Liste over norgesmestere i leirdueskyting

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over norgesmestere i leirdueskyting inneholder en oversikt over norgesmestere i leirdueskyting siden det første norgesmesterskapet i 1931.

Etter 1947 er det bare tatt med offisielle NM i seniorklassen i regi av Norges Skytterforbund.

Menn[rediger | rediger kilde]

År Skeet Automat trap Lerdue (olympisk trap)
1931 Eivind Holmsen
1932 Oluf Wesmann-Kjær
1933 Eivind Holmsen
1934 Eivind Holmsen
1935 Eivind Holmsen
1936 Ole Lilloe-Olsen
1937 Thorsten Johansen Eivind Holmsen
1938 Thorleif Gaarder Hans Aasnæs
1939 Thorleif Gaarder Hans Aasnæs
1947 Thorleif Gaarder Hans Aasnæs
1948 Thorsten Johansen Svein Helling
1949 Thorleif Gaarder Hans Aasnæs
1950 Thorleif Gaarder Hans Aasnæs
1951 Svein Helling Svein Helling
1952 Svein Helling Hans Aasnæs
1953 Svein Helling Hans Aasnæs Svein Helling
1954 Svein Helling Hans Aasnæs Arne Karlsen
1955 Otto Aarnæs Svein Helling Hans Aasnæs
1956 Otto Aarnæs Hans Aasnæs Svein Helling
1957 Arne Karlsen Jørgen Mathiesen Svein Helling
1958 Hans Aasnæs Hans Aasnæs Hans Aasnæs
1959 Hans Aasnæs Hans Aasnæs Nils Moe
1960 Alf W. Nilssen Nils Moe Hans Aasnæs
1961 Thorleif Gaarder Peter H. Lexow Svein Helling
1962 Willy Pettersen Svein Helling Arne Karlsen
1963 Egil Stenvik Peter H. Lexow Egil Stenvik
1964 Willy Pettersen Nils Moe Jørgen Mathiesen
1965 Arne Gran Egil Stenvik Egil Stenvik
1966 Fredrik Johansson Osmund Espedal Ananias Haugstad
1967 Willy Pettersen Kjell Sørensen Rolf Kjelstrup
1968 Fredrik Johansson Leif Lunde Kjell Sørensen
1969 Fredrik Johansson Erik Barlie Kjell Sørensen
1970 Fredrik Johansson Øistein Wettre Kjell Sørensen
1971 Fredrik Johansson Kjell Sørensen Hans Holt
1972 Willy Pettersen Sverre Kleveland Leif Lunde
1973 Ragnar Utne Oddbjørn Onsaker Gunnar Lindén
1974 Jørgen Andresen Henning Melgård Olsen Kjell Sørensen
1975 Jørgen Andresen Kjell Sørensen Hans Aksel Barlien
1976 Kjell Arnesen Kjell Sørensen Hans Aksel Barlien
1977 Kjell Arnesen Kjell Sørensen Hans Aksel Barlien
1978 Arne Jensen Leif Vålvannet Johan Hunæs
1979 Sverre Hillem Per Vålvannet Alf Karlsson
1980 Stig Andersen Rolf Pedersen Leif Vålvannet
1981 Lasse Johnsen Leif Vålvannet Rolf Pedersen
1982 Per Bjørnar Moen Øivind Steinsholt Leif Vålvannet
1983 Per Bjørnar Moen Leif Vålvannet Rolf Pedersen
1984 Arne Jensen Øivind Steinsholt Rolf Pedersen
1985 Arne Jensen Oddbjørn Onsaker Johan Hunæs
1986 Tom Horvei Tarald Øvergaard Oddbjørn Onsaker
1987 Kjeld C. Larsen Leif Vålvannet Johan Hunæs
1988 Tom Horvei Tom Nalum Oddbjørn Onsaker
1989 Tom Horvei Leif Vålvannet Øivind Steinsholt
År Skeet Nordisk trap Auto trap Dobbel trap Olympisk trap Fitasc Sporting Fitasc Compak Sporting
1990 Harald Jensen Jon Heggbrenna Øivind Steinsholt Arild Gundersen
1991 Tom Horvei Tore Brovold Svein Westbye Oddbjørn Onsaker
1992 Odd Johansson Leif Klokset Leif Vålvannet Bjørn Ivar Haug
1993 Harald Jensen Kjell Haugland Leif Vålvannet Arild Gundersen
1994 Harald Jensen Patrick Solberg Fredrik Nor Harald Jensen
1995 Tom Horvei Terje Hansen Magne Østby Per Nilsson Vegard Remfelt
1996 Paal Kråkenes Olav Aarskaug Magne Østby Tore Brovold Roger Hansen
1997 Harald Jensen Leif Klokset Roger Hansen Per Nilsson Magne Østby
1998 Erik Watndal Leif Klokset Thor Arne Sveen Geir Ståle Vie Tore Brovold
1999 Erik Watndal Frank Lillevik Ådne Syvertsen Thor Arne Sveen Magne Østby
2000 Harald Jensen Kjell Haugland Tore Brovold Tore Brovold Tore Brovold
2001 Tore Brovold Leif Klokset Tore Brovold Thomas Nilsen Ådne Syvertsen
2002 Tore Brovold Harald Bredesen Ådne Syvertsen Harald Jensen Tore Brovold
2003 Harald Jensen Bjarte Linga Øivind Steinsholt Thomas Nilsen Paal Kråkenes
2004 Tore Brovold Bjarte Linga Tore Brovold Tore Brovold Ådne Syvertsen
2005 Erik Watndal Leif Klokset Tore Brovold Thomas Nilsen Bjørn Ivar Haug
2006 Tore Brovold Leif Klokset Øivind Steinsholt Thomas Nilsen Vegar Arnesen
2007 Tore Brovold Knut Ivar Larsen Tom Nalum Tore Brovold Jan Runar Sørlie Tom Nalum
2008 Tore Brovold Leif Klokset Magne Østby Thomas Nilsen Magne Østby Yngve Kleppang
2009 Harald Jensen Frode Husum Magne Østby Thomas Nilsen Dagfinn Elstad Tom Nalum
2010 Jonas Filtvedt Leif Klokset Thomas Nilsen Thomas Nilsen Magne Østby Tom Nalum
2011 Tore Brovold Leif Klokset Jan Egil Rosvoll Thomas Nilsen Magne Østby Roar Kristian Olsen
2012 Tore Brovold Jan Øyvind Johansen Thomas Nilsen Tore Brovold Tom Nalum
2013 Tom B. Jensen Jan Egil Rosvoll Magne Gusland Thomas Nilsen Magne Gusland
2014 Ole Undseth Jan Øyvind Johansen Geir Ståle Vie Sindre Krågsrud Lars Bergseng
2015 Ole Undseth Ole Petter Gulbrandsen Geir W. Haaland Saeed Moradi Magne Gusland Magne Gusland
2016 Jonas Filtvedt Jan Øyvind Johansen Thomas Nilsen Jørn Simenstad Magne Gusland Tom Nalum
2017 Ole Undseth Frank Valhovd Andersen Thomas Nilsen Jan Øyvind Johansen Magne Gusland Oskar Næss
2018 Jonas Filtvedt Ole Johan Sæternes Tom Nalum Espen Unneland Tom Nalum Roar Kristian Olsen
2019 Erik Watndal Klemet Anders Sara Tore Brovold Roar Kristian Olsen Oskar Næss

Kvinner[rediger | rediger kilde]

År Skeet Nordisk trap Auto trap Dobbel trap Olympisk trap Fitasc Sporting Fitasc Compak Sporting
1995 Else Britt Jensen Linda Huuse
1996 Torild Pedersen Torild Pedersen
1997 Else Britt Jensen Torild Pedersen
1998 Else Britt Jensen Torild Henriksen
1999 Heidi Bråten Torild Henriksen Torild Henriksen
2000 Heidi Bråten
2001 Vanja H. Jensen
2002 Vanja H. Jensen
2003 Barbro Breivik Mette Larsen Grete Hatlestad Grete Hatlestad
2004 Barbro Breivik Heidi Bråten Grete Hatlestad Grete Hatlestad Benedicte Schibbye
2005 Barbro Breivik Barbro Breivik Benedicte Schibbye Benedicte Schibbye Grete Hatlestad
2006 Barbro Breivik Torill Rønnhild Benedicte Schibbye Grete Hatlestad Lisa Schjelde
2007 Barbro Breivik Vanja Haugland Lisa Schjelde Renate Manvik
2008 Barbro Breivik Torunn Bredholt Lisa Schjelde Ann Synnøve Arnestad
2009 Barbro Breivik Ida G. Nygaard Benedicte Schibbye May-Lill Engstrøm Renate Manvik
2010 Barbro Breivik Renate Manvik May-Lill Engstrøm Ann Synnøve Arnestad
2011 Barbro Breivik Lill Østby May-Lill Engstrøm Gunn H. Lilleødegård Benedicte Schibbye Ann Synnøve Arnestad
2012 Barbro Breivik Vanja Haugland Tina Øybakken Ann Synnøve Arnestad
2013 Barbro Breivik Lise Wold Gro Aune Veronica Lilleødegård
2014 Malin Farsjø Sally Haugland Elisabeth Larsen Ann Synnøve Arnestad
2015 Karoline Celius Monica Halvorsen Elisabeth Larsen Ann Synnøve Arnestad Annette Storeskar
2016 Barbro Breivik Siri Marlen Lindem Elisabeth Larsen Elisabeth Larsen Ann Synnøve Arnestad Ann Synnøve Arnestad
2017 Malin Farsjø Sally Haugland Rachelle Wolff Izabela Prestegård Ann Synnøve Arnestad Ann Synnøve Arnestad
2018 Malin Farsjø Annelin Larsen Agnete Arnesveen Izabela Prestegård Ann Synnøve Arnestad Ann Synnøve Arnestad
2019 Malin Farsjø Ragnhild Milsteinhaugen Åshild Camilla Nordli Malene Nygaard Veronica Lilleødegård

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]