Nærsnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 59°45′42″N 10°30′34″Ø

Nærsnes kirke på Nærsnes
Foto:Trond Strandsberg

Nærsnes eller Nærnes er et tettsted i Røyken kommune i Buskerud med 1 395 innbyggere per 1. januar 2017[1].

Her er det et lite sentrum med en Joker-butikk som innehar postfunksjoner. Det ligger også en liten frisørsalong ved siden av butikken. På Nærsnes finnes to barnehager, samt en barneskole med 7 klasser. I skolegården finnes flere lekeapparater, samt to fotballbaner, en med asfalt og en med grus.

Like ved skolen ligger Nærsnes og Åros Idrettsforenings (NÅIF) klubbhus og en stor fotballbane med gress. Her holdes det hvert år fotballskole for barn i alderen 6-13 år. Det er også gode turmuligheter på Nærsnes med flott natur. Her finnes det også to idylliske strender. Nærsnes båthavn har gjestebrygger og også muligheter for bading.

Nærsnes har lang historie som feriested for Oslo-folk den tiden det tok en dag å reise dit med hest og kjerre. Nærsnes var også sentral innen isskjæring med leveranser til blant annet Storbritannias dronning Victoria. Stedet har et lite museum for isskjæring.

Mange av innbyggerne jobber i Oslo-området, og det er gode kommunikasjonsmuligheter med buss og hurtigbåt.

Andre tettbebygde steder i Røyken er Slemmestad, Spikkestad og Åros.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk sentralbyrå (19. desember 2017). «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Besøkt 24. desember 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nærsnes fra nord. Foto: Kjetil Lenes.