Liste over kulturminner i Sørum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Sørum er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Sørum. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
70457 Øvre Dalsberget ved Bingsfossen Øvre Dalsberget ved Bingsfossen Bergkunst Bronsealder 59°59′29″N 11°15′09″Ø Sørum
116944 Bingen østre Bergkunst Bronsealder 59°59′25″N 11°15′40″Ø Sørum
2936 Vesteråsen Vesteråsen
Vesteråsen
Forsvarsanlegg Jernalder 59°57′03″N 11°18′14″Ø Sørum
42345 Engeråsen - Stagrumåsen Engeråsen - Stagrumåsen
Engeråsen - Stagrumåsen
Forsvarsanlegg Jernalder 60°00′05″N 11°23′53″Ø Sørum
86112 Vilberg øvre Vilberg øvre
Vilberg øvre
Gårdstun 1700-tallet 60°02′23″N 11°09′34″Ø Sørum
86111 Urskog-hølandsbanen Urskog–Hølandsbanen
Urskog-hølandsbanen
Jernbaneanlegg Etterreformatorisk tid 59°59′03″N 11°15′10″Ø Q7901186 Sørum
42334 Imshaug kirke Imshaug stavkirke
Imshaug kirke
Kirkegårdslokalitet Middelalder 60°00′35″N 11°16′37″Ø Q27430510 Sørum
83912 Blaker kirkested Blaker kirkested
Blaker kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
60°00′05″N 11°18′05″Ø Q7589500 Sørum
84204-1 Frogner kirkested Frogner gamle kirke
Frogner kirkested
Kirkested Middelalder 60°01′14″N 11°06′17″Ø Q7590357 Sørum
84204-2 Frogner kirkested Frogner nye kirke
Frogner kirkested
Kirkested 900-tallet, andre kvartal 60°01′12″N 11°06′20″Ø Q7590463 Sørum
84204-3 Frogner kirkested Frogner middelalderske kirkegård Kirkested Middelalder 60°01′13″N 11°06′18″Ø Sørum
85061 Sørum kirkested Sørum kirke (Sørum)
Sørum kirkested
Kirkested Middelalder 60°00′24″N 11°14′04″Ø Q8732053 Sørum
85278 Refsum kirkested Kirkested Middelalder 60°03′05″N 11°11′03″Ø Sørum
85450 Skea kirkested Kirkested Middelalder 60°01′14″N 11°14′43″Ø Sørum
22453 Langdalen Steinbrudd Bronsealder 59°57′52″N 11°18′18″Ø Sørum
80588 Brennpåsan, Lystadmoen Steinbrudd Jernalder 59°57′33″N 11°13′22″Ø Sørum
3021 Kirkestien Tradisjonslokalitet Uviss tid 60°01′20″N 11°14′23″Ø Sørum

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]