Maldiskusjon:Infoboks norsk kommune

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Innbyggere[rediger kilde]

Jeg savner en oppføring i boksen som forteller hva en som kommer fra kommunen kalles, for eksempel modøl fra Moelv, bergenser fra Bergen eller stangesokning fra Stange. Er det noen som har noen meninger om dette? Zerblatt 15. feb 2006 kl.19:05 (UTC)

Ønske om rangeringer[rediger kilde]

Hadde det vært en idé å ha med rangering blant norske kommuner i forhold til folketall, areal og gjennomsnittsinntekt? I så fall burde det også opprettes egne lister med disse dataene samlet. __meco 6. okt 2006 kl. 19:42 (UTC)

PNG til SVG[rediger kilde]

PNG-bildene av kommunevåpnene er ikke gode. Noen av dem har gale farver og proporsjoner og de er alle i lav oppløsning. Dessverre er suffikset .png er kodet inn i malen. Det gjør at om man ønsker å bruke en .svg-fil istedenfor (f.eks. commons:Barum_komm.svg fremfor commons:Barum_komm.png), må man først fjernet .png-suffikset fra malen og så rette samtlige artikler som bruker malen før man kan bytte til .svg. Det er en del jobb. –Peter J. Acklam 15. feb 2007 kl. 20:44 (CET)

Syntaksen for å bruke denne infoboksen:

{{Subst:Infoboks norsk kommune/subst | kommunenummer= | fylkenavn= | administrasjonssenter= | areal= | befolkning= | befolkningsår= | målform= | url= | ordførernavn= | ordførerår= | ordførerparti= | annet=}}

Trenger man å spesifiere filnavnet til kommunevåpen og kart, dersom dette er annerledes enn navnet på siden, bruker man denne syntaksen:

{{Subst:Infoboks norsk kommune/subst | våpen= | kart= | kommunenummer= | fylkenavn= | administrasjonssenter= | areal= | befolkning= | befolkningsår= | målform= | url= | ordførernavn= | ordførerår= | ordførerparti= | annet=}}

Andre henvendelser[rediger kilde]

Våpen

LandNorges flagg Norge
FylkeOppland
Statuskommune
Adm. senterGjøvik
NettsideNettside
Politikk
OrdførerTore Hagebakken (Ap) (2004)

Dekorativt illustrert med resultatet for Gjøvik kommune. (For annledning ved hjelp av Mal:Infoboks kommune2.)

Målform[rediger kilde]

kanskje vi også burde ha med kommunenes vedtatte målform i denne infoboksen? Wolfram 18. feb 2005 kl.22:56 (UTC)

Det har jeg tenkt på også; det er en opplysning som går igjen i alle kommuner. Vet noen om en grei og tilgjengelig oversikt slik at vi kan få det inn så enkelt som mulig? Cnyborg 18. feb 2005 kl.23:01 (UTC)
http://odin.dep.no/kkd/norsk/dok/regpubl/stmeld/018005-040004/ved007-bn.html 91 18. feb 2005 kl.23:32 (UTC)
Bør det i tilfelle stå under basisdata eller politikk? Wolfram 18. feb 2005 kl.23:55 (UTC)
Det går vel etterhvert mer tradisjon enn politikk i dette, så basisdata. --Chrmb 19. feb 2005 kl.00:23 (UTC)

Registreringsskilt[rediger kilde]

Bare et lite innfall: Kunne det vært en idé å ha med registreringsbokstaver for kjøretøy med i denne infoboksen for kommuner som har slike? Følgende format, f.eks. fra Molde: Kjennetegn, kjøretøy: UR-UY. Kommuner som ikke har slike, kan markere dette med "-". --Chrmb 26. feb 2005 kl.20:49 (UTC)

Tettsteder[rediger kilde]

While I'm at it: Liste over tettsteder med folketall? --Chrmb 26. feb 2005 kl.20:49 (UTC)

Våpen og kart[rediger kilde]

Siden våpen og kart nå gjøres tilgjengelig på commons uten æ, ø og å, må det endringer til i malen. Jeg har en idé på hvordan man kan gjøre dette på en snedig måte slik at man ikke trenger å bytte mal på kommuner med æøå i navnet, eller legge til mer på de andre. Jeg skal få implementert denne løsningen i løpet av uka. –Wintermute 7. mar 2005 kl.21:15 (UTC)

Mine kart ligger på commons med æ, ø og å. Det fungerer kjempefint. Se bare Østre Toten. --Einar Faanes 7. mar 2005 kl.22:38 (UTC)
Det mest hensiktsmessige for oss hadde vært dersom bildene ble lagt opp i følge navnkonvensjonene som er brukt på :no. Desverre har de som har lagt opp filene valgt å ikke bruke æ, ø og å. I stedet for å gå inn å legge dubbletter av alle filene tror jeg det er mer hensiktsmessige at vi aksepterer å gå bort fra navnkonvensjonen vi har brukt. Vi må jo uansett ta hensyn til tilfeller der sidens navn ikke er identisk med kommunenes. F.eks. Fjell kommune og Nes i Buskerud.
Jeg har kommet frem til at den mest hensiktsmessige løsningen er å opprette Mal:Infoboks kommune2, som er identisk med den nåværende, bortsett fra at våpen og kart angis som parametere. Deretter endres Mal:Infoboks kommune til å gjøre et kall på Mal:Infoboks kommune2 med alle parametere på formen param={{[param}}}, med unntak av våpen={{PAGENAME}} og tilsvarende for kart. Dermed trengs det ikke å gjøres noe med kommuner som har samme navn som siden, og ikke inneholder æ, ø eller å. For alle andre er det bare å bruke subst: og så bytte ut {{PAGENAME}} med kommunenavn. –Wintermute 8. mar 2005 kl.08:29 (UTC)
Flott Wintermute. Bjarte 8. mar 2005 kl.09:35 (UTC)
Jeg la inn våpnene, og jeg brukte kun ASCII. Med vilje. Ikke for å være jævlig, men for å øke tilgjengeligheten for andre, uten for mye trøbbel. Hadde dere syntes det hadde vært kult om bilder fra Kina var lagret med kinesisk tegnsett, kanskje? -- Egilk 8. mar 2005 kl.15:14 (UTC)
Det var ikke ment som en negativ kritikk av det eminente arbeidet du har utført i forbindelse med kommunevåpen. Mer korekt burde jeg uttrykt meg; Desverre, for oss.Wintermute 8. mar 2005 kl.16:45 (UTC)
Betyr dette at jeg skal legge opp kartene mine uten æ, ø og å? --Einar Faanes 8. mar 2005 kl.21:14 (UTC)
Det er ikke noe i malen som tilsier at du trenger det. Hensynet til andre Wikipediar derimot… –Wintermute 8. mar 2005 kl.21:34 (UTC)
Kan gjøre det med kartene jeg lager etterhvert nå. --Einar Faanes 8. mar 2005 kl.22:29 (UTC)
Jeg er informasjonsansvarlig i Rakkestad kommune og ser at det er brukt feil våpen i artikkelen om Rakkestad. Vi tar nå tak i den og skal oppdatere den, men som nybegynnere bruker vi litt tid. Kan noen fortelle en enkel sjel hvordan man bytter ut et våpen andre har lagt inn i en infoboks. Våpenet som er brukt er: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Rakkestad_komm.png. Det korrekte våepenet er: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b2/Rakkestad-kommunev%C3%A5pen-farger.rgb.gif På forhånd takk. Kriskare 21. okt 2010 kl. 16:16 (CEST)

Ordførerår[rediger kilde]

Hva menes med ordførerår? Skal det oppgis når det sist var ordførervalg eller når ordføreren sist ble byttet ut? Ters 19. okt 2007 kl. 10:02 (CEST)

Ja, hva menes med det? Spesielt: Hva menes med ordførerårene 2006 og 2008? Særlig når ordføreren ble byttet ut ifm valget i 2007 ... :-\ — the Sidhekin (d) 1. sep 2009 kl. 10:34 (CEST)
Nå vet ikke jeg hvordan det har seg i de kommunene du har sett 2006 og 2008, men det hender seg at ordførere blir byttet ut utenom valg. Og at ordføreren ikke blir byttet ut etter et valg. Jeg mener det vil være mest hensiktsmessig at infoboksen oppgir når ordføreren sist overtok posisjonen som ordfører. Da får man også vite hvor lenge den sittende ordføreren har holdt seg ved makten. Men slike felter har/hadde for andre verdier (f.eks. befolkning for tettsteder) som oppgave å fortelle når verdien sist ble oppdatert, noe som gjør at leseren lettere kan se om verdien er utdatert eller ikke. Sånn sett har jeg tre valg for ordførerår i infoboksen til min hjemkommune: 1999 (året ordføreren sist «kom til makten»), 2007 (siste valg) eller 2009 for å informere at han er ordfører per 2009, altså den nåværende (med ett års feilmargin). Ters 1. sep 2009 kl. 12:04 (CEST)
Jeg tror ærlig talt det må ha vært en misforståelse eller trykkfeil. Jeg endret til 2007 (da valget var, og da han overtok), men det kunne altså ha vært 2009. Burde vi ha hatt to parametre – ordførerperår og ordførerfraår? — the Sidhekin (d) 1. sep 2009 kl. 17:43 (CEST)

Eg synes det nye designet på infoboksen ikkje er heilt bra. Feltnavna og den grå bakgrunnen blir for dominerande i forhold til informasjonen. Greit å oppdatere den gamle, men trur ein litt meir stilrein og minimalistisk boks hadde gjort seg? Andre som har tankar? har det forresten vært diskutert andre plassar? mvh Ovesen 30. mar 2008 kl. 20:18 (CEST)


Rådmann[rediger kilde]

Bør man ikke ha Rådmann også? Rådmannen er jo den høyeste administrative lederen i en kommune. Muligens bare en mann med jobb, men ikke for en kommune.Harry Wad 17. sep 2008 kl. 01:43 (CEST)

Land og status[rediger kilde]

Er det egentlig nødvendig å opplyse om dette? om utenlandske steder forstår jeg behovet, men om norske forhold syns jeg det blir overdrevent, vil tro de som kan norsk forstår at det her er snakk om Norge. Mvh Røed (d · en) 12. des 2008 kl. 22:46 (CET)

Det skal du ikke ta for gitt. Det kan tenkes at utlendinger som lærer seg norsk leser her også. Det er heller ikke sikkert at en person skjønner norsk godt nok heller. Jeg er for eksempel innom wikier hvor jeg ikke skjønner bæret av språket, men klarer å resonnere meg fram til mye med hjelp i de språkene jeg allerede kan. Stigmj 13. des 2008 kl. 00:18 (CET)
Jeg er enig. En plass må de stå, og det er sentrale opplysninger, så de passer i infoboksen. Det kunne jo også tenkes at vi fant en kilde for hvilke kommuner som er by-/ikke-bykommuner og kunne bruke "status" til det, eller at det kommer en fremtidig endring i kommunestatusen. Det er jo ikke synlig for leseren at malen heter infoboks norsk kommune, så for nordiske statsborgere og andre som kan lese norsk gjennom andre språk eller ikke er oppvokst i norsk kultur, kan land være en helt sentral opplysning. Btd 14. des 2008 kl. 00:02 (CET)

Malen overkjører filtype med PNG om kart er oppgitt[rediger kilde]

Det skulle ikke være nødvendig å oppgi kart-parameteret, siden de fleste finnes i riktig format, men om det blir gjort vil filnavnet bli overkjørt, dvs «Ett_kart.svg» vil bli «Ett_kart.svg.png» — Kagee 28. des 2008 kl. 14:07 (CET)

Flytte kommunenr lenger opp?[rediger kilde]

Jeg synes kommunenr er en såvidt sentral opplysning at det bør stå lenger opp i infoboksen, f.eks under status. Det bør jo også være en standardopplysning, ikke valgfritt.--Eivindgh 21. feb 2012 kl. 11:13 (CET)

Feil i mobilversjon[rediger kilde]

Har registrert at det oppstår en feil i malen i mobilversjonen av Wikipedia i feltene for innbyggertall og areal. Er ikke ekspert på maler så skal ikke begynne å redigere malen selv, men er det noen som kan fiske dette? Feilen oppstår ikke i nettleserversjonen. --Per Ottar Nilsen (diskusjon) 1. aug. 2014 kl. 20:37 (CEST)[svar]

Problem med to like innbyggernavn[rediger kilde]

F.eks i Vinje og Fitjar vises samme innbyggernavn to ganger. Det skyldes at i wikidata er det en bokmål- og nynorskvariant som er lik. Det hadde sett bedre ut å presentere bare en. -- Egil (diskusjon) 9. jan. 2020 kl. 16:44 (CET)[svar]

Mener at jeg skal ha fikset dette nå. -- Egil (diskusjon) 11. jan. 2020 kl. 15:22 (CET)[svar]

Wikidata[rediger kilde]

@Jeblad:. Er det mulig å fikse malen slik at den henter de seneste data for befolkning og areal fra Wikidata? For Tjeldsund så jeg meg nødt til å fjerne de gamle data for befolkning fra wikidata da det ikke lyktes meg å få framvist de nyeste data på annen måte. Og det er vel ikke ønskelig å fjerne gamle data fra wikidata. Mvh. M14 (diskusjon) 10. jan. 2020 kl. 07:20 (CET)[svar]

Det som hentes er nåværende verdi, som normalt vil være det du kaller seneste data. For at dette skal fungere må tidspunkt (P585), eller en av de andre kvalifikatorene for å angi tidspunkt brukes. Hvis nåværende brukes i invoke, og noen utsagn er gitt uten tidsangivelse, så vil de filtreres vekk om jeg har forstått dette riktig. [Hvis det ikke er med noen tidsangivelse i noen sett vil det filtrering på nåværende droppes.]
En bot setter siste befolkningstall til preferred, dette er for å gjøre det enklere å bruke statements og property-funksjonene. Dette brukes ikke av Wd-kallet.
Det kan ta opptil ett minutt før sider oppdateres, men om du gjør en null-edit (forutsetter gamle redigeringsruta) så vil siste oppdatering på Wikidata brukes. Kan vel også nevne at av og til går den automatiske oppdateringen i ball og en null-edit er det eneste som funker for å få skikk på sidene.
Jeg satte tilbake de gamle befolkningstallene. — Jeblad 10. jan. 2020 kl. 14:27 (CET)[svar]
Slenger på en mention, så M14 ser at jeg har svart. — Jeblad 10. jan. 2020 kl. 14:29 (CET)[svar]
Areal-tallene burde forøvrig vært lagt inn med tidspunkt (P585), men ved en feil ble ikke dette gjort. — Jeblad 12. jan. 2020 kl. 12:45 (CET)[svar]

Kinfo vs Wikidata[rediger kilde]

Ser at areal hentes fra Mal:Kinfo dersom kommunenummer er oppgitt lokalt og fra Wikidata dersom kommunenummeret hentes fra Wikidata. Dette medfører at våre kommuneartikler opererer med forskjellige format og arealdefinisjoner. Før vi eventuelt skroter kinfo, bør det avklares hva som mangler for å få tilstrekkelig kvalitet og konsistens på dataene fra Wikidata (f.eks. er Stords areal importert fra italiensk Wikipedia, Nordreisas fra katalansk med 1/1000 av korrekt verdi og Kristiansand har oppført areal med enhet kvadratmeter). - 4ing (diskusjon 2. mar. 2020 kl. 08:54 (CET)[svar]

Det er ikke diskutert (og heller ikke konsensus) for å fjerne data gitt importstatus. Du får sette opp en tråd på Tinget og prøve å oppnå konsensus. Jeg har sett noen tall for hvor mye som må fjernes fra Wikidata hvis noe slikt skal gjennomføres, og i praksis vil Wikipedia bli ubrukelig etter en slik endring. Merk at de lokale prosjektene bruker mest data som er importert fra de enkelte lokale prosjektene, slik at de vil ekskludere bruk av de lokale prosjektenes egne data.
Stord (Q485253), Nordreisa kommune (Q494059), og Kristiansand (Q2415) har alle underlagsdata fra Statens kartverk, som ble hentet tilbake fra Wikidata, men 4ing har sine egne meninger om hva som er riktige tall. Jeg kommer ikke til å røre dette, for det synes umulig å oppnå enighet om hva som er «riktig». — Jeblad 2. mar. 2020 kl. 18:10 (CET)[svar]
Vi må ha som mål at det hentes fra Wikidata. Det ER det riktige stedet å ha disse dataene. Så må de kvalitetssikres, og import fra en eller annen Wikipedia er ikke tilstrekkelig. Der blir det vel vår oppgave å ta vare på dette for Norge. Men hvis dette hentes på forskjellig vis, kan vi jo utnytte det til gradvis å flytte hentingen fra Wikidata. Forskjellige enheter skal vi klare å håndtere. Haros (diskusjon) 2. mar. 2020 kl. 22:32 (CET)[svar]
Jeblad gjorde et halvhjertet forsøk på å hente inn Kartverkets arealdata fra Wikidata. Problemet var at Kartverkets definisjoner/inndelinger ikke stemmer overens med SSBs definisjoner som Kinfo benytter. Maldiskusjon:Kinfo/areal land/Norge forklarer hvordan dataene fra Kartverket må behandles for å få fram Kinfo-dataene som har vært vist i infobokser. For å få til dette ved import fra Wikidata, må det skrives en modul som foretar disse omregningene. Alternativt må vi vise fram andre data (andre arealdefinisjoner) enn vi har gjort tidligere, og også bruke et annet areal for å beregne befolkningstetthet. - 4ing (diskusjon) 2. mar. 2020 kl. 23:10 (CET)[svar]

Utdyper forskjell mellom Kartverket og SSB/Kinfo:

Kartverkets Arealstatistikk for Norge opererer med følgende arealinndelinger:

  • Totalt areal, som deles inn i:
    • Havflate
    • Fastland og øyer, som deles inn i:
      • Åpent område
      • Snø, is og bre
      • Innsjø
      • Elv med tørrfall
      • Myr
      • Skog
      • Dyrket mark
      • By- og tettbebyggelse
      • Industriområde
      • Annet

Når Kartverket oppgir "størrelsen på Norge" og "landareal per kommune", er dette arealet fastland og øyer. Dermed blir Kvitsøy Norges minste kommune, ikke Lørenskog som har minst totalt areal.

Når SSB oppgir areal per kommune, slik som her, brukes følgende inndelinger:

  • I alt - dette tilsvarer fastland og øyer etter Kartverkets inndeling
  • Landareal - dette tilsvarer fastland og øyer minus innsjø og elv med tørrfall etter Kartverkets inndeling

Landareal benyttes til beregning av folketetthet (folkemengde delt på landareal), for eksempel her.

Infobokser som henter data fra Kinfo bruker følgende inndelinger:

  • Totalt - tilsvarer i alt etter SSBs inndeling og fastland og øyer etter Kartverkets inndeling
  • Land - tilsvarer landareal etter SSBs inndeling og fastland og øyer minus innsjø og elv med tørrfall etter Kartverkets inndeling
  • Vann - tilsvarer i alt minus landareal etter SSBs inndeling og innsjø og elv med tørrfall etter Kartverkets inndeling

Ingen vet mer om dette enn Jeblad, og han må gjerne korrigere meg dersom jeg ikke har klart å få dette riktig.

På Wikidata finnes alle arealinndelingene definert av Kartverket. Om vi fremdeles ønsker å vise fram de inndelingene vi gjør i dag (altså ihht SSB), må arealene land og vann enten legges inn på Wikidata, eller de må beregnes i en lokal modul basert på det som nå finnes på Wikidata. Alternativet er å opprettholde Mal:Kinfo, men da må det sørges for at data hentes fra Kinfo selv om kommunenummer hentes fra Wikidata. - 4ing (diskusjon) 3. mar. 2020 kl. 10:02 (CET)[svar]

Kunne vært greit om 4ing brukt noen minutter på å lære seg indentering.
Kinfo bruker flere kilder, hvor noen påstås å komme fra SSB. Ved litt kontroller er det ikke veldig vanskelig å påvise tildels betydelige avvik. Arealtall på Wikidata er faktiske arealtall. Hvis 4ing eller andre ønsker å legge inn omregnede tall for spesielle formål på Wikidata så må det bes om nye egenskaper. Når dette prosjektet oppgir folketetthet så har dette prosjektet brukt omregnede tall med utgangspunkt i faktiske tall. Hvis 4ing eller andre vil omdefinere tall så må de gjerne det, men ikke forvent at jeg kommer til å bruke tid på dette. Se forøvrig Wikipedia:Torget/Arkiv/2020/januar#Feil areal i kommuneartikler. — Jeblad 3. mar. 2020 kl. 21:24 (CET)[svar]
@Jeblad: Jeg vil gjerne ha litt opplæring i indentering neste gang vi møtes.
Siden du ikke viser til noen konkrete feil med mitt forrige innlegg (unntatt den implisitte påpekningen av manglende indentering), får jeg påpeke det selv: arealet vann i Kinfo inkluderer ikke elv med tørrfall, kun innsjø. Jeg har selv lagt inn 2020-verdiene i Mal:Kinfo/areal vann/Norge, så jeg vet hva kilden til dataene er (hint: de er ikke fra SSB, men et annen statlig organ nevnt i mitt forrige innlegg). Jeg forventer for øvrig ikke at du bruker mer tid på dette, det hadde faktisk vært fint om du holdt deg unna diskusjonen - det kan virke som om andre blir skremt vekk fra å delta her. Kanskje du heller kan legge inn befolkningstall for norske kommuner per 1. januar 2020 på Wikidata (jeg har begynt, men det er kjedelig å gjøre det manuelt)? - 4ing (diskusjon) 3. mar. 2020 kl. 22:56 (CET)[svar]
Du fikk forklaring på Wikipedia:Torget/Arkiv/2020/januar#Feil areal i kommuneartikler, og endringer jeg la inn malene er fjernet. Du fikk det som du ville, og da regner jeg med at du gjør resten selv. — Jeblad 4. mar. 2020 kl. 16:44 (CET)[svar]

Fungerer {{Infoboks norsk kommune/sandkasse}} bedre? - Premeditated (diskusjon) 4. mar. 2020 kl. 18:26 (CET)[svar]

@Premeditated: Jeg ser ikke noen forskjell angående henting av areal - tas fra Kinfo dersom kommunenummer er oppgitt lokalt, ellers fra Wikidata. Det ser for meg også ut til at befolkningstetthet beregnes ut fra arealet fra Wikidata i begge tilfeller. Dette slår feil ut for Bergen, der artikkelen dekker både by og kommune, men er koblet til Wikidata-elementet for byen. - 4ing (diskusjon) 4. mar. 2020 kl. 22:50 (CET)[svar]
@4ing: Nå kan areal-dataen overstyres med lokalt satt |kommunenummer=. Areal hentes ikke fra {{kinfo}}, men en modul som bruker data fra kartverket. Er det riktig å bruke landareal for å beregne befolkningstetthet? Finner du noen andre feil? - Premeditated (diskusjon) 5. mar. 2020 kl. 10:08 (CET)[svar]
@Premeditated: Klarer ikke å se forskjellen. Det er fremdeles slik at areal fra Kinfo brukes dersom Kommunenummer oppgis lokalt, og fra Wikidata dersom det hentes fra Wikidata (se. f.eks. Tønsberg, som ikke har lokalt oppgitt kommunenummer). Ser også at befolkningstetthet beregnes av arealet på Wikidata, selv om arealet i infoboksen er fra Kinfo. Se f.eks. Kristiansand, der arealet ikke er oppdatert på Wikidata etter kommunesammenslåingen og befolkningstettheten blir feil. Det er riktig å bruke landareal for å beregne befolkningstetthet. - 4ing (diskusjon) 5. mar. 2020 kl. 15:02 (CET)[svar]
Jeg ser for øvrig at i Modul:Kinfo/data er landareal beregnet som fastland og øyer minus innsjø, elv med tørrfall og snø, is og bre. SSB inkluderer snø, is og bre i landareal, se https://www.ssb.no/statbank/table/09280/. Kinfo bør vel samsvare med dette. - 4ing (diskusjon) 5. mar. 2020 kl. 15:19 (CET)[svar]
Midt-Telemark (kommune) får ikke beregnet befolkningstetthet selv om infoboksen oppgir både befolkningstall og areal. Det skyldes at areal bare finnes i Kinfo, ikke på Wikidata. - 4ing (diskusjon) 5. mar. 2020 kl. 15:36 (CET)[svar]
@4ing: Har løst det med at befolkningstetthet ikke vises. Skal jeg endre landareal tallene til å benytte SSBs standard? Med {{Infoboks norsk kommune/sandkasse}} skal det være en forskjell fra dataen i {{Kinfo}} med bakgrunn i areal data, ettersom modul:Kinfo benyttes. Den henter kommunenummer og areal fra Wikidata-elementet, eller kommune elementet til en by (f. eks. Oslo (Q585)Oslo kommune (Q5245991)). - Premeditated (diskusjon) 6. mar. 2020 kl. 16:04 (CET)[svar]
@Premeditated: Jeg ser fremdeles ikke at {{Infoboks norsk kommune/sandkasse}} oppfører seg annerledes enn {{Infoboks norsk kommune}}. Angående landareal, mener jeg vi bør benyte SSBs definisjon. Merk at SSB endret definisjon i 2010 (ved at elv med tørrfall ikke lenger inngikk i landareal). Det er vel den gamle definisjonen som henger igjen i {{Kinfo}}. Jeg har for øvrig også vurdert muligheten for å fjerne befolkningstetthet til dette problemet er løst, for å unngå at vi viser feilaktig informasjon. - 4ing (diskusjon) 6. mar. 2020 kl. 17:13 (CET)[svar]
@4ing: Ser at {{kinfo}} har blitt oppdatert med ny data, så da er de tilnærmet identiske. Men man unngår ihverfall de forskjellige formatene og arealdefinisjonene som du nevner i første innlegget. Og fungerer med eller uten lokalt satt kommunenummer, samt at den har referanser til verdiene slik at leseren ser hvilket år de sist var oppdatert. Landareal tallene er identiske med de som finnes på SSBs nettsider fant jeg ut. Mulig jeg har skrevet feil i modul dokumentasjonen på hvordan det ble regnet ut. - Premeditated (diskusjon) 7. mar. 2020 kl. 18:16 (CET)[svar]
Det er greit, {{kinfo}} bør oppdateres så den får samme verdier som modulen. Men fremdeles hentes areal fra Wikidata dersom kommunenummer ikke er gitt lokalt i infoboksen (sjekk f.eks. Tønsberg) og befolkningstetthet beregnes uansett basert på arealet fra Wikidata (sjekk f.eks. Kristiansand og Bergen). Nå blir vel arealene oppdatert på Wikidata etter hvert, men det bør være samsvar mellom folketall og landareal og befolkning oppgitt i infoboks og folketall og landareal benyttet til utregning av befolkningstetthet. - 4ing (diskusjon) 7. mar. 2020 kl. 18:55 (CET)[svar]
Merk at om dere gjør omregninger (selv avrunding) så har dere ikke uten videre anledning til å oppgi kilden til de opprinnelige tallene som kilde for de omregnede tallene. Mer generelt oppstår problemet når en syntetiserer nye data ved inferens. — Jeblad 7. mar. 2020 kl. 19:09 (CET)[svar]
Jo, det er uproblematisk, men utregningen bør dokumenteres. Jeg har gjort det samme med folketall, der jeg har lagt sammen verdiene for menn og kvinner. Jeg har tatt meg friheten å anta at summen av disse er totalen, dvs. at de som ikke assosierer seg med noen av de to kjønnene allikevel er folkeregistrert som det ene. - 4ing (diskusjon) 7. mar. 2020 kl. 19:19 (CET)[svar]
Det er brudd på både første og andre paragraf i Norsk lisens for offentlige data (NLOD) 2.0, 6. Forsvarlig bruk. Dere gjengir ikke lengre tallene til kilden, men en omregnet variant. Dette er misrepresentasjon og brudd med lisensen. I slike tilfeller må det angis at originaltallene er annerledes enn tallene som fremgår. Det vil si at dere ikke kan hekte på et referanse, men må forklare opphavet i en note. — Jeblad
Det tviler jeg sterkt på. - 4ing (diskusjon) 7. mar. 2020 kl. 19:40 (CET)[svar]
Du kan igrunnen tro hva du vil. Tallene dere konstrueres har ikke opphav hos hverken Kartverket eller SSB, og skal ikke ha dem som kilde. — Jeblad 7. mar. 2020 kl. 19:47 (CET)[svar]

@Premeditated:Tabell 09280 i Statistikkbanken til SSB vil være hensiktsmessig som kilde til landareal og ferskvann. Der presiseres det også at ferskvann inkluderer elver fra 2010, og at Statens kartverk er kilden til dataene. - 4ing (diskusjon) 8. mar. 2020 kl. 22:14 (CET)[svar]

Endring gjennomført. - Premeditated (diskusjon) 9. mar. 2020 kl. 10:11 (CET)[svar]
@Premeditated: Ser at du har oppdatert Modul:Kinfo og Modul:Kinfo/data, men ikke at du har implementert dette i {{Infoboks norsk kommune}} eller {{Infoboks norsk kommune/sandkasse}}. - 4ing (diskusjon) 9. mar. 2020 kl. 11:25 (CET)[svar]
Dersom kommunenummer ikke er oppgitt lokalt, hentes både kommunenummer og areal fra Wikidata. Areal blir da oppgitt med referanse, dersom referanse er oppgitt på Wikidata. Da støter vi på samme problem som diskutert her i de tilfellene referansen på Wikidata kun inneholder egenskapen "nevnt i" (arealdata for norsk kommuner 2020 er nå lagt inn på Wikidata, de fleste med kun "nevnt i" som egenskap). Se f.eks. referanseseksjonen i artikkelen Sigdal for å se feilmeldingen (og Kategori:Sider med skriptfeil). Dette kan midlertidig løses ved å legge inn kommunenummer manuelt i infoboksene, fjerne referanse fra areal, eller hente arealdata fra kinfo også i de tilfellene kommunenummer ikke er oppgitt lokalt. - 4ing (diskusjon) 10. mar. 2020 kl. 08:57 (CET)[svar]
@4ing: Da er jeg tilbake, beklager det. Jeg har oppd. vann slik at det blir utregnet som innsjø + elv med tørrfall. Blir å implementere det i {{Infoboks norsk kommune}} når det fungerer 100%. Modul:Kinfo har informasjon om alle kommuner (og fylker) i Norge, så den vil ikke trenge å ha en fallback på WD (oppdatere data-en på WD er for øvrig på agendaen). Hvis du bruker sandkasse malen på for eksempel Sigdal ser du at det ikke blir et problem. - Premeditated (diskusjon) 12. mar. 2020 kl. 09:30 (CET)[svar]
@Premeditated: Jeg har sjekket Sigdal, og det får jeg som tidligere nevnt feilmelding på referansen fra Wikidata (arealet hentes fra Wikidata, ikke fra Kinfo). - 4ing (diskusjon) 12. mar. 2020 kl. 10:04 (CET)[svar]
Ser nå at det funker om jeg bytter ut til den nye malen i artikkelen Sigdal, men det funker ikke når jeg går inn i redigeringsmodus i Mal:Infoboks norsk kommune/sandkasse og forhåndsviser Sigdal med denne malen. - 4ing (diskusjon) 13. mar. 2020 kl. 19:41 (CET)[svar]
@Premeditated: Tror dette fungerer som det skal nå, og kan implementeres. Jeg håper imidlertid det også er mulig å sørge for å hente befolkningstall for kommunen, ikke byen/tettstedet, for de tilfellene der kommuneartiklene er koblet til by/tettstedartikkel på Wikidata. Dette gjelder Oslo, Bergen, Trondheim og Narvik, som har felles artikkel for by og kommune. Det er selvsagt mulig å endre Wikidata-kobling, men da forsvinner også brorparten av interwiki-lenkene (byen Bergen har over 100 språklenker, kommunen bare 5). - 4ing (diskusjon) 19. mar. 2020 kl. 21:38 (CET)[svar]
Har nå implementert modul:Kinfo i infoboksen. Si ifra om noe blir feil. - Premeditated (diskusjon) 20. mar. 2020 kl. 18:20 (CET)[svar]
@Premeditated: Bergen viser folketall for Bergen (tettsted), ikke kommunen. Folketettheten beregnes imidlertid basert på kommunenes innbyggertall. Årsaken er beskrevet i mitt forrige innlegg. - 4ing (diskusjon) 23. mar. 2020 kl. 10:15 (CET)[svar]
@4ing: Bedre nå? :) - Premeditated (diskusjon) 25. mar. 2020 kl. 19:27 (CET)[svar]
@Premeditated: Ja, har sjekket at befolkningstall stemmer i infoboksene i artiklene Bergen og Narvik. Kildereferansene er imidlertid feil, de viser til referanse for folketallet i tettstedene, ikke kommunene. - 4ing (diskusjon) 25. mar. 2020 kl. 19:32 (CET)[svar]

Det var bra du oppdaget. Forhåpentligvis kun en "Copy-and-Paste" feil. - Premeditated (diskusjon) 25. mar. 2020 kl. 19:40 (CET)[svar]

@Premeditated: For Narvik summerer ikke arealene for land og (fersk)vann til totalt areal. Kildene ser også ut til å være ombyttet - totalarealet er vel fra Kartverket og land/vann fra SSB? - 4ing (diskusjon) 25. mar. 2020 kl. 20:13 (CET)[svar]
Bodø hadde en feilmelding i infoboks etter en uheldig botjobb, har sjekket resten av kommunene og rettet en feil til (Sauda). - 4ing (diskusjon) 25. mar. 2020 kl. 23:44 (CET)[svar]
Dersom kommunenummer hentes fra Wikidata, kommer ikke målform og befolkningsutvikling med i infoboksen (gjelder i hvert fall Vestvågøy). - 4ing (diskusjon) 26. mar. 2020 kl. 10:03 (CET)[svar]
@Premeditated: Jeg ser at landareal er feil i en rekke kommuner i Modul:Kinfo/data. Jeg har rettet noen av dem, men det er en stor jobb å gå gjennom alle, så jeg overlater dette til deg. Se også info om feil kildeangivelse ovenfor. - 4ing (diskusjon) 31. mar. 2020 kl. 12:32 (CEST)[svar]
Målform ser ut til å bli hentet fra Mal:Kinfo (som ikke inneholder nye kommunenumre), til tross for at Jeblad har lagt inn målform på Wikidata. Er det ikke bedre å hente dette fra Wd? - 4ing (diskusjon) 31. mar. 2020 kl. 12:44 (CEST)[svar]
Målet vil vel alltid å benytte Wikidata mest mulig, men noen må gjøre jobben med å implementere det. Jobber med å rette dataen på landareal og vann. Må nok også oppd. befolkningsutviklings grafer ettersom alle slutter i 2010 (f. eks. Fil:Befolkningsutvikling kommune 1860.svg). Premeditated (diskusjon) 31. mar. 2020 kl. 14:15 (CEST)[svar]
@Premeditated: Siden ferskvannsarealet får feil kildeangivelse i infoboksen, lurer jeg på om "ferskvatn" i if definition == "landareal" or definition == "ferskvatn" then (Modul:Kinfo) skulle vært byttet ut med "vann"? Eller er det noe annet som må endres? - 4ing (diskusjon) 31. mar. 2020 kl. 15:02 (CEST)[svar]

Wikidata overstyrer lokalt bilde[rediger kilde]

Denne redigeringen viser at Wikidata overstyrer lokalt innlagt bilde. - 4ing (diskusjon) 5. okt. 2020 kl. 10:08 (CEST)[svar]

Skjønte ikke helt hva du mente? Den viser vel tvert imot at lokalt innlagt bilde overstyrer WDs bilde? Kimsaka (diskusjon) 5. okt. 2020 kl. 12:40 (CEST)[svar]
@Kimsaka: Ja, men ikke før Bruker:Premeditated hadde endret infoboksmalen. - 4ing (diskusjon) 5. okt. 2020 kl. 14:11 (CEST)[svar]
I see! Her skjer framskrittet så fort at jeg tydeligvis har vondt for å henge med... Kimsaka (diskusjon) 5. okt. 2020 kl. 14:18 (CEST)[svar]

Befolkning fra kinfo eller Wikidata?[rediger kilde]

@Haros, Tholme, Premeditated: Det ser ut til at befolkningstall nå hentes fra Wikidata, men nederst i infoboksen står det fremdeles kildereferanse for dataene som ligger i kinfo. Dette kan fjernes dersom det er tilstrekkelig tilrettelagt for å hente dataene fra Wikidata, men jeg merker meg at kinfo har tall fra 2021, mens Wikidata opererer med tall fra 2020. Noen som føler seg kallet til å oppdatere Wikidata med 2021-tallene? - 4ing (diskusjon) 17. nov. 2021 kl. 22:54 (CET)[svar]

@Haros, Tholme, Premeditated, Jon Harald Søby: Ingen som føler seg kallet? Jeg vet ikke når befolkningstallene i infoboksen gikk fra å bli hentet fra kinfo til å bli hentet fra Wikidata, men referansen nederst i infoboksen kan sannsynligvis fjernes, og befolkningstallene bør oppdateres på Wikidata. Det orker jeg ikke å gjøre manuelt, men kanskje noen kan fikse det med en bot eller QuickStatements? - mvh 4ing (diskusjon) 23. nov. 2021 kl. 14:20 (CET)[svar]
jeg er litt handikappet maskinmssig nå en stund, så beklager, jeg får ikke gjort mye en stund. Haros (diskusjon) 26. nov. 2021 kl. 17:52 (CET)[svar]
@4ing: Har nå lastet ned befolkningstall for 2021. Skal få oppd. WD i løpet av mnd. - Premeditated (diskusjon) 7. des. 2021 kl. 12:40 (CET)[svar]
@Premeditated: Fint, men får du fjernet referansen nederst i infoboksen, siden den viser til data fra kinfo og ikke WD? - 4ing (diskusjon) 9. des. 2021 kl. 19:52 (CET)[svar]
@Premeditated: Takk! Kan du også sørge for at befolkningstallet blir korrekt formatert med tusenskille? - 4ing (diskusjon) 10. des. 2021 kl. 09:03 (CET)[svar]
@4ing: Befolkningstall for 2021 er nå lagt inn. Koden for jobben finnes her, slik at importering av fremtidige befolkningstall ikke er avhengig av meg. - Premeditated (diskusjon) 26. des. 2021 kl. 22:58 (CET)[svar]

Referanser[rediger kilde]