Hopp til innhold

Hamilton: Men ikke hvis det gjelder din datter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hamilton: Men ikke hvis det gjelder din datter
orig. Hamilton 2 – men inte om det gäller din dotter
Generell informasjon
GenreThriller, actionfilm, spionfilm,[1] filmatisert litteratur
Utgivelsesår2012
NasjonalitetSverige
Lengde90 min.
SpråkSvensk
Bak kamera
RegiTobias Falk[2] Rediger dette på Wikidata
ManusStefan Thunberg[2] Rediger dette på Wikidata
Basert på
Produsent(er)Jan Marnell[2]
MusikkJon Ekstrand,[2] Philippe Boix-Vives[2] Rediger dette på Wikidata
FotoJan Jonaeus[2] Rediger dette på Wikidata
KlippThomas Lagerman[2] Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeMikael Persbrandt,[2] Saba Mubarak,[2] Frida Hallgren,[2] Reuben Sallmander,[2] Nadja Christiansson,[2] Lennart Hjulström,[2] Peter Eggers,[2] Steven Waddington,[2] Cal MacAninch,[2] John Light,[2] Nigel Whitmey,[2] Gustav Deinoff,[2] Driss Roukhe,[2] Milind Soman,[2] Sven Ahlström,[2] Elmira Arikan,[2] Said Legue,[2] Maria Langhammer,[2] David Rintoul,[2] Irma Schultz,[2] Amir Barghashi[2] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapPampas Produktion[2] Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Svensk Filmindustri[3]
Walt Disney Studios Home Entertainment[3]
Walt Disney Studios Motion Pictures International[3]
Premiere(r)7. september 2012 (Sverige)[3]
ForgjengerHamilton: I nasjonens interesse Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Hamilton – Men ikke hvis det gjelder din datter er en svensk action- og thrillerfilm med premiere i 2012. Filmen er en frittstående oppfølger til Hamilton: I nasjonens interesse. Regissøren er Tobias Falk.

Filmen bygger på en av den svenske forfatteren Jan Guillous kriminalromaner om den fiktive etterretningsoffiseren Carl Hamilton.

Eva Tanguy har en datter Nathalie, og arbeider som direktør for den svenske Säkerhetspolisen. Tanguy er med på å forhindre et attentat på svensk jord, men en leiemorder blir drept i hennes nærvær. Dette trekker mer oppmerksomhet til hennes person enn noen gang tidligere. Når hun skal gi intervju for en stor avis, vrir journalistene på ordene hennes på en måte som provoserer islamister. Som et resultat blir datteren Nathalie kidnappet. Hun filmer med en smarttelefon når kidnappingen finner sted, og dette gir spor som Carl Hamilton kan følge til dem som står bak.

Snart innser de at kidnapperne var leiesoldater med bakgrunn fra det britiske Special Air Service. Hamilton forsøker å skaffe mer informasjon, men blir arrestert og overlevert til Secret Intelligence Service. Hamilton oppdager snart at han ikke engang kan stole på sitt eget lands hemmelige tjenester når han skal redde Nathalie. Sammen med Nathalies far, et tidligere medlem av den franske fremmedlegionen, forsøker han å finne ut hvor terroristene befinner seg. De starter planleggingen av et angrep mot området.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata