Mother (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mother/Earthbound Beginnings
UtviklerNintendo R&D Tokyo
Ape Inc.
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørShigesato Itoi
ProdusentShigeru Miyamoto
DesignerShigesato Itoi
Shigeru Miyamoto
Hiroshi Yamauchi
KomponistKeiichi Suzuki
SerieMother
PlattformFamicom, Wii U
UtgivelseFamicom

JP 22. juli 1989
Wii U
JP 14. juni 2015
NA 14. juni 2015

EU 14. juni 2015
SjangerKonsolrollespill
ModusEnspiller
Aldersgrense3+

Mother (マザー) er et videospill utviklet av Ape Inc. og utgitt av NintendoFamicom i 1989. Spillet er inspirert av Dragon Quest, der handlingen er satt til datidens USA, i motsetning til andre spill i fantasy-sjangeren som ble gitt ut på samme tid. Mother følger den unge Ninten som bruker sin oldefars psykiske krefter for å bekjempe fiender.

Spillutvikler Shigesato Itoi lanserte ideen om spillet for Shigeru Miyamoto, på et besøk hos Nintendo. Miyamoto avviste ideen i staryen, men ga til slutt Itoi et utviklingsteam. Spillet ble gitt ut i Japan 27. juli 1989. Det var planlagt en å lage en nordamerikanske versjon av spillet, men dette ble droppet av kommersielle årsaker. En kopi av denne prototypen ble senere funnet og har sirkulert på internett som Earthbound Zero. Denne prototypen er nå tilgjengelig på Wii U. Denne versjonen er offisielt kalt Earthbound Beginnings.

Spillet solgte over 400.000 kopier og var en av de populære rollespillene på den tiden. Spillet har senere fått to oppfølgere i EarthBound og Mother 3.

Earthbound Beginnings[rediger | rediger kilde]

En Vitrual Console versjon av spillet til Wii U ble annonsert under Nintendo World Championships 2015. Denne versjonen kom ut i samme dag den var annonsert. Før denne tiden var det ikke mulig å spille originalspillet på en lovlig måte.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]