Hopp til innhold

Michael Wilton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Michael Wilton
Født23. feb. 1962Rediger på Wikidata (62 år)
San Francisco[1]
BeskjeftigelseMusiker, gitarist Rediger på Wikidata
Utdannet vedCornish College of the Arts
Interlake High School
NasjonalitetUSA
Medlem avQueensrÿche
Soulbender
Musikalsk karriere
SjangerProgressiv metal
InstrumentGitar
Aktive år1978
Nettstedhttp://www.michaelwilton.com/
IMDbIMDb

Michael Wilton (født 23. februar 1962 i San Francisco, California) er en amerikansk gitarist i progressiv metal-bandet Queensrÿche.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Michaels musikalske karriere begynte i en alder av 8 år, da han arvet en bassgitar av sin onkel som døde i en motorsykkelulykke. Han begynte å lære seg å spille ved å høre på farens platesamling og spille med. Det var hovedsakelig plater med The Beatles, Jimi Hendrix, The Rolling Stones og Bob Dylan. Han fikk senere en akustisk gitar med nylonstrenger av sin tante, og klarte å sprenge sin fars høyttaler.

Senere på ungdomsskolen, ombestemte han seg og ville heller spille gitar enn bass, og kjøpte seg en Gibson Les Paul kopi gitar og en fussboks. På skolen spilte han i garasjeband med sine skolekamerater, bl.a Chris DeGarmo. På gymnaset begynte han å lytte til Heavy Metal band, som Judas Priest, UFO, Iron Maiden, og Van Halen, og begynte å øve seriøst.

Etter gymnaset gikk han på «Cornish College of the Arts» i Seattle hvor han studerte jazz og klassisk musikk. Her møtte han Eddie Jackson og Scott Rockenfield. Wilton og Rockenfield spilte i et band med navn «Cross+Fire», de fikk med seg Jackson og Chris DeGarmo og byttet navn til «The Mob». I 1982 møtte de Geoff Tate, og Queensrÿche ble dannet. Etter at Chris DeGarmo sluttet i Queensrÿche i 1988, overtok Michael en del av soloene og partier som Chris pleide å spille.

I 2002 startet Wilton et sideprosjekt som han kalte «Soulbender». De utga ett selvtitulert album, og spilte en del konserter. I 2006 var han gjesteartist på Pamela Moores album Stories from a Blue Room.

Wilton har sitt eget ølmerke «Whip Ale», hvor han selv har valgt ut ingrediensene i ølet, og sin egen kleskolleksjon, «Whipwear».

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Queensrÿche[rediger | rediger kilde]

Soulbender[rediger | rediger kilde]

Pamela Moore[rediger | rediger kilde]

  • Stories from a Blue Room (2006)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]