Luiz Felipe Scolari

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Luiz Felipe Scolari

Luiz Felipe Scolari (født 9. november 1948 i Passo Fundo i Rio Grande do Sul i Brasil) er en brasiliansk fotballtrener som for øyeblikket er trener for det brasilianske landslaget. Han er også kjent under kallenavnet Felipão («Big Phil»).

Han ledet det brasilianske landslaget til seier i VM i 2002. Han har også vært trener for det portugisiske landslaget fra 2003 til 2008, der høydepunktene var EM-sølv på hjemmebane i 2004 og fjerdeplass i VM 2006. Han har også vært manager i Chelsea FC.

Det ble annonsert at Scolari skulle ta over som manager for Chelsea etter kampen mellom Portugal og Tsjekkia under EM 2008, en kamp som forøvrig endte med 3-1-seier til Portugal. Han begynte i jobben den 1. juli. Hans første signering til klubben var midtbanespilleren Deco fra Barcelona for en sum på 8 millioner pund. Den 9. februar 2009 ble Scolari sparket fra managerjobben i Chelsea FC som følge av skuffende resultater. Siden 8. juni 2009 trener Scolari usbekiske FC Bunyodkor der brasilianeren Rivaldo spiller.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Luiz Felipe Scolari – bilder, video eller lyd