EarthBound

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
EarthBound
Utvikler Ape Inc.
HAL Labratory
Utgiver Nintendo
Designer Shigesato Itoi
Plattform SNES
Utgivelse JP 27. august 1994
NA 1. juni 1995
Sjanger Konsollrollespill
Modus Enkeltspiller
Aldersgrense 3+

EarthBound, kjent i Japan som Mother 2: Gyiyg no Gyakushū (MOTHER2ギーグの逆襲 Mazā Tsū Gīgu no Gyakushū?, lit. "Mother 2: Gyiyg Strikes Back"), er et rollespill utviklet av Ape og HAL Laboratory og gitt ut av Nintendo for Super Nintendo. Spillet er designet av Shigesato Itoi, spm også utviklet forgjengeren, Mother, som bare ble gitt ut i Japan. Spillet kom i salg i Japan 27. august 1994, og i Nord-Amerika 1. juni 1995.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet starter en natt i Onnet, en liten by i Eageland. I et hus bor en 13 år gammel gutt ved navnet Ness som sover i sengen sin. Men han våkner etter at et metoritt har landet i bakketoppen i nærheten.Da Ness går opp bakken for å sjekke, blokkerer politiet veien, så går han hjem igjen.

Senere blir Ness vekket av banking på døren. Det viser seg å være Pokey, som forteller at hans bror Picky har forsvunnet, han ber Ness bli med for å finne ham. Ness tar også med seg hunden King som blir med begge mot meteoren, men King løper vekk underveis.

Øverst på bakken finner de Picky, som sov bak en busk. Han våkner og blir med Ness og de andre.

Men da de skulle gå ned, hører Pokey en summing. Og når et lys kommer fra metoritten hører Ness den også. Da lyset forsvinner, kommer en bie som kan snakke. Den forteller Ness at den heter Buzz Buzz og er fra ti år i fremtiden, da hele verden er blitt ødelagt av en romvesen som heter Giygas. De eneste som kan beseire Giygas er tre gutter og en jente.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]