Mass Effect

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Mass Effect
Mass Effect
UtviklerBioWare
Demiurge Studios (Windows)
UtgiverMicrosoft Game Studios (Xbox 360)
Electronic Arts (Windows)
KomponistJack Wall, Sam Hulick og Richard Jacques
SerieMass Effect Trilogy
SpillmotorUnreal Engine 3
PlattformXbox 360
Utgivelse23. november 2007
SjangerScience-Fiction, Rollespill
ModusEnspiller
AldersgrenseESRB: M (Mature)
BBFC: 12
USK: 16
PEGI: 18+
OFLC (AU): MA15+
OFLC (NZ): R13

Mass Effect er et videospill (i sjangerne rollespill og tredjepersonsskytespill) utviklet av det canadiske selskapet BioWare og utgitt november 2007 til Xbox 360. En PC-versjon for Microsoft Windows ble utgitt av Electronic Arts i mai 2008. Det ble også utgitt en "sammendrag" versjon til PlayStation 3PlayStation Store.

Historien er innenfor sjangeren science fiction og utspiller seg i Melkeveien, hvor hovedpersonen «Commander Shepard» må redde galaksen fra løpske intelligente maskiner kalt "The Reapers".

Spillet høstet gode kritikker.[1]

Serien har til nå høstet to oppfølgere. Mass Effect 2 ble lansert i januar 2010 for Xbox 360 og Windows, og tolv måneder senere for PlayStation 3 (ikke 2). I likhet med det første spillet i serien, ble også dette spillet godt mottatt av anmeldere. Mass Effect 3, som markerer det siste i serien, ble lansert til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3 den 6. mars 2012.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (en) Omtaler hos Metacritic

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.