Liste over kulturminner i Frogn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Frogn er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Frogn. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
12278 Stubberud Stubberud Bergkunst Bronsealder 59°42′35″N 10°42′18″Ø Frogn
12281 Rommerud Rommerud Bergkunst Bronsealder 59°42′22″N 10°42′46″Ø Frogn
19099 Eikelunden Eikelunden Bergkunst Bronsealder 59°41′41″N 10°43′18″Ø Frogn
19100 Horgen Horgen Bergkunst Bronsealder 59°41′32″N 10°43′38″Ø Frogn
21672 Rommerud Rommerud Bergkunst Bronsealder 59°42′25″N 10°42′45″Ø Frogn
21676 Horgen Horgen Bergkunst Bronsealder 59°41′29″N 10°43′45″Ø Frogn
31520 Skjellerud Skjellerud Bergkunst Bronsealder 59°42′21″N 10°42′09″Ø Frogn
31536 Huseby vestre Huseby vestre Bergkunst Bronsealder 59°41′11″N 10°42′48″Ø Frogn
51190 Rommerud Rommerud Bergkunst Bronsealder 59°42′22″N 10°42′49″Ø Frogn
51248 Bjerke Bjerke Bergkunst Bronsealder 59°41′37″N 10°43′12″Ø Frogn
58420 Rommerud Rommerud Bergkunst Bronsealder 59°42′21″N 10°42′49″Ø Frogn
86090 Solgry skrivergården Solgry skrivergården
Solgry skrivergården
Embetsgård-embetsbolig 1700-tallet 59°40′02″N 10°37′40″Ø Frogn
86099 DIGERUD BRANNMENNENES FERIEHJEM DIGERUD BRANNMENNENES FERIEHJEM Feriested-landsted 1900-tallet
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
59°43′44″N 10°35′37″Ø Frogn
21696 Skanseåsen Skanseåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°39′20″N 10°40′06″Ø Frogn
31523 Tjuåsen Tjuåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°42′51″N 10°43′50″Ø Frogn
86102 Søndre Langåra tåkeklokke Søndre Langåra tåkeklokke
Søndre Langåra tåkeklokke
Fyrstasjon-losstasjon 1800-tallet
1900-tallet
59°45′37″N 10°33′53″Ø Q9149057 Frogn
146512 Ringgården, Morterudgården Grøntområder 1800-tallet, tredje kvartal 59°40′11″N 10°37′25″Ø Frogn
113099 Askautrudgården Askautrudgården Handelsanlegg Etterreformatorisk tid
1700-tallet
59°39′49″N 10°37′47″Ø Frogn
86101 Froen herregård Froen herregård
Froen herregård
Herregård-lystgård Etterreformatorisk tid
1700-tallet, tredje kvartal
59°41′57″N 10°43′30″Ø Frogn
86089 Hospitalet Hospitalet
Hospitalet
Humanitær institusjon 1700-tallet 59°39′55″N 10°37′42″Ø Frogn
136504 Paris Paris (Frogn) Husmannsplass Etterreformatorisk tid
1800-tallet
59°43′07″N 10°43′32″Ø Frogn
140593 Årungselva N Årungselva N Industrianlegg Etterreformatorisk tid 59°43′07″N 10°43′44″Ø Frogn
84038 Drøbak kirkested Drøbak kirkested
Drøbak kirkested
Kirkested 1700-tallet, fjerde kvartal 59°39′55″N 10°37′38″Ø Q7589679 Frogn
84202 Frogn kirkested Frogn kirke
Frogn kirkested
Kirkested Middelalder
Etterreformatorisk tid
1800-tallet, tredje kvartal
59°41′58″N 10°43′25″Ø Q7590265 Frogn
79768 Langåren Merkestein Uviss tid 59°43′52″N 10°33′57″Ø Frogn
136503 Årungselva S Årungselva S Sagbruk Etterreformatorisk tid
1800-tallet, fjerde kvartal
59°42′55″N 10°43′54″Ø Frogn
86100 Elle tåkeklokke Elle tåkeklokke
Elle tåkeklokke
Tåkeklokke-anlegg 1900-tallet 59°38′45″N 10°38′06″Ø Q9016253 Frogn

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]