Cruzeiro Esporte Clube

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cruzeiro
Cruzeiro Esporte Clube
Cruzeiro
Stiftet1921
Nettsidehttp://www.cruzeiro.com.br/
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
KallenavnA Raposa, Maior de Minas
HjemmebaneMineirão
Kapasitet61 846
LigaBrasiliansk Série A
LandBrasil
StedBelo Horizonte
Oppkalt etterSørkorset
AnnetVinner av Série A 2014
Administrasjon
StyrelederSérgio Santos Rodrigues
HovedtrenerFelipe Conceição
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Cruzeiro Esporte Clube, oftest omtalt som Cruzeiro, er en brasiliansk fotballklubb som kommer fra byen Belo Horizonte i delstaten Minas Gerais. Klubben ble stiftet 2. januar 1921 av italienske immigranter, da under navnet Palestra Itália. Som følge av at Brasil ble involvert i andre verdenskrig ble det i 1942 forbudt for klubber å bruke navn som inneholdt henvisninger til fiendtlige land. Dette resulterte i at klubben skiftet til sitt nåværende navn, offisielt presentert i november samme år.

Cruzeiro er blant Brasils mest tradisjonsrike og suksessfulle fotballklubber. Etter at det moderne ligasystemet ble introdusert i 1971 har de aldri vært utenfor den øverste divisjonen (Série A) – noe de er alene om sammen med Internacional og Flamengo. De er også det eneste laget som har tatt "The Treble" i Brasil med seier i både Série A, den brasilianske cupen og delstatsmesterskapet, noe de klarte i 2003. Denne sesongen satte de også et par så godt som uslåelige rekorder, med 100 poeng og over 100 scorede mål i Série A. Triumfen i 2003 er lagets foreløpige eneste ligatittel. Andre meritter inkluderer to Copa Libertadores (1976 og 1997), fire cuptitler og 34 Minas Gerais delstatsmesterskap.

Klubben spiller i mørkeblå trøyer og hvite shorts. Hjemmebanen heter Mineirão, som deles med erkerivalen Atlético Mineiro. Noen berømte spillere som har spilt for klubben inkluderer Ronaldo, Rivaldo, Dida, Cris, Serginho og Giovane Élber.

Spillerstall[rediger | rediger kilde]

Nr. Posisjon Spiller
2 Brasil F Wesley
Nr. Posisjon Spiller
9 Brasil A Bruno Rodrigues (på lån fra Tombense)

Utlånte spillere[rediger | rediger kilde]

Nr. Posisjon Spiller

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]