Madame Terror

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Madame Terror
Forfatter(e)Jan Guillou
SpråkSvensk
Utgitt2006
ForlagPiratforlaget (NOR),
Piratförlaget (SE)

Madame Terror er den tolvte boken i serien om Carl Gustav Gilbert Hamilton skrevet av Jan Guillou.

Boken er positivt innstilt til den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice, men er kritisk til Donald Rumsfeld, Dick Cheney og George W. Bush.[1] Guillous politiske standpunkter er fremtredende i boken.[trenger referanse]

Handling[rediger | rediger kilde]

Yasir Arafat har rett før sin død gitt Mouna Housseini penger til å bygge opp en palestinsk flåte. Hun kjøper med Vladimir Putin's tillatelse en russisk ubåt av Alfa-klassen som modifiseres med stillegående dieselelektriske motorer i stedet for atomreaktor og med revolusjonerende moderne teknikk. Men det er et stort problem. Den russiske delen av besetningen kommer ikke overens med den palestinske. Det man trenger er en leder som både russere og palestinere kan stille seg bak. En leder som må være høy av rang, snakke russisk og engelsk og ikke minst være høyt dekorert av både russiske og palestinske myndigheter. Det virker umulig å finne en slik person, men Mouna vet om den perfekte mannen for jobben.

Carl Hamilton tilbake etter å ha levd under navnet «Hamlon» i La Jolla utenfor San Diego i USA, der han har vært under FBIs vitnebeskyttelsesprogram i 11 år, etter at han ble dømt til livsvarig fengsel i Sverige for flere mord på kurdiske angivere i Sverige. Han er lei av å leve som en annen og takker ja til tilbudet om å bli viseadmiral for den palestinske flåten.

Om bord på ubåten U1-Jerusalem tar et lite, men veldrillet mannskap på seg oppdraget om å befri Gaza fra en israelsk blokade. Det er et militært og politisk sjansespill uten sidestykke. Vil de lykkes?

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tankevekkende terroranalyse». Dagbladet.no (norsk). 30. oktober 2006. Besøkt 17. oktober 2018.