Mario & Luigi: Bowser's Inside Story

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mario & Luigi: Bowser's Inside Story
UtviklerAlphaDream
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
KomponistYoko Shimomura
SerieMario & Luigi
PlattformNintendo DS
Utgivelse11. feb. 2009, 14. sep. 2009, 9. okt. 2009, 22. okt. 2009
Sjangervideorollespill
Modusenspiller

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story (japansk: マリオ&ルイージRPG3!!!, Mario & Luigi RPG 3!!!) er et rollespill utviklet av AlphaDream og gitt ut av Nintendo for Nintendo DS. Det ble gitt ut i Japan februar 2009,[1] i Nord-Amerika september 2009[2] og i Europa[3] og Australia oktober samme året.[4] Spillet er det tredje i Mario & Luigi-serien, etter henholdsvis Mario & Luigi: Superstar Saga og Partners in Time.


I 2019 ble en spillet gjenutgitt i oppusset versjon på Nintendo 3DS under navnet Mario & Luigi: Bowser's Inside Story DX + Bowser Jrs Journey. Nyutgaven forbedrer på originalen ved å blant annet gjøre grafikken bedre, opplæringene valgfrie å gå igjennom og legger til bossene Bowser slåss som i giga form som valgfrie, vanskeligere versjoner av seg selv. Nyutgivelsen byr også på et sidespill kalt Bowser Jrs Journey, som går ut på at man får se Bowser Jr og Koopalingene sitt perspektiv og rolle under historien, handlingen foregår parallelt med hovedhistorien der Mario, Luigi og Bowser er opptatt med å stoppe Fawful. Modusen har samme kampsystem som forgjengeren Minion Quest: The Search For Bowser som var inkludert i Mario & Luigi: Superstar Saga DX + Bowser's Minions.

Spillet[rediger | rediger kilde]

I Mario & Luigi: Bowser's Inside Story bytter spilleren mellom tre karakterer å styre. Mario og Luigi er på innsiden av Bowser i den første delen av spillet, hvor de utforsker et miljø i 2-D plattform-stil. Kampene er turbaserte, og de blir startet ved å komme borti fiender. Bowser utforsker Soppriket (Mushroom Kingdom) i et perspektiv sett ovenfra, mye likt tidligere Mario & Luigi-spill. Et stykke ut i spillet kan Mario og Luigi komme seg ut av Bowser og utforske Soppriket. Duoen kan så benytte rør for å komme tilbake inn i kroppen til Bowser.

Spillet bruker det samme kampsystemet som de to spillene før. I tillegg til Mario og Luigi er Bowser nå også en spillbar karakter i kampsekvensene. Kampsystemet til Bowser er ganske likt det til Mario og Luigi, men med noen små forskjeller; Bowser slåss alene, men er langt sterkere enn Mario-brødrene. Et stykke ut i spillet lærer Bowser å inhalere inn fiendene sine, noe som lar Mario og Luigi slåss mot fienden inne i Bowser.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Mario & Luigi: Bowser's Inside Story». Behind The Voice Actors. Besøkt 4. mars 2016. 
  2. ^ «Mario and Luigi: Bowser's Inside Story». www.nintendo.com. Besøkt 4. mars 2016. 
  3. ^ «Mario & Luigi: Bowser's Inside Story». Eurogamer.net. Besøkt 4. mars 2016. 
  4. ^ «Mario & Luigi: Bowser's Inside Story - Nintendo DS - GameSpy». ds.gamespy.com. Besøkt 4. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]