Liste over kulturminner i Orkland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Orkland er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Orkland. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
148944 Selbekken, Myran boligfelt Bergkunst Steinalder 63°29′57″N 9°49′16″Ø Orkland
35976 Brøystvannet Brøystvannet Forsvarsanlegg Eldre jernalder 63°38′28″N 9°42′56″Ø Orkland
47961 Gaupskarhaugen Gaupskarhaugen Forsvarsanlegg Jernalder 63°29′36″N 9°50′32″Ø Orkland
16389 Kong Øysteins havn Kong Øysteins havn Havneområde Førreformatorisk tid 63°38′46″N 9°44′12″Ø Orkland
215753 Agdenes kirkested Agdenes kirke Kirkested Middelalder 63°34′58″N 9°30′58″Ø Orkland
83757 Agdenes kirkested Agdenes kirke Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 63°34′58″N 9°30′58″Ø Orkland
84287 Lensvik kirkested Lensvik kirke
Lensvik kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 63°30′53″N 9°48′24″Ø Orkland
84720 Ingdalen kirkested Ingdalen kirke
Ingdalen kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 63°27′29″N 9°54′22″Ø Orkland
128809 Gravråk Dam/demningsanlegg Etterreformatorisk tid 63°07′30″N 9°47′23″Ø Orkland
87457 GARBERG Garberg
GARBERG
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1700-tallet, andre kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
63°06′08″N 9°28′38″Ø Orkland
87458 GREFSTAD Grefstad Gårdstun 1700-tallet 63°02′54″N 9°42′35″Ø Orkland
87460 SKJERVØYEN Skjervøyen
SKJERVØYEN
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1700-tallet
63°05′56″N 9°30′51″Ø Orkland
128841 Urvatnet gård Gårdstun Etterreformatorisk tid 63°07′26″N 9°48′05″Ø Orkland
148237 SKJERVØYEN/MELDAL BYGDEMUSEUM Gårdstun 1800-tallet
1800-tallet, andre kvartal
63°02′59″N 9°42′49″Ø Orkland
128794 Grønnlia Grønnlia Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°07′48″N 9°48′09″Ø Orkland
128803 Urvassaga Nedre Urvassaga Nedre Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°07′35″N 9°47′12″Ø Orkland
128808 Urvassaga Øvre Urvassaga Øvre Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°07′35″N 9°47′16″Ø Orkland
128810 Pellikanthaugen/Merkeshagen Pellikanthaugen/Merkeshagen Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°07′39″N 9°47′01″Ø Orkland
128811 Bjørkhaugen Bjørkhaugen Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°07′20″N 9°47′41″Ø Orkland
128797 Urvassaga Urvassaga Industrianlegg Etterreformatorisk tid 63°07′33″N 9°47′15″Ø Orkland
123021 Granmoen I Granmoen I Innskrift/ristning Uviss tid 63°06′29″N 9°37′00″Ø Orkland
84361 Løkken kirkested Løkken kirke
Løkken kirkested
Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, andre kvartal
63°07′38″N 9°40′58″Ø Orkland
84935 Meldal kirkested Meldal kirke
Meldal kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
63°02′42″N 9°43′10″Ø Orkland
87459 MELDAL PRESTEGÅRD Meldal prestegård
MELDAL PRESTEGÅRD
Prestegård Etterreformatorisk tid
1700-tallet
1800-tallet
1900-tallet
63°02′46″N 9°43′02″Ø Orkland
87461 VÅLÅSKARET Seter 1800-tallet 62°58′54″N 9°31′27″Ø Orkland
105423 Å Steinbrudd Uviss tid 62°55′22″N 9°32′15″Ø Orkland
160660 Tradisjonslokalitet Tradisjonslokalitet 1900-tallet, første kvartal 62°57′03″N 9°33′13″Ø Orkland
128793 Urvassaga Urvassaga Vannforsyningsanlegg Etterreformatorisk tid 63°07′33″N 9°47′17″Ø Orkland
26545 Grøtte, Orkdal prestegård Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°15′51″N 9°48′47″Ø Orkland
73235 Midttun av Fandrem Bautasteinslokalitet Uviss tid 63°16′05″N 9°49′03″Ø Orkland
87492 AUNEMO Aunemo Gårdstun 1800-tallet, andre kvartal 63°16′19″N 9°49′33″Ø Orkland
87493 GJESVÅL (Gisvold, Gjesvold) Gjesvål
GJESVÅL (Gisvold, Gjesvold)
Gårdstun 1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet
63°15′51″N 9°49′05″Ø Orkland
87494 MEGARDEN Megarden
MEGARDEN
Gårdstun 1700-tallet, tredje kvartal 63°16′03″N 9°48′44″Ø Orkland
87495 THAMSHAVNBANEN Thamshavnbanen
THAMSHAVNBANEN
Jernbaneanlegg 1900-tallet 63°18′42″N 9°51′49″Ø Orkland
36436 Grøtte (Gryting, Orkdal) Kirkested Middelalder 63°15′50″N 9°48′49″Ø Orkland
84238 Geitastrand kirkested Geitastrand kirke
Geitastrand kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 63°21′54″N 9°55′32″Ø Orkland
85022 Svorkmo kirkested Kirkested 1600-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, første kvartal
63°10′07″N 9°44′52″Ø Orkland
85234 Orkanger kirkested Orkanger kirke
Orkanger kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 63°18′31″N 9°50′52″Ø Orkland
85235 Orkdal kirkested Orkdal kirke
Orkdal kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
63°15′52″N 9°48′50″Ø Orkland
85236 Orkland kirkested Moe kirke
Orkland kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 63°11′16″N 9°45′57″Ø Orkland
87496 ORKDAL PRESTEGÅRD Orkdal prestegård Prestegård 1800-tallet 63°15′49″N 9°48′43″Ø Orkland
46485 Bårdshaug gård
Bårdshaug gård
Tradisjonslokalitet 1900-tallet, første kvartal 63°17′53″N 9°50′46″Ø Orkland
130851 Åstnebben Tradisjonslokalitet 1900-tallet, første kvartal 63°21′05″N 9°54′30″Ø Orkland
121568 Aa med Auset Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°23′54″N 9°30′03″Ø Orkland
121573 Aa med Auset Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°23′54″N 9°30′04″Ø Orkland
85506 Snillfjord kirkested Snillfjord kirke
Snillfjord kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 63°24′00″N 9°30′24″Ø Orkland

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]