Liste over kulturminner i Aurskog-Høland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Aurskog-Høland er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Aurskog-Høland. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
29577 Lokshaug Bautasteinslokalitet Jernalder 59°56′33″N 11°29′29″Ø Aurskog-Høland
19905 Slottåsen Slottåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°42′56″N 11°28′00″Ø Aurskog-Høland
62818 Ringmuren Ringmuren Forsvarsanlegg Jernalder 59°57′33″N 11°27′34″Ø Aurskog-Høland
79164 Foståskollen Foståskollen
Foståskollen
Forsvarsanlegg Jernalder 59°48′35″N 11°30′31″Ø Q17773699 Aurskog-Høland
121190 Garsvik Garsvik
Garsvik
Gårdstun 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, andre kvartal
59°50′39″N 11°30′03″Ø Aurskog-Høland
144981 Haugrim Grøntområder 1800-tallet, fjerde kvartal 59°54′04″N 11°35′34″Ø Aurskog-Høland
144983 Fosser Grøntområder 1800-tallet, tredje kvartal 59°49′08″N 11°29′13″Ø Aurskog-Høland
102311 Grepperud Husmannsplass Etterreformatorisk tid 59°50′40″N 11°28′26″Ø Aurskog-Høland
5838 Aurskog gamle kirkested Aurskog kirke
Aurskog gamle kirkested
Kirkegårdslokalitet Middelalder
1600-tallet, første kvartal
59°55′36″N 11°27′16″Ø Aurskog-Høland
49583 Bunes Kirkegårdslokalitet Førreformatorisk tid 59°50′43″N 11°40′25″Ø Aurskog-Høland
83817 Aurskog kirkested Aurskog kirke
Aurskog kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 59°55′37″N 11°27′25″Ø Q7589260 Aurskog-Høland
83907 Bjørkelangen kirkested Bjørkelangen kirke
Bjørkelangen kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 59°52′37″N 11°33′34″Ø Q7589423 Aurskog-Høland
84360 Løken kirkested Løken kirke
Løken kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 59°47′51″N 11°28′04″Ø Q7592904 Aurskog-Høland
84385 Mangen kirkested Mangen kapell
Mangen kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°59′33″N 11°46′29″Ø Q7593065 Aurskog-Høland
85042 Søndre høland kirkested Søndre Høland kirke
Søndre høland kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
59°43′03″N 11°26′56″Ø Q8731928 Aurskog-Høland
85161 Løken gamle (Nordre Høland) kirkested Løken gamle kirkegård
Løken gamle (Nordre Høland) kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1600-tallet, tredje kvartal
59°47′42″N 11°27′40″Ø Q26837131 Aurskog-Høland
85425 Setskog kirkested Setskog kirke
Setskog kirkested
Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
59°49′36″N 11°43′20″Ø Q8729896 Aurskog-Høland
96640 Hemnes søndre Hemnes gamle kirkegård
Hemnes søndre
Kirkested Middelalder 59°43′22″N 11°25′18″Ø Q26837213 Aurskog-Høland
86088 AUR PRESTEGÅRD, museum Aur prestegård
AUR PRESTEGÅRD, museum
Prestegård 1700-tallet
1800-tallet
59°55′34″N 11°27′05″Ø Q17305295 Aurskog-Høland
134253 Eidsverket Eidsverket Sagbruk Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1900-tallet, andre kvartal
59°53′05″N 11°35′11″Ø Aurskog-Høland
24844 Lundestad Steinbrudd Vikingtid 59°49′41″N 11°28′04″Ø Aurskog-Høland
68970 Dalen Steinbrudd Førreformatorisk tid 59°53′02″N 11°43′56″Ø Aurskog-Høland
134254 Eid Nordre Steinbrudd Etterreformatorisk tid 59°53′03″N 11°35′09″Ø Aurskog-Høland
19587 Kjørkesanden, Margaretakilden
Kjørkesanden, Margaretakilden
Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 59°55′32″N 11°27′26″Ø Aurskog-Høland

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]