Liste over kulturminner i Bærum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Bærum er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Bærum. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
4168 Dalbo 5-9 Dalbo 5-9 Bergkunst Bronsealder 59°55′23″N 10°31′52″Ø Bærum
23319 Dalbo 2,3,4 og 10 Dalbo 2,3,4 og 10 Bergkunst Bronsealder 59°55′25″N 10°32′04″Ø Bærum
30810 Dalbo 1 Dalbo 1 Bergkunst Bronsealder 59°55′31″N 10°32′02″Ø Bærum
40321 Hosle Hosle Bergkunst Bronsealder 59°56′36″N 10°35′54″Ø Bærum
51945 Burud Burud Bergkunst Bronsealder 59°57′32″N 10°30′23″Ø Bærum
52975 Valler Valler Bergkunst Bronsealder 59°54′35″N 10°32′11″Ø Bærum
69513 Gjettum Gjettum Bergkunst Bronsealder 59°54′55″N 10°31′27″Ø Bærum
78555 Gjettum Gjettum Bergkunst Bronsealder 59°54′51″N 10°31′26″Ø Bærum
78556 Gjettum (Øyene 1-6) Gjettum (Øyene 1-6) Bergkunst Førreformatorisk tid
Bronsealder
59°54′46″N 10°31′24″Ø Bærum
81392 Nadden (nden) Nadden (nden) Bergkunst Bronsealder 59°55′24″N 10°36′00″Ø Bærum
90407 Burud (Lommedalen golfbane) Burud (Lommedalen golfbane) Bergkunst Bronsealder 59°57′29″N 10°30′04″Ø Bærum
43216 Løkenbrua Løkenbrua Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 59°55′08″N 10°29′44″Ø Bærum
86120 Bærums verk Bærums Verk (bedrift) / Værtshuset Bærums Verk
Bærums verk
Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid
1600-tallet
1700-tallet
1700-tallet, tredje kvartal
59°55′47″N 10°29′45″Ø Q11962817 Bærum
86127 Malmskrivergården Malmskrivergården
Malmskrivergården
Bergverk-gruveanlegg 1600-tallet
1700-tallet, fjerde kvartal
59°53′28″N 10°31′42″Ø Q19380930 Bærum
86125 Høvik søndre Høvik søndre Boligeiendom 1700-tallet
1700-tallet, fjerde kvartal
59°54′00″N 10°34′26″Ø Bærum
87647 Fornebu hovedgård Fornebu hovedgård
Fornebu hovedgård
Boligeiendom 1800-tallet 59°54′09″N 10°37′54″Ø Q17496702 Bærum
87919 Ringstabekk Ringstabekk
Ringstabekk
Boligeiendom 1800-tallet
1900-tallet
59°54′57″N 10°35′42″Ø Q1519700 Bærum
117245 Munkebakken Munkebakken
Munkebakken
Boligeiendom 1900-tallet, første kvartal
Uviss tid
59°54′15″N 10°38′07″Ø Q17194907 Bærum
144469 Oust Brønn/kilde/vannpost Etterreformatorisk tid 59°52′24″N 10°35′25″Ø Bærum
3755 Kjørbu Kjørbo Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 59°53′14″N 10°32′37″Ø Bærum
13521 Kløverkollen - Lille Kolsås Kløverkollen - Lille Kolsås Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
59°55′28″N 10°30′35″Ø Bærum
23317 Levre Levre Forsvarsanlegg Jernalder 59°55′08″N 10°31′12″Ø Bærum
23320 Tyvenbor'n Tyvenbor'n Forsvarsanlegg Jernalder 59°55′57″N 10°32′00″Ø Bærum
52966 Gråmagan Gråmagan
Gråmagan
Forsvarsanlegg Jernalder 59°55′25″N 10°31′30″Ø Q11973027 Bærum
69495 Stein Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 59°55′57″N 10°32′33″Ø Bærum
75686 Ringi Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 59°53′45″N 10°27′34″Ø Bærum
86122 Vinsvoll-loftet Vinsvoll-loftet
Vinsvoll-loftet
Gårdstun 1700-tallet, fjerde kvartal 59°54′37″N 10°27′37″Ø Q19398192 Bærum
86123 Vøyen vestre (Vøien) Vøyen
Vøyen vestre (Vøien)
Gårdstun 1700-tallet
1800-tallet
1800-tallet, tredje kvartal
59°54′41″N 10°29′07″Ø Q16947192 Bærum
86124 Vøyen østre (Wøien) Vøyen
Vøyen østre (Wøien)
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1700-tallet, fjerde kvartal
59°54′42″N 10°29′12″Ø Q16947192 Bærum
86126 Løkeberg øvre Løkeberg øvre Gårdstun 1700-tallet 59°54′25″N 10°33′13″Ø Bærum
86121 Kjørbu kjørbo Kjørbo
Kjørbu kjørbo
Herregård-lystgård 1700-tallet
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, første kvartal
59°53′08″N 10°31′37″Ø Q6419521 Bærum
148676 Bærum sykehus Bærum sykehus
Bærum sykehus
Humanitær institusjon 1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
59°53′53″N 10°30′44″Ø Q4883538 Bærum
148677 Bjerketun Bjerketun behandlingshjem og skole
Bjerketun
Humanitær institusjon 1800-tallet, andre kvartal
1900-tallet, første kvartal
59°53′16″N 10°27′50″Ø Q11961241 Bærum
148714 SSE Nevroklinikken Sandvika Spesialsykehuset for epilepsi
SSE Nevroklinikken Sandvika
Humanitær institusjon 1900-tallet, tredje kvartal 59°54′18″N 10°32′25″Ø Q12002271 Bærum
138361 Furuset Husmannsplass Etterreformatorisk tid 59°52′56″N 10°27′36″Ø Bærum
123968 Skuibakken Skuibakken
Skuibakken
Idretts-rekreasjonsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 59°55′36″N 10°26′26″Ø Q3962597 Bærum
58755 Øverland Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 59°56′57″N 10°32′21″Ø Bærum
71077 Kjørbu Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 59°52′56″N 10°32′15″Ø Bærum
23381 Møllerengen Kirkegårdslokalitet Førreformatorisk tid 59°51′53″N 10°34′07″Ø Bærum
83964 Bryn kirkested Bryn kirke
Bryn kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 59°55′16″N 10°29′17″Ø Q8733240 Bærum
84427 Grinilund kirkested Grinilund kirke
Grinilund kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°56′56″N 10°37′22″Ø Q8733577 Bærum
84489 Haslum kirkested Haslum kirke
Haslum kirkested
Kirkested Middelalder 59°55′26″N 10°33′57″Ø Q8733735 Bærum
84490 Haslumseter kirkested Haslumseter kapell
Haslumseter kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°58′28″N 10°32′37″Ø Q8733874 Bærum
84528 Helgerud kirkested Helgerud kirke
Helgerud kirkested
Kirkested 1900-tallet, fjerde kvartal 59°54′09″N 10°30′48″Ø Q8734012 Bærum
84697 Høvik kirkested Høvik kirke
Høvik kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 59°53′57″N 10°34′37″Ø Q8734139 Bærum
84733 Jar kirkested Jar kirke
Jar kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°55′06″N 10°37′03″Ø Q8734279 Bærum
85504 Snarøya kirkested Snarøya kirke
Snarøya kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°52′52″N 10°36′40″Ø Q8734812 Bærum
85608 Tanum kirkested Tanum kirke (Bærum)
Tanum kirkested
Kirkested Middelalder 59°53′45″N 10°28′45″Ø Q8734962 Bærum
85913 Østerås kirkested Østerås kirke
Østerås kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°56′25″N 10°36′25″Ø Q8735161 Bærum
81399 Avløs Merkestein Uviss tid 59°54′55″N 10°33′23″Ø Bærum
3741 Kalkovn Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°53′39″N 10°27′47″Ø Bærum
10990 Kalkovn Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°53′26″N 10°27′31″Ø Bærum
13587 Kalkommen Kalkommen Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°52′02″N 10°33′24″Ø Bærum
22950 Kalkovn Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°52′21″N 10°34′47″Ø Bærum
30775 Kalkovn Kalkovn Ovnslokalitet Middelalder 59°55′51″N 10°33′23″Ø Bærum
43321 Kalkovn Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°52′02″N 10°33′27″Ø Bærum
69514 Kalkovn Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°52′59″N 10°29′20″Ø Bærum
78544 Kalkovn Kalkovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 59°54′27″N 10°30′59″Ø Bærum
52969 Hosle
Hosle
Steinbrudd Førreformatorisk tid 59°55′42″N 10°34′45″Ø Bærum
89969 Øverland Steinbrudd Etterreformatorisk tid 59°55′47″N 10°33′24″Ø Bærum
100109 Kalkbrudd og kalkovn Steinbrudd Etterreformatorisk tid
Uviss tid
59°56′02″N 10°33′39″Ø Bærum
101921 Øverland Østre Steinbrudd 1600-tallet, første kvartal 59°56′10″N 10°33′37″Ø Bærum
129679 Grini Steinbrudd Etterreformatorisk tid 59°54′01″N 10°29′39″Ø Bærum
3732 Brudesteinen Tradisjonslokalitet Middelalder 59°53′45″N 10°28′44″Ø Bærum
53006 St Olaven - St Olavskilden Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 59°56′06″N 10°29′17″Ø Bærum
81391 Kolsåsmyra - Kolsåspytten Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°55′48″N 10°31′05″Ø Bærum
160187 Fåbro Tradisjonslokalitet Etterreformatorisk tid 59°55′09″N 10°37′48″Ø Bærum

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]