Louis Kébreau

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Louis Kébreau
Louis Kébreau.jpg
Født8. november 1938 (80 år)
Jérémie
Beskjeftigelse Katolsk prest (1974–)
Nasjonalitet Haiti

Louis Kébreau (født 8. november 1938 i Jérémie i Haiti) er katolsk erkebiskop av Cap-Haïtien i Haiti, medlem av presteordenen salesianerne (S.D.B.).

Han trådte inn i salesianerordenen i 1963 og ble presteviet i 1974. I 1986 ble han utnevnt av pave Johannes Paul II til hjelpebiskop i Port-au-Prince.

Den 30. juni 1998 ble han forflyttet til biskop av Hinche. Han ble dessuten president for Haitis katolske bispekonferanse i 2004. Etter at hans tidligere medbror i salesianerordenen, Jean-Bertrand Aristide, ble styrtet som president samme år, fryktet man at væpnede Aristide-tilhengere skulle gå til angrep på biskopen, og han kunne deretter bare reise rundt med væpnede livvakter. Bakgrunnen for frykten var særlig at 1983 til 1986 hadde vært daværende pater Aristides foresatte i ordenslivet. Da han ved en anledning rettet formaninger mot Aristide om hans forpliktelser som katolsk prest, ble han bortført og holdt i fangenskap i flere dager av Aristide-tilhengere.

Da president René Garcia Préval ble tatt i ed i 2006 krevde biskopen av de regjerende politikere at de skulle ta skikkelige grep for å få en slutt på det haitiske folks lidelsesvei.

Den 1. mars 2008 utnevnte pave Benedikt XVI til erkebiskop av Cap-Haïtien.