Neverwinter Nights

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Neverwinter Nights
UtviklerBioWare
UtgiverInfogrames/Atari
KomponistJeremy Soule
SerieNeverwinter Nights
Neste i serienNeverwinter Nights 2
SpillmotorAurora Engine
Siste versjon1.69, 1.71b3 (Community-Patch)
PlattformMacintosh, PC (Windows/Linux)
Utgivelse28. juni 2002 (Norge)
18. juni 2002 (USA)
SjangerRollespill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense12 år
Nettstednwn.bioware.com

Neverwinter Nights (NWN) er et rollespill til PC og Macintosh utviklet av kanadiske BioWare, som ble gitt ut sommeren 2002. Spillet foregår i tredjeperson, og det inneholder både en lang enspillerdel og store muligheter for internett-basert spilling. Neverwinter Nights bruker Dungeons & Dragons-systemet.

Underveis blir mange valgfrie side-oppdrag også gjort tilgjengelige. De aller fleste handlinger blir tilfeldig bestemt fra terningkast. En terning bestemmer blant annet skadene spillerne får. Tre utvidelsespakker er gitt ut til Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide i juni 2003, Hordes of the Underdark i desember 2003 og Kingmaker i november 2004. Alle introduserer en utvidet historie til enspillerdelen, samt nye elementer til den internettbaserte.

Som i brettspillet Dungeons & Dragons er det første en spiller må gjøre er å opprette en ny karakter. Spillet inneholder et sett med ferdige figurer, ellers kan spilleren velge opprette en helt ny karakter fra bunnen av. Spilleren må blant annet velge mellom kjønn, rase, styrke og intelligens, spesialiserte evner som kalles ferdigheter og prestasjoner, utseende i spillet og navn. Man kan blant annet velge mellom en friluftsmann eller en healer.

Spilleren får blant annet i oppgave å beseire en kraftig kult, samle inn fire objekter som kreves for å stoppe utbruddet av en pest, og motarbeide et angrep mot byen Neverwinter - som ligger langs kysten av Faerûn. De første og siste oppgavene i kampanjen omhandler stort sett byen Neverwinter, men en del oppgaver krever også at spilleren våger seg rundt i det omkringliggende landskapet og reiser nordover til byen Luskan.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps package games.pngDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.