Musikk i Final Fantasy IV

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Musikken i Final Fantasy IV ble komponert av Nobuo Uematsu. Albumet Final Fantasy IV Original Sounds Version inneholder nesten all musikken fra spillet og ble utgitt av Square Co./NTT Publishing i Japan og senere utgitt på nytt av NTT. Det ble også utgitt i Nord-Amerika av Tokyopop som Final Fantasy IV Official Soundtrack: Music from Final Fantasy Chronicles med ett ekstraspor. Det har siden blitt gjenutgitt flere ganger med mindre forandringer som en del av Final Fantasy Finest Box og som Final Fantasy IV DS OST. Et arrangert album kalt Final Fantasy IV Celtic Moon, med utvalgt musikk fra spillet fremført i keltisk stil av Máire Breatnach, ble utgitt av Square og senere av NTT Publishing. I tillegg ble et album med piano-arrangement, spilt av Toshiyuki Mori og kalt Piano Collections Final Fantasy IV, utgitt av NTT.

Musikken ble generelt sett godt mottatt. Kritikere har prisrost kvaliteten på komposisjonene til tross for SNES-ens begrensninger og reagert positivt til de arrangerte albumene. Flere spor, som «Theme of Love», er fremdeles populære og har blitt fremført av flere orkester og utgitt på flere album av både Square og andre grupper.

Uematsu har sagt at komponeringsprosessen var vanskelig og involverte mye prøving og feiling som førte til at staben måtte tilbringe flere netter i soveposer hos Square. Han la mye av ansvaret for disse problemene på det faktumet at det var hans første lydspor for SNES-ens maskinvare. Alle hans tidligere lydspor hadde blitt laget for NES. Avsnittet han skrev for Final Fantasy IV Original Sounds Version ble undertegnet med «1:30 a.m. (in the office, naturally)».[1] Uematsu har også sagt at siden musikk spilt av SNES ikke hørtes ut som et orkester, følte han at han kunne skrive musikk i andre stilarter.[2] I juni 2007 holdt Square Enix en audition for å finne en vokalist som kunne synge «Theme of Love» omarrangert av Uematsu. Megumi Ida ble valgt fra rundt 800 søkere og den ble inkludert på Nintendo DS-porten av spillet og portens album.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nobuo Uematsu (13. april 1991). «Final Fantasy IV OSV Liner Notes». Chudah's Corner. Arkivert fra originalen 2009-02-20. Besøkt 15. mars 2010. 
  2. ^ Spence D. «Nobuo Part 2». IGN. Arkivert fra originalen 2010-12-15. Besøkt 15. mars 2010. 
  3. ^ «「愛のテーマ」ヴォーカリスト募集要項» (japansk). Square Enix Japan. mai 2007. Arkivert fra originalen 2007-07-03. Besøkt 15. mars 2010.