Liste over kulturminner i Vestby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Vestby er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Vestby. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
158177 Bylterød Annen bygningslokalitet Etterreformatorisk tid 59°33′31″N 10°44′49″Ø Vestby
161322 Linnestad øvre Annen bygningslokalitet Uviss tid 59°38′26″N 10°41′12″Ø Vestby
11877 Deli / Dæli Deli / Dæli Bergkunst Bronsealder 59°35′30″N 10°44′33″Ø Vestby
51353 Karterud Karterud Bergkunst Bronsealder 59°33′24″N 10°40′57″Ø Vestby
51355 Arnestad Arnestad Bergkunst Bronsealder 59°33′10″N 10°41′17″Ø Vestby
70092 Karterud Karterud Bergkunst Bronsealder 59°33′29″N 10°40′58″Ø Vestby
76325 Gamleskolen Gamleskolen Bergkunst Bronsealder 59°32′58″N 10°41′12″Ø Vestby
115541 Bergkunst Bergkunst Jernalder 59°35′42″N 10°43′15″Ø Vestby
136555 Ek Bergkunst Bronsealder 59°31′20″N 10°44′47″Ø Vestby
86109 Stoltenberggården Stoltenberggården
Stoltenberggården
Boligeiendom 1800-tallet 59°31′26″N 10°41′15″Ø Vestby
161321 Linnestad øvre Forråd - depot 1800-tallet, andre kvartal 59°38′24″N 10°41′10″Ø Vestby
51308 Bratteborg - Krambuåsen Bratteborg - Krambuåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°35′22″N 10°41′01″Ø Vestby
127659 Fjelltun Gårdsanlegg Jernalder 59°34′47″N 10°48′10″Ø Vestby
86110 Thornegården Thornegården
Thornegården
Handelsanlegg 1600-tallet 59°31′25″N 10°41′12″Ø Vestby
121210 Øren Havneområde Middelalder
Etterreformatorisk tid
Uviss tid
59°31′46″N 10°41′31″Ø Vestby
150953 160/78 Havneområde Etterreformatorisk tid 59°31′29″N 10°41′17″Ø Vestby
86117 Jonsrud østre Jonsrud østre
Jonsrud østre
Husmannsplass 1800-tallet, andre kvartal 59°35′33″N 10°42′44″Ø Vestby
160361 Storgata 1. Husmannsplass 1900-tallet, første kvartal 59°31′24″N 10°41′31″Ø Vestby
161319 Linnestad øvre Husmannsplass 1800-tallet, andre kvartal 59°38′23″N 10°41′10″Ø Vestby
86108 Spinderigården Spinderigården
Spinderigården
Industrianlegg 1600-tallet 59°31′26″N 10°41′12″Ø Vestby
84230 Garder kirkested Garder kirkested
Garder kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
59°34′52″N 10°48′35″Ø Q7590621 Vestby
84683 Hvitsten kirkested Hvitsten kirkested
Hvitsten kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°35′57″N 10°39′31″Ø Q7591764 Vestby
85066 Såner kirkested Såner kirkested
Såner kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
59°31′43″N 10°45′11″Ø Q8731811 Vestby
85527 Son kirkested Kirkested Etterreformatorisk tid 59°31′29″N 10°41′45″Ø Vestby
85808 Vestby kirkested Vestby kirkested
Vestby kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
59°36′09″N 10°43′53″Ø Q8732534 Vestby
86118 Vestby prestegård Vestby prestegård
Vestby prestegård
Prestegård Etterreformatorisk tid
1700-tallet
1800-tallet
59°36′11″N 10°44′00″Ø Vestby
41591 Vestby prestegård Steinbrudd Jernalder 59°36′02″N 10°43′27″Ø Vestby
60144 R114 Steinbrudd Eldre steinalder 59°32′00″N 10°43′22″Ø Vestby
148268 Pepperstad Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 59°36′23″N 10°42′52″Ø Vestby

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]