Mia og meg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mia og meg
orig. Mia and Me
Generell informasjon
TypeAnimasjon / Realfilm
SjangerEventyr / Barn
Prod.landCanada / Italia / Tyskland
Sendeår2011
Sesonger3
Lengde23 min. (per episode)
MedvirkendeRosabell Laurenti Sellers
Bak kamera
Skaper(e)Gerhard Hahn
Sending
Periode19. des. 2011
TV-kanalZDF / RAI / Nickelodeon
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Mia og meg er en canadisk-italiensk-tysk animert eventyrserie for barn som har gått på TV siden 2011. Handlingen er delt mellom den virkelige verden og fantasiriket Centopia. Mesteparten av handlingen skjer i Centopia. Serien er en kombinasjon av animasjon og realfilm

I Norge har TV-serien gått på TV 2.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Etter foreldrenes død får en 12 år gammel jente, ved navn Mia Marconi, et spill som faren hennes hadde funnet på - i form av en stor bok kalt The Legend of Centopia. Innsiden består av magisk runeskrift og et passord, som når den leses bakover, lar Mia reise til en magisk verden kalt Centopia. Området er fylt med forskjellige mytologiske skapninger, inkludert bevingede nisser, enhjørninger og drager.

Så lenge hun befinner seg i Centopia, forandrer Mia seg til en vinget pike med den unike evnen til å kommunisere med enhjørninger. Hun møter, og blir venn med, en rollebesetning med magiske karakterer: en enhjørning ved navn Lyria (og senere, Lyrias bevingede sønn Onchao) Yuko, en kriger som er litt misunnelig på hvor mye oppmerksomhet Mia får fra prins Mo. Samt Phuddle, en komisk pan.

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Ved hjelp av et orakel fra den magiske boken må Mia og vennene hennes finne bitene av Trumptus, et magisk horn laget av Phuddle. Hornet har blitt fanget, brutt fra hverandre i tjue stykker og blitt spredt. Dette er også den eneste metoden for å ødelegge slemme skapninger. Mia forsøker også å forhindre den ondskapsfulle dronningen Panthea, general Gargona og hennes munculus-hær som planlegger å fange enhjørningene.

Panthea, bekymret for sitt aldrende utseende til det punktet hvor hun alltid går med maske, trenger enhjørningens horn for deres foryngende krefter. Hver gang et enhjørningshorn blir ødelagt, dør mer av øya Centopia. Den eneste kuren mot denne ødeleggelsen er den mektige «gylne enhjørningen» ved navn Onchao, som enkelt kan få ørken til å blomstre igjen og gjenopprette horn fra andre enhjørninger.

Men Mia er også nødt til å vende tilbake til hennes egen verden, hvor det nærmer seg slutten av skoleåret. Mia planlegger å besøke Centopia igjen om noen noen måneder, etter sommerferien.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

I den andre sesongen tilbringer Mia sommerferien ved en gård som tilhører farfaren hennes. Der møter hun en arbeider ved navn Mario, som snart oppdager hennes evne til å reise til Centopia. I mellomtiden, i Centopia, forsøker en jeger ved navn Rixel å fange Onchao.

Senere denne sesongen, i den virkelige verden, oppdager en mobber, Violetta, også Mias hemmelighet etter å ha oppdaget et stykke av det magiske armbåndet hennes. Violetta reiser deretter til Centopia, og tar identiteten til en alv ved navn Varia. Som Varia blir Violetta en av Mias allierte, og begynner å bli vist i et mer sympatisk lys.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

I Centopia får Gargona selskap av en insekt-lignende skurk ved navn Dax, samtidig som de forsøker å få tak i et enhjørningshorn for å bringe herren deres tilbake. I den virkelige verden oppdager en blind jente ved navn Sara også Mias armbånd, og hun finner veien til Centopia. I denne verden er hun ikke lenger blind, og hun har til og med muligheten til å få øye på de usynlige spion-innsektene som følger etter Dax.

Dax og Gargona lykkes etter hvert med å ta hornet fra Onchao. Mia og hennes allierte ankommer et stort slott hvor Gargona og Dax kommuniserer med herren deres. Mia og de andre heltene må deretter forsøke å ødelegge skurkenes komplott, samt helbrede Onchaos horn.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

# Tittel
1 Snakker med enhjørninger
2 Centopias håp
3 Rekonstruksjon
4 Tapt trumpetus
5 Den gylne sønn
6 Onchaos oase
7 Knust håp
8 Ziggos fridag
9 Alvene og dragene
10 Det blomstrende treet
11 Alt som glitrer
12 Puddles fobier
13 Ild-enhjørningen
14 Den forheksede skogen
15 Frøken Jeg-vet-alt
16 Enhjørningfellen
17 Pyntet og fin
18 Konge for en dag
19 Enhjorglet
20 Sanhetens grotte
21 Imot vinden
22 Månelyst
23 Å velge side
24 Tårer av glede
25 Pantheas forslag
26 Slutten på en historie

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Virkelige verden[rediger | rediger kilde]

  • Rosabell Laurenti Sellers – Mia
  • Adrian Moore – Vincent
  • Saphia Stoney – Paula
  • Josephine Benini – Violetta

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]