Magnus Skulstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Magnus Skulstad
Født1983[1]Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseInnebandyspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
SportInnebandy

Magnus Johan Skulstad (født 1983 i Eidskog) er en norsk trener og tidligere innebandyspiller. Han startet sin karriere i Kongsvinger IBK som 16-åring før han gikk videre til Elverum, og spill i 2.divisjon Innlandet. Hans debut for klubben kom høsten 2002. Skulstad viste seg etter hvert som en svært habil målvakt for klubben fra Østerdalshovedstaden. Han ble med tiden en viktig nøkkelspiller, og bidro sterkt til at klubben kjempet om opprykk til 1.divisjon våren 2005.

Som spiller[rediger | rediger kilde]

I forkant av sesongen 2006/2007 forlot Skulstad Elverum til fordel for Bergen. Her ble han signert av klubben Djerv IBK som den tiden var et relativt godt lag i 1.divisjon Vest. Med en mye tøffere kamp om målvaktsplassen måtte Skulstad kjempe for sin posisjon, men som i Elverum etter debuten tok han over plassen på fast basis. I sesongen 2006/2007 spilte Djerv i avdeling med både Sola IBK og Nornen IBK, og fikk en tøff kamp om edelt metall. Sistnevnte klubb rykket også opp til Eliteserien den sesongen.

Etter en sesong i Bergen og Djerv reise Skulstad tilbake til Elverum for å fortsette på sine studier. Klubben fikk et løft med sin tidligere målvakt tilbake mellom stengene og vant 2.divisjon Innlandet på første forsøk sesongen 2007/2008. Igjen ble det kvalikspill for Elverum som også denne gangen kom til kort mot lag fra Oslo/Akershus og Østfold. Sesongen etter, altså i 2008/2009, vant Elverum på ny 2.divisjon Innlandet. Etter denne sesongen ble de vinnende lagene fra Østlandets 2.divisjoner direkte kvalifisert til 1.divisjon, og Elverum rykket med det opp til nivået under Eliteserien innebandy.

Sesongen 2009/2010 bød på store utfordringer for Elverum som klubb. Skulstad var på dette tidspunktet både spillende trener og leder i klubben. Kostnadene med å spille i 1.divisjon var enormt store sammenliknet med 2.divisjon. A-laget til Elverum hadde en liten bredde, og klubben slet med å skrape sammen en habil tropp til sine kamper. På tross av at kamper endte med tap leverte Elverum noen imponerende resultater i divisjonen, men det hjalp så lite når poengene uteble. Elverum vant kun en kamp denne sesongen etter en 5-4 seier på hjemmebane mot Drammen. Laget rykket følgelig ned, og ikke overraskende var det nettopp Drammen som slo følge.

I forkant av sesongen 2010/2011 ble Skulstad hentet til naboklubben Ajer IBK i Hamar. Denne klubben hadde lang fartstid i 1.divisjon, og Skulstad kom inn i et miljø med en helt annen treningskultur enn tidligere. Nok en gang utkonkurrerte han lagets 1.målvakt og tok plassen fast fra sent september og til sesongslutt. Ajer IBK leverte en av sine sterkeste sesonger i divisjonen den sesongen. Med klassespillere som Thomas Hoelseth, Kristian Arntsen, Terje Larsen og Kristoffer Sundmoen endte laget på en imponerende fjerdeplass. Ajer var forøvrig ett av to lag som tok poeng mot gullvinner og opprykkslag IK Akerselva den sesongen. Da sesongen 2011/2012 satte i gang var Ajer sterkt redusert sammenliknet med sesongen før. Laget måtte kjempe mot nedrykk, på tross av at Thomas Hoelseth leverte hele 39 mål og 48 målpoeng totalt. Han kom forøvrig på 5.plass på divisjonens poengliga den sesongen. Aldri før har en spiller på et lag så langt ned på tabellen vært så høyt på poenglisten. Skulstad spilte som en svært viktig brikke for å berge plassen for Ajer, og var fast målvakt gjennom hele sesongen.

Skulstad valgte å ta et pauseår fra innebandy sesongen 2012/2013. Ajer som klubb valgte også å søke seg ned til 2.divisjon Innlandet da spillergruppa gikk igjennom et hardt generasjonsskifte.

I forkant av sesongen 2013/2014 ble Skulstad kontaktet av Brumunddal IBK som var klare for spill i 1.divisjon etter å ha vunnet 2.divisjon Innlandet sesongen 2012/2013. Skulstad ble hentet til Fagerlundhallen på lån fra Ajer som måtte til med en sesong til i 2.divisjon grunnet karantene etter at de søkte seg ned. Brumunddal IBK fikk en tøff sesong, men berget plassen. Med tre målvakter i stallen utmerket Skulstad seg, og ble klubbens 1.valg gjennom hele sesongen. 2014/2015 ble en bare en fortsettelse på den tøffe debutsesongen for Brumunddal IBK. Poengene uteble og klubben endte opp med fattige 4 poeng og et soleklart nedrykk til 2.divisjon Innlandet. Deres eneste seier kom i derbyet mot Ajer IBK i Fagerlundhallen med 10-8 med Skulstad mellom stengene. Denne gangen som permanent spiller for Brumunddal.

Etter sesongen 2014/2015 trappet Skulstad ned på sin aktive karriere. Han har kun figurert i noen 2.lagskamper for Brumunddal siden.

Som trener[rediger | rediger kilde]

Skulstad har gjennom sin karriere hatt flere trenerverv på samme tid. Han var spillende trener i Elverum IBK i 6 av 8 sesonger. Også i Brumunddals første 2 år lange reise i 1.divisjon var han i trenerteamet. Videre har han ledet både damelaget til Elverum og SK Nes. Sistnevnte til en imponerende bronsemedalje 2. divisjon Innlandet etter kun to år som aktivt lag tilbake i 2011. Han er videre godt trenerutdannet og er instruktør for Norges Bandyforbund både på Trener 1 og Trener 2, samt et stort antall videreutdanninger. Han har siden 2008 vært ansatt som utviklingskonsulent i Norges Bandyforbund. Skulstad er lærerutdannet innen kroppsøving og engelsk, og har en mastergrad innen idrettsvitenskap.

Fra april 2017 ble han ansatt som trener for Norges kvinnelandslag i innebandy, og var med på å lede laget til en 8.-plass i VM i Bratislava i desember 2017. Skulstad har per desember 2017 11 landskamper som trener for Norge.[trenger referanse]


I juni 2018 ble Skulstad ansatt som landslagssjef for Norges U19-landslag for kvinner. I første omgang skal Skulstad lede laget frem mot og i VM 2020. I sitt team rundt landslaget har Skulstad valgt å ta med seg sin far Ivar Skulstad som materialforvalter. Sistnevnte er tidligere ordfører i Eidskog kommune, og har også representert ArbeiderpartietStortinget

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.proff.no[Hentet fra Wikidata]