Fiendens fiende (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fiendens fiende
Generell informasjon
SjangerAction, Thriller
Prod.landSverige
Sesonger1
Episoder8
Lengde45-55 min. (per episode)
SpråkSvensk
Foran kamera
MedvirkendePeter Haber
Maria Grip
Sture Djerf
Kjell Lennartsson
Bernt Lindkvist
Gösta Bredefeldt
Bo Höglund
Per Morberg
m.fl.
Bak kamera
Sending
Periode8. desember 19905. januar 1991
TV-kanalTV 4
Eksterne lenker
IMDb

Fiendens fiende er en svensk miniserie fra 1990 av Thomas Borgström og Lars Bill Lundholm etter romanen med samme navn av Jan Guillou. Serien ble regissert av Mats Arehn og Jon Lindström. Serien er en dramatisering av romanen Fiendens fiende og er den andre filmatiseringen av Carl Hamilton. Serien hadde premiere den 12. desember 1990TV4, og ble senere gitt ut på DVD.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

En avhoppet russisk agent blir avhørt i London. Agenten påstår at det i Sverige eksisterer to hemmelige spioner som i hemmelighet samarbeider med Sovjetunionen. Den ene agenten skal være ansatt innenfor Säkerhetspolisen, og den andre spionen er ansatt innenfor det svenske militæret. Ifølge den avhoppede russiske spionen skal dobbeltagenten i militæret være Carl Hamilton.

I Libanon blir to svensker holdt som gissel. Det svenske utenriksdepartementet velger å sende Carl Hamilton til området i forsøk på å forhandle med kidnapperne, men de vet ikke at Carl Hamilton faktisk er mistenkt for å være en hemmelig sovjetisk spion. I Moskva fotograferer en turist ved et uhell den svenske spionen Stig Sandström som også arbeider for Sovjetunionen. Bildet forårsaker intens aktivitet innenfor det svenske militæret. Carl Hamilton får ordre om å reise dit, for å kartlegge og fotografere spionen. Men han får snart en ny ordre fra noen andre om at når Hamilton kommer tilbake til Sverige, må problemet med spionen "løses for godt"

Rett etterpå blir to svenske jagerfly-piloter funnet myrdet. Det svenske militæret og politiet har ingen anelse om hva som kan ha skjedd med. Kort tid senere blir en svensk politimann, samt en russisk agent, brutalt drept. Så det russiske militæret, ledet av militær-attaché Yuri Tchivarchev, foreslår et samarbeid med svenske myndigheter for å finne ut hva som egentlig kan ha skjedd.

Hovedskuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]