Liste over kulturminner i Meldal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Meldal er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Meldal. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
128809 Gravråk Dam/demningsanlegg Etterreformatorisk tid 63°07′30″N 9°47′23″Ø Meldal
87457 GARBERG Garberg
GARBERG
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1700-tallet, andre kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
63°06′08″N 9°28′38″Ø Meldal
87458 GREFSTAD Grefstad Gårdstun 1700-tallet 63°02′54″N 9°42′35″Ø Meldal
87460 SKJERVØYEN Skjervøyen
SKJERVØYEN
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1700-tallet
63°05′56″N 9°30′51″Ø Meldal
128841 Urvatnet gård Gårdstun Etterreformatorisk tid 63°07′26″N 9°48′05″Ø Meldal
148237 SKJERVØYEN/MELDAL BYGDEMUSEUM Gårdstun 1800-tallet
1800-tallet, andre kvartal
63°02′59″N 9°42′49″Ø Meldal
128794 Grønnlia Grønnlia Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°07′48″N 9°48′09″Ø Meldal
128803 Urvassaga Nedre Urvassaga Nedre Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°07′35″N 9°47′12″Ø Meldal
128808 Urvassaga Øvre Urvassaga Øvre Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°07′35″N 9°47′16″Ø Meldal
128810 Pellikanthaugen/Merkeshagen Pellikanthaugen/Merkeshagen Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°07′39″N 9°47′01″Ø Meldal
128811 Bjørkhaugen Bjørkhaugen Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°07′20″N 9°47′41″Ø Meldal
128797 Urvassaga Urvassaga Industrianlegg Etterreformatorisk tid 63°07′33″N 9°47′15″Ø Meldal
123021 Granmoen I Granmoen I Innskrift/ristning Uviss tid 63°06′29″N 9°37′00″Ø Meldal
84361 Løkken kirkested Løkken kirke
Løkken kirkested
Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, andre kvartal
63°07′38″N 9°40′58″Ø Meldal
84935 Meldal kirkested Meldal kirke
Meldal kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
63°02′42″N 9°43′10″Ø Meldal
87459 MELDAL PRESTEGÅRD Meldal prestegård
MELDAL PRESTEGÅRD
Prestegård Etterreformatorisk tid
1700-tallet
1800-tallet
1900-tallet
63°02′46″N 9°43′02″Ø Meldal
87461 VÅLÅSKARET Seter 1800-tallet 62°58′54″N 9°31′27″Ø Meldal
105423 Å Steinbrudd Uviss tid 62°55′22″N 9°32′15″Ø Meldal
160660 Tradisjonslokalitet Tradisjonslokalitet 1900-tallet, første kvartal 62°57′03″N 9°33′13″Ø Meldal
128793 Urvassaga Urvassaga Vannforsyningsanlegg Etterreformatorisk tid 63°07′33″N 9°47′17″Ø Meldal

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]