Ed O’Brien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ed O'Brien
O'Brien under en konsert i 2006.
FødtEdward John O'Brien
15. apr. 1968[1]Rediger på Wikidata (56 år)
Oxford
BeskjeftigelseGitarist, perkusjonist, låtskriver, musiker Rediger på Wikidata
Utdannet vedAbingdon School
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avRadiohead
Musikalsk karriere
PseudonymEOB
SjangerAlternativ rock
InstrumentGitar, støttevokal og keyboard
Aktive år1985–
PlateselskapXL Recordings
Nettstedhttp://www.radiohead.com
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Radiohead

Edward John O'Brien (født 15. april 1968 i Oxford, England) er gitarist i det engelske bandet Radiohead, sammen med Jonny Greenwood.

O'Brien er kjent for sin tilnærmet gitarstil i Radiohead, og spiller så å si aldri klassiske gitarsoloer. O'Brien sin gitarstil har blitt svært anerkjent, og ble blant annet kåret nr. 59 på Rolling Stones 100 beste gitarister gjennom tidene.[2] Han er en selvlært gitarist, og blir sett på av bandet som Radioheads mest fotogene medlem.

Radiohead[rediger | rediger kilde]

O'Brien bruker som gitarist svært mange effekt pedaler for å kunne produsere Radioheads lydstil. O'Brien er også en trommist, men har så langt kun spilt trommer på Radioheads «There There» låt, sammen med Jonny Greenwood. O'Brien hjelper hovedsakelig med å utvide det musikalske lydbildet for Radiohead. Han lagde blant annet den svært distinktive effekten på slutten av «Karma Police», og den delvis gitarsoloen på «Lucky». Han laget også riffene til sangene «Go to Sleep» og «Street Spirit (Fade Out)». O'Brien har bidratt med tekstkrivingen under alle albumene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]