Liste over norgesmestere i viltmålskyting

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over norgesmestere i viltmålskyting inneholder en oversikt over norgesmestere i viltmålskyting siden det første norgesmesterskapet i 1931.

Etter 1947 er det bare tatt med offisielle NM i seniorklassen i regi av Norges Skytterforbund.

Menn[rediger | rediger kilde]

År Hjorteskyting
1931 Otto Olsen
1932 Otto Olsen
1933 Johan Bergersen
1934 Hans Aasnæs
1935 Rolf Bergersen
1936 Hans Aasnæs
1937 Hans Aasnæs
1938 Frantz Rosenberg
1939 Rolf Bergersen
År Hjort enkeltskudd Hjort dobbeltskudd Villsvin 30+30 skudd Villsvin 40 skudd mix Viltmål 10m 20+20 skudd
1947 Rolf Bergersen Hans Aasnæs
1948 Rolf Bergersen Thorvald Lund
1949 Rolf Bergersen Thorvald Lund
1950 John Larsen Reidar Sigvartsen
1951 Rolf Bergersen John Larsen
1952 Rolf Bergersen John Larsen
1953 John Larsen Rolf Bergersen
1954 Rolf Bergersen John Larsen
1955 Rolf Bergersen Rolf Bergersen
1956 Ola Brude Rolf Bergersen
1957 Birger Bühring-Andersen Rolf Bergersen
1958 John Larsen Birger Bühring-Andersen
1959 Rolf Bergersen Ola Brude
1960 Truls Heslien Rolf Bergersen
1961 John Larsen John Larsen
1962 Oddvar Hauger Birger Bühring-Andersen
1963 Rolf Bergersen Birger Bühring-Andersen
1964 Truls Heslien Truls Heslien Oddvar Hauger
1965 Truls Heslien Oddvar Hauger John H. Larsen jr.
1966 Truls Heslien Ola Brude Olav Handeland
1967 Oddvar Hauger John H. Larsen jr. John H. Larsen jr.
1968 Tore Skau Oddvar Hauger Tore Skau
1969 Tore Skau Kåre Nicolaysen Tore Skau
1970 Tore Skau Tore Skau Tore Skau
1971 Tore Skau John H. Larsen jr. John H. Larsen jr.
1972 Kåre Nicolaysen John H. Larsen jr. John H. Larsen jr. John H. Larsen jr.
1973 John H. Larsen jr. Oddvar Hauger Oddvar Hauger John H. Larsen jr.
1974 John H. Larsen jr. John H. Larsen jr. John H. Larsen jr. John H. Larsen jr.
1975 John H. Larsen jr. John H. Larsen jr. Kenneth Skoglund John H. Larsen jr.
1976 Kenneth Skoglund John H. Larsen jr. Kenneth Skoglund John H. Larsen jr.
1977 John H. Larsen jr. Kenneth Skoglund Kenneth Skoglund John H. Larsen jr.
1978 John H. Larsen jr. Bjørn Meldalen Kenneth Skoglund Kenneth Skoglund
1979 Kenneth Skoglund John H. Larsen jr. John H. Larsen jr. John H. Larsen jr.
1980 Kenneth Skoglund Kenneth Skoglund John H. Larsen jr. Kenneth Skoglund
1981 Jan Moe Kenneth Skoglund Kenneth Skoglund Kenneth Skoglund
1982 Kenneth Skoglund Arne Selmer Kenneth Skoglund Kenneth Skoglund
1983 Tor Heiestad Tor Heiestad Kenneth Skoglund Kenneth Skoglund
1984 Tor Heiestad Tor Heiestad Kenneth Skoglund Kenneth Skoglund
1985 Jan Moe Kenneth Skoglund Tor Heiestad Tor Heiestad
1986 Jan Moe Jan Moe Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad
1987 Tor Heiestad Tor Heiestad Kenneth Skoglund Tor Heiestad Kenneth Skoglund
1988 Tor Heiestad Kenneth Skoglund Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad
År Hjort enkeltskudd Hjort dobbeltskudd Villsvin 30+30 skudd Villsvin 40 skudd mix Viltmål 10m 30+30 skudd Viltmål 10m 40 skudd mix
1989 Tor Heiestad Even Jakobsen Tor Heiestad Kenneth Skoglund Tor Heiestad
1990 Tor Heiestad Kenneth Skoglund Tor Heiestad Kenneth Skoglund Tor Heiestad
1991 Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad
1992 Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad
1993 Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad
1994 Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad
1995 Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Frode Finstad Knut Grut
1996 Terje Viken Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad
1997 Tor Heiestad Tor Heiestad Ola Stene Ola Stene Tor Heiestad Tor Heiestad
1998 Magne Holmbro Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Ola Stene Frode Finstad
1999 Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Knut Grut
2000 Magne Holmbro Tor Heiestad Tor Heiestad Ola Stene Knut Grut Frode Finstad
2001 Magne Holmbro Tor Heiestad Ola Stene Ola Stene Frode Finstad Espen Krogstad
2002 Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Frode Finstad Frode Finstad
2003 Tor Heiestad Magne Holmbro Tor Heiestad Tor Heiestad Tor Heiestad Ola Stene
2004 Ola Stene Espen Krogstad Espen Krogstad Ola Stene Espen Krogstad Espen Krogstad
2005 Tor Heiestad Magne Holmbro Ola Stene Espen Krogstad Espen Krogstad Ola Stene
2006 Tor Heiestad Henning Utti Espen Krogstad Tor Heiestad Espen Krogstad Tore N. Stene
2007 Magne Holmbro Tor Heiestad Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad
2008 Henning Utti Tor Heiestad Espen Krogstad Tor Heiestad Espen Krogstad Espen Krogstad
2009 Tor Heiestad Magne Holmbro Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad
2010 Tor Heiestad Henning Utti Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad
2011 Henning Utti Tor Fleime Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad Ola Stene
2012 Tor Heiestad Tor Fleime Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad
2013 Knut Magne Bjørnstad Tor Heiestad Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad Tommy André Sørlie
2014 Tor Heiestad Jan Kristian Larsson Tor Heiestad Tor Heiestad Espen Krogstad Espen Krogstad
2015 Tor Heiestad Tor Heiestad Jan Kristian Larsson Tommy André Sørlie Espen Krogstad Espen Krogstad
2016 Tor Fleime Even Nordsveen Tor Heiestad Tommy André Sørlie Jan Kristian Larsson Jan Kristian Larsson
2017 Even Nordsveen Jan Kristian Larsson Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad Espen Krogstad
2018 Jan Kristian Larsson Ola Stene Tommy André Sørlie Tommy André Sørlie Espen Krogstad Ola Stene
2019 Even Nordsveen Even Nordsveen Tommy André Sørlie Even Nordsveen
2020 Even Nordsveen Even Nordsveen Espen Krogstad Even Nordsveen

Kvinner[rediger | rediger kilde]

År Hjort enkeltskudd Hjort dobbeltskudd Villsvin 30+30 skudd Villsvin 40 skudd mix Viltmål 10m 20+20 skudd
Viltmål 10m 30+30 skudd
Viltmål 10m 40 skudd mix
2001 Ellen Krogstad Ellen Krogstad
2002 Ellen Krogstad Ellen Krogstad
2003 Ellen Krogstad Ellen Krogstad Ellen Krogstad
2004 Line Teppdalen
2005 Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Tone Wien Tone Wien Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt
2006 Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt
2007
2008 Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt
2009
2010 Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Gunn Heidi Sønsterud Gunn Heidi Sønsterud
2011 Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt
2012 Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt
2013 Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Therese Holm Therese Holm Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt
2014 Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Therese Holm Therese Holm
2015 Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt
2016 Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Eli Enerstvedt Anneline Tangen Anneline Tangen
2017 Anneline Tangen Anneline Tangen
2018 Anneline Tangen Anneline Tangen
2019 Anneline Tangen Anneline Tangen
2020 Anneline Tangen

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]