Mother (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mother
UtviklerNintendo R&D Tokyo
Ape Inc.
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørShigesato Itoi
ProdusentShigeru Miyamoto
DesignerShigesato Itoi
Shigeru Miyamoto
Hiroshi Yamauchi
KomponistKeiichi Suzuki
PlattformFamicom, Wii U
UtgivelseFamicom

JP 22. juli 1989
Wii U
JP 14. juni 2015
NA 14. juni 2015

EU 14. juni 2015
SjangerKonsolrollespill
ModusEnspiller
Aldersgrense3+
Nettstedwww.nintendo.co.jp/n08/a2uj/mother/
Del av serien Mother

Mother (マザー) er et videospill utviklet av Ape Inc. og utgitt av NintendoFamicom i 1989. Spillet er inspirert av Dragon Quest, der handlingen er satt til datidens USA, i motsetning til andre spill i fantasy-sjangeren som ble gitt ut på samme tid. Mother følger den unge Ninten som bruker sin oldefars psykiske krefter for å bekjempe fiender.

Spillutvikler Shigesato Itoi lanserte ideen om spillet for Shigeru Miyamoto, på et besøk hos Nintendo. Miyamoto avviste ideen i starten, men ga til slutt Itoi et utviklingsteam. Spillet ble gitt ut i Japan 27. juli 1989. Det var planlagt å utvikle en nord-amerikansk versjon av spillet, men dette ble droppet av kommersielle årsaker. En kopi av denne prototypen ble senere funnet og har sirkulert på internett som Earthbound Zero. Denne prototypen er nå tilgjengelig på Wii U. Denne versjonen er offisielt kalt Earthbound Beginnings.

Spillet solgte over 400 000 eksemplarer, og var et av de mest populære rollespillene på den tiden. Spillet har senere fått to oppfølgere i form av EarthBound (Mother 2) og Mother 3.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet begynner med fortellingen om et ungt amerikansk ektepar som på mystisk vis har forsvunnet fra den lille landsbyen sin. To år senere kommer ektemannen George plutselig tilbake like mystisk som han forsvant, og begynner en merkelig studie i fullstendig tilbaketrukkethet. Hans kone, Maria, blir aldri hørt fra igjen. Flere år senere, i 1988, blir familien til en ung amerikansk gutt ved navn «Ninten» angrepet i en paranormal hendelse.

Nintens far forklarer at hans oldefar hadde studert psykiske krefter (PSI), og ber Ninten undersøke en krise som skal ha oppstått over hele verden. Dette blir senere avslørt å være arbeidet til en invaderende fremmed rase.

Earthbound Beginnings[rediger | rediger kilde]

En Virtual Console-versjon av spillet til Wii U ble kunngjort under Nintendo World Championships 2015.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]