes og andre.

Nigel krediteres til tider som det «sjette medlemmet» av Radiohead, og blir gitt mye kreditt for sitt arbeid med dette bandet fra Oxford. Hans første bidrag var på EP-en My Iron Lung med sitt arbeid på sangene «Permanent Daylight», «The Trickster» og «Lewis (Mistreated)». Han har også vært med å produsere LP-en The Bends.

Hans første fulle produksjonsjobb med Radiohead var på OK Computer, og han har produsert hvert eneste album siden det. Han har oppnådd respekt for å vært med på å definere bandets særegne lydbilde. Han har hjulpet til med å etablere Radiohead som et av de mest ettertrakede bandene i verden.

Diskografi (ikke fullstendig)[rediger | rediger kilde]

  • Alle opplistningene er som plateprodusent, dersom ikke annet er skrevet.

Radiohead-arbeid[rediger | rediger kilde]

Annet arbeid[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]