Men in Black II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Men in Black II
Generell informasjon
GenreActionfilm,[1] science fiction-film,[1] politikameratfilm, filmkomedie
Utgivelsesår2002
NasjonalitetUSA
Lengde84 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBarry Sonnenfeld[2][3][4][5][6][7][8][9]
ManusRobert Gordon, Barry Fanaro
TemaFlygende tallerken
Basert på
The Men in Black
Produsent(er)Laurie MacDonald, Walter F. Parkes
MusikkDanny Elfman
SjeffotografGreg Gardiner
KlippRick Pearson
Foran kamera
MedvirkendeWill Smith,[2] Lara Flynn Boyle,[2] Johnny Knoxville,[4] Rosario Dawson,[4] Tony Shalhoub,[3] Rip Torn,[3] Patrick Warburton,[4] David Cross,[6] Lenny Venito,[4] Michael Jackson,[10] Biz Markie,[4] Tommy Lee Jones,[2] Barry Sonnenfeld,[10] Jack Kehler,[4] John Alexander,[3] Matthew McGrory,[4] Nick Cannon,[4] Peter Graves,[10] Rick Baker,[4] Tim Blaney,[4] Michael Bailey Smith, Doug Jones, Richard Pearson, Derek Mears, Martin Klebba, Kevin Grevioux, Jeremy Howard, Peter Spellos, Rick Pearson, Gene LeBell, Colombe Jacobsen
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapAmblin Entertainment
Distributør(er)Columbia Pictures
Netflix
Budsjett140 000 000 USD[11]
Totalomsetning445 135 288 USD[11]
Premiere(r)3. juli 2002 (USA)[12]
31. juli 2002 (Sverige)[13]
18. juli 2002 (Tyskland)[14]
FilmserieMen in Black
Eksterne lenker

Men in Black II er en amerikansk science fiction-actionfilm fra 2002 regissert av Barry Sonnenfeld, og manus ble skrevet av Robert Gordon and Barry Fanaro. Dette var en oppfølger til filmen Men in Black fra 1997 med Tommy Lee Jones og Will Smith som gjentar sine roller fra den første filmen. Andre roller spilles av blant andre Lara Flynn Boyle, Johnny Knoxville, Rosario Dawson og Tony Shalhoub.

Filmen hadde premiere 3. juli 2002. En ny oppfølger i filmserien, Men in Black 3, ble publisert i 2012 og Men in Black: International hadde premiere i 2019.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Innen juli 2002 har «Agent J» oppnådd å bli en av MIBs beste agenter. Men han har også utviklet et rykte for å slette hukommelsen til en rekke partnere som han føler ikke er følelsesmessig i stand til å takle arbeidet sitt. Når han blir innkalt for å etterforske drapet på et romvesen kalt Ben, ved Bens pizzeria, forteller servitøren Laura Vasquez ham at morderen heter Serleena, en form-skiftende, ormelignende Kylothian som har tatt form som en Victoria's Secret-undertøymodell, sammen med sin to-hodede tjener Scrad og Charlie. Laura nevner at de er på jakt etter noe som heter «Zarthas lys». Agent J blir sterkt tiltrukket av Laura, og i strid med MiB-reglene sletter han ikke hukommelsen hennes, selv om alle agenter egentlig er pliktig å slette hukommelsen til mennesker som har vært vitne til romvesener på jorden.

Agent J oppdager at det ikke finnes særlig mye informasjon om lyset fra Zartha, bortsett fra at det skal være uhyre kraftig. Under etterforskningen peker alle sporene til hans tidligere partner og mentor, Agent K. Men hans hukommelse, og alle minner fra MIB, ble slettet, og han gikk av med pensjon fem år tidligere. Derfor husker han ingenting fra sine mange år som MIB-agent. I Truro, Massachusetts, hvor Agent K nå er ansatt ved byens postkontor, overbeviser Agent J ham om den virkelige fortiden hans ved å bevise at flere av hans medarbeidere ved postkontoret faktisk er romvesener.

Tilbake i New York City begynner Serleena, sammen med Scrad og Charlie, et angrep på MIB-hovedkvarteret. Agent K gjenvinner til slutt de aller fleste av sine tidligere minner, men han husker at han mange år tidligere hadde slettet en spesifikk del av sine minner, minnene om lyset fra Zartha. Men ingen av disse minnene har kommet tilbake ennå. Som en forholdsregel hadde han etterlatt seg en rekke ledetråder til disse minnene. Ved Bens pizzeria oppdager de en skapnøkkel. Agent J og K frykter for Lauras sikkerhet og skjuler henne. Nøkkelen åpner en oppbevaringsboks på Grand Central Station hvor et samfunn av små romvesener, som tilber Agent K som sin guddom, vokter sine helligste relikvier: Agentens armbåndsur og medlemskort til en videobutikk. I butikken ser J og K på en fiktiv historie om Zarthas lys, og Agent K husker at Zarthandronningen Lauranna mange år tidligere siden hadde betrodd Men in Black med å beskytte lyset fra hennes nemesis Serleena. Men Serleena hadde fulgt etter Lauranna til jordkloden, og drepte henne.

Etter å ha skjult lyset, slettet en sorgtynget Agent K sin egen hukommelse for å fortrenge sin tristhet og være helt sikker at han aldri kunne avsløre lysets egentlige skjulested. Men Agent K kan fremdeles ikke huske hvor han gjemte Lyset, eller hvordan Lyset egentlig ser ut. Han husker bare at lyset må returnere til Zartha snart, ellers kommer både jordkloden og Zartha til å bli fullstendig ødelagt. Senere oppdager agentene at Laura er blitt tatt til fange av Serleena. Sammen med ormene angriper de MIB-hovedkvarteret, og frigjør Laura og alle de andre MIB-agentene.

Serleena forsøker å gjengjelde ved å jage dem med et romskip gjennom New York. Men romskipet blir slukt av Jeff, et gigantisk ormevesen som holder til på New Yorks undergrunnsbane.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Will Smith.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ a b http://www.metacritic.com/movie/men-in-black-ii; besøksdato: 8. april 2016.
 2. ^ a b c d http://stopklatka.pl/film/faceci-w-czerni-ii; besøksdato: 8. april 2016.
 3. ^ a b c d http://www.imdb.com/title/tt0119654/; besøksdato: 8. april 2016.
 4. ^ a b c d e f g h i j k https://filmow.com/mib-homens-de-preto-2-t675/; besøksdato: 8. april 2016.
 5. ^ http://www.interfilmes.com/filme_13572_MIIB.Homens.de.Preto.II.MIB.Homens.de.Preto.2-(Men.in.Black.II).html; besøksdato: 8. april 2016.
 6. ^ a b http://www.ofdb.de/film/22525,Men-in-Black-II; besøksdato: 8. april 2016.
 7. ^ http://www.filmaffinity.com/es/film717057.html; besøksdato: 8. april 2016.
 8. ^ http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=28355.html; besøksdato: 8. april 2016.
 9. ^ http://www.adorocinema.com/filmes/filme-28355/; besøksdato: 8. april 2016.
 10. ^ a b c http://www.imdb.com/title/tt0120912/fullcredits; besøksdato: 8. april 2016.
 11. ^ a b https://www.boxofficemojo.com/title/tt0120912/; Box Office Mojo; besøksdato: 5. september 2022.
 12. ^ www.boxofficemojo.com[Hentet fra Wikidata]
 13. ^ www.sfi.se[Hentet fra Wikidata]
 14. ^ Internet Movie Database, www.imdb.com, verkets språk engelsk, besøkt 14. april 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]