Liste over kulturminner i Asker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Asker er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Asker. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
86087 Labråten, Asker museum Labråten
Labråten, Asker museum
Boligeiendom 1800-tallet 59°51′10″N 10°27′25″Ø Q11982911 Asker
137136 Herrodd - Øverbergveien 1 Herrodd - Øverbergveien 1 Boligeiendom 1900-tallet, andre kvartal
Uviss tid
59°52′38″N 10°31′40″Ø Asker
107057 Esvika / Esviken - Konglungveien 117 Esvika / Esviken - Konglungveien 117
Esvika / Esviken - Konglungveien 117
Feriested-landsted 1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
59°50′01″N 10°29′08″Ø Q9018383 Asker
42930 Skaugumåsen Skaugumåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°51′43″N 10°26′37″Ø Asker
68412 Vinnkovan (Vindkovan) Vinnkovan Forsvarsanlegg Jernalder 59°51′10″N 10°24′23″Ø Asker
94417 Asker Nike-batteri - Rustan leir Asker batteri Forsvarsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 59°51′24″N 10°22′45″Ø Q11959338 Asker
79040 Borgen, Nesøya Hovedgård Gårdsanlegg Middelalder
Senmiddelalder
59°52′14″N 10°31′49″Ø Asker
86083 Heggedal prestegård Heggedal hovedgård Gårdstun 1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet
59°47′01″N 10°26′20″Ø Asker
86084 Hvalstrand øvre, Asker museum Valstads samlinger Gårdstun 1700-tallet, andre kvartal 59°51′13″N 10°27′22″Ø Q19394222 Asker
128728 Marieroveien 14 Marieroveien 14 Gårdstun Etterreformatorisk tid
1500-tallet
1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
59°48′12″N 10°27′41″Ø Asker
71050 Nes Grøntområder Etterreformatorisk tid 59°51′58″N 10°30′15″Ø Asker
148681 Dikemark sykehus Dikemark sykehus
Dikemark sykehus
Humanitær institusjon 1900-tallet
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
59°48′28″N 10°22′28″Ø Q5276520 Asker
148712 Nedre Vardåsen Vardåsen tuberkulosesanatorium
Nedre Vardåsen
Humanitær institusjon 1900-tallet, første kvartal 59°48′48″N 10°22′26″Ø Q19394316 Asker
86085 Hvalstrand bad Hvalstrand bad
Hvalstrand bad
Idretts-rekreasjonsanlegg 1900-tallet 59°50′35″N 10°29′26″Ø Q14404748 Asker
116662 Blakstad Innskrift/ristning 1900-tallet, tredje kvartal 59°48′39″N 10°27′20″Ø Asker
83800 Asker kirkested Asker kirke
Asker kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
59°50′36″N 10°26′12″Ø Q7588955 Asker
83913 Blakstad kirkested Blakstad kirke Kirkested Middelalder 59°48′56″N 10°27′41″Ø Asker
84517 Heggedal kirkested Heggedal kirke
Heggedal kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 59°47′10″N 10°26′12″Ø Q7591131 Asker
84607 Holmen kirkested Holmen kirke (Akershus)
Holmen kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°52′19″N 10°29′24″Ø Q7591450 Asker
85912 Østenstad kirkested Østenstad kirke
Østenstad kirkested
Kirkested 1900-tallet, fjerde kvartal 59°48′46″N 10°27′50″Ø Q7594106 Asker
138428 Breim kapell, Asker museum Asker Museum Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1537-1649 59°51′12″N 10°27′17″Ø Q1756404 Asker
40801 Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°51′06″N 10°32′07″Ø Asker
50949 Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°51′44″N 10°32′35″Ø Asker
86086 Kalkovn i Sandbukta (Brønnøya) Kalkovnen på Brønnøya
Kalkovn i Sandbukta (Brønnøya)
Ovnslokalitet 1800-tallet 59°51′26″N 10°31′37″Ø Q19376794 Asker
88869 Løkeneskalkovnen Løkeneskalkovnen Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°50′06″N 10°30′03″Ø Asker
109137 Kalkovner og kalkbrudd Kalkovner og kalkbrudd Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°49′35″N 10°26′01″Ø Asker
86082 Asker prestegård Asker prestegård
Asker prestegård
Prestegård 1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
1900-tallet
59°50′42″N 10°26′19″Ø Q26856864 Asker
137606 Seter Seter Uviss tid 59°46′49″N 10°24′48″Ø Asker
88871 Løkenes Steinbrudd Etterreformatorisk tid 59°50′15″N 10°30′15″Ø Asker
119511 Borgen søndre Steinbrudd Etterreformatorisk tid
Uviss tid
59°49′42″N 10°25′44″Ø Asker
32466 St. Olavs kilde Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 59°52′07″N 10°32′03″Ø Asker
110858 Holmen yachtværft Holmen Yachtværft Verft 1900-tallet 59°51′43″N 10°30′17″Ø Q13636578 Asker

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]