Men in Black: International

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Men in Black: International
Generell informasjon
Sjangeractionfilm
Utgivelsesår2019
Prod.landUSA
Lengde115 minutter min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiF. Gary Gray
ProdusentWalter F. Parkes
ManusforfatterArt Marcum og Matt Holloway
MusikkDanny Elfman
Foran kamera
Hovedrolle(r)Chris Hemsworth
Tessa Thompson
Rebecca Ferguson
BirollerKumail Nanjiani
Rafe Spall
Laurent Bourgeois
MedvirkendeLarry Bourgeois
Emma Thompson
Liam Neeson
Annen informasjon
Prod.selskapColumbia Pictures
Premiere14. juni 2019 (i USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Men in Black: International er en amerikansk science fiction actionfilm fra 2019. Regissør var F. Gary Gray, og manus ble skrevet av Art Marcum og Matt Holloway.

Dette var den fjerde filmen fra Men in Black-filmserien, og den første filmen i serien som ikke hadde Will Smith på rollelisten. Filmen hadde blant annet Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani, og Liam Neeson på rollelisten. Emma Thompson gjentar rollen sin fra den tredje Men in Black-filmen. Tim Blaney kommer også tilbake for å gi stemme til «Frank the Pug» fra de to første filmene i serien. Men in Black: International ble utgitt på kino i USA fra 14. juni 2019.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1996 i Brooklyn, blir Molly Wright vitne til at foreldrene hennes får fjernet hukommelsen deres av agenter fra Men in Black, samtidig som hun hjelper et romvesen å komme seg unna. Men agentene forsøker også å fjerne hukommelsen til Molly, tilsynelatende uten effekt. 23 år senere, avvist av alle offentlige etater på grunn av hennes «vrangforestillinger» angående romvesen, forsøker Molly å følge etter MIB-agenter til hovedkvarteret deres i New York City.

Molly blir tatt inn i byrået, og gjør inntrykk på Agent O etter å ha avslørt at hun klarte å unngå å miste hukommelsen etter at agentene forsøkte å få henne til å glemme romvesenet hun hadde sett som barn. Molly blir tildelt status som «agent på prøve» som Agent M og får en stilling ved organisasjonens London-avdeling. Hun møter High T, leder for London-avdelingen, og Agent H. Hun oppdager at H og High T forsøker å slåss mot en invasjon av Hive en parasittisk rase som invaderer planeter ved å bli smeltet sammen med DNA fra den erobrede arten. Disse romvesenene kom til jordkloden gjennom et ormehull utenfor Eiffeltårnet i Paris. Men H har blitt alt for ubekymret angående hans egne plikter. Han beholder bare jobben fordi High T nekter å gi ham sparken. M sørger for at Molly får i oppdrag å hjelpe H angående romvesenet Vungus den stygge.

Men de blir antastet av mystiske tvillinger som kan manifestere seg som ren energi. Tvillingene skader Vungus dødelig, som gir M en merkelig krystall før han dør, og påstår at H har forandret seg siden sist de møttes - og ikke kan stoles på. Nervøs for muligheten til at det kan befinne seg en forræder innen MiB, gir High T agentene C og M oppdrag å gjennomføre en etterforskning. Samtidig blir agent H degradert til skrivebord-tjeneste.

Agent H overbeviser M om å bli med ham, og følge et spor til Marrakesh, hvor de gjenoppretter Pawny den aller siste overlevende av en liten gruppe romvesener tidligere angrepet av tvillingene. Pawny lover lojalitet til agent M. Men de blir fanget av MiB-agenter koordinert av agent C, som har sett video-opptak av Vungus som passerer krystallen til M, og de tror at hun var forræderen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Chris Hemsworth.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]