IK Akerselva

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

IK Akerselva er en norsk innebandy-klubb fra Sagene i Oslo, startet 9. juni 1983. Klubben spiller hjemmekampene sine i Kringsjåhallen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Klubben ble stiftet under navnet Helgerud Ballklubb 9. juni 1983. Det var mennesker fra Sagene Menighet og ulike Bærumsmenigheter som sammen dannet klubben. Fotball var idretten som ble praktisert. Da det var ledig treningstider i Bærum ble treningene lagt til ulike baner i området. Men klubben levde et omflakkende liv og det å få et fotfeste noe sted var vanskelig. Årene gikk og klubben var delt med tanke på hvor de skulle spille kamper og hvor de hadde tilhørighet.

Etterhvert så hadde Helgerud Ballklubb kun medlemmer som opprinnelig kom fra Sagene. På et årsmøte i 1987 ble det bestemt at klubben skulle skifte navn. Navnet kom frem ved en tilfeldighet. IK Akerselva etter elven som deler Oslo i to. Dette var starten på rivaliseringen mellom Sagene, Spartacus og IK Akerselva. Fotball var fortsatt det som stod høyest på aktivitetslisten. I 1989 fikk klubben sitt første damelag. Medlemmene kom fra Sagene og Torshov. Klubben hadde sterke bånd til Lilleborg og Bjølsen skole.

Innebandy[rediger | rediger kilde]

I 1990 startet klubben både herre- og damelag i innebandy. Fotballen døde mer eller mindre ut noen år senere. Herrelaget kom til 5 divisjon som høyest. (i det gamle seriesystemet) Innebandy var den nye sporten og IK Akerselva var et meget sentralt navn. Klubbens damelag tok idretten med storm og har i årenes løp hentet hjem 5 offisielle NM og et uoffisielt NM-gull. 2 tredjeplasser i europacupen og 3 seriemesterskap. Jentene fra IK Akerselva var «landslaget» i mange år. Herrelaget fikk en litt treigere start på sin vei opp mot eliten og var i mange år et av de beste lagene i 1.divisjon østland. Etter et nedrykk i begynnelsen av 2000-tallet har avdelingen vokst seg stor og har tatt steget fra 2.div oslo og rykket endelig opp til eliteserien 2010/2011.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]