Men ikke hvis det gjelder din datter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Men ikke hvis det gjelder din datter, originalt Men inte om det gäller din dotter, er en bok av Jan Guillou, utgitt av Piratforlaget i 2008.[1] Boken omhandler Carl Hamilton. Boken har blant annet fokus på medias makt, og hvordan journalister først og fremst velger å skildre deres egen versjon av virkeligheten.

Handling[rediger | rediger kilde]

Carl Hamilton lever i eksil i Murmansk, Russland, fordi han kan vente seg en dødsstraff hvis han reiser til USA og han har en livstidsdom i Sverige. Hamilton forsøker å leve en tilbaketrukket og rolig tilværelse, men han får et jobb-tilbud som egentlig er et ultimatum. Hvis Hamilton ikke godtar oppdraget, risikerer han å bli utlevert til USA - hvor han mest sannsynlig risikerer å bli henrettet som terrorist, etter hendelsene fra Madame Terror. Hamiltons eneste løsning blir å gå gjennom Svea lagmannsrett for å oppheve sin tretten år gamle livstidsdom i Sverige (fra boken Hevet over enhver mistanke)

Hamilton får hjelp av sin gamle venn Erik Ponti til å lage en reportasje som skaper blest i mediene om hans hjemkomst til Sverige, hvor han skal ha en ny rettssak angående hans livstidsdom. Gjennom vennen Erik Ponti får han mange nye venner og kontakter, en av dem er Eva Tanguy som arbeider som avhørsleder ved det svenske Säkerhetspolisen, og hennes ektemann Pierre. Pierre er en veteran fra den franske fremmedlegionen. Carl og Pierre har begge lovet seg selv at de aldri skal løfte en finger når det gjelder krig i utlandet. Men dette forandrer seg når Pierre og Evas datter, Nathalie, blir kidnappet, og politiet står uten spor.

Hamilton må deretter ta i bruk all sin gamle kunnskap som tidligere spion, og Pierre må mobilisere hans gamle venner fra Fremmed-legionen. Det viser seg etter hvert at Nathalie blir holdt fanget ved et slott i det nord-vestlige Saudi-Arabia. Kidnapperne publiserer videoer på internett og forklarer at barnet ikke skal bli skadet, men i stedet bli oppdratt som en ortodoks muslim. Pierre og Carl legger planer for å få Nathalie tilbake, blant annet ved hjelp av franske fallskjermjegere.

Referanser[rediger | rediger kilde]