Liste over kulturminner i Eidsberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Eidsberg er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Eidsberg. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
32645 Mortveit Bergkunst Bronsealder 59°31′26″N 11°18′01″Ø Eidsberg
33125 Bjerkelunden Bjerkelunden (Eidsberg)
Bjerkelunden
Gravfelt Jernalder 59°32′53″N 11°32′53″Ø Q21484954 Eidsberg
40965 Brødremoen
Brødremoen
Gravfelt Jernalder 59°34′22″N 11°17′13″Ø Eidsberg
21747 Trømborg
Trømborg
Gravfelt Jernalder 59°30′26″N 11°21′20″Ø Eidsberg
32364 Eidsberg stasjon
Eidsberg stasjon
Gravfelt Jernalder 59°30′44″N 11°18′18″Ø Eidsberg
34041 Moen
Moen
Gravfelt Jernalder 59°33′15″N 11°16′02″Ø Eidsberg
20959 Trollbergrøysa
Trollbergrøysa
Gravrøys Bronsealder 59°32′47″N 11°32′28″Ø Eidsberg
34041 Sletner Bergkunst (skålgroper) Bronsealder 59°34′32″N 11°16′09″Ø Eidsberg
51799 Bjørnerud Bergkunst (skålgroper Bronsealder 59°30′03″N 11°18′18″Ø Eidsberg
51916 Bjørnestad Bergkunst (skålgroper Bronsealder 59°31′27″N 11°18′15″Ø Eidsberg
69404 Eidsberg prestegård
Eidsberg prestegård
Bergkunst (skålgroper Bronsealder 59°31′03″N 11°15′44″Ø Eidsberg
78914 Nord-Væte Bergkunst (skålgroper Bronsealder
Bronsealder
59°32′47″N 11°12′10″Ø Eidsberg
159277 Hotvet Bergkunst Bronsealder 59°32′11″N 11°18′19″Ø Eidsberg
69675 Borgåsen Borgåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°33′48″N 11°30′24″Ø Eidsberg
78946 Valdisholm - Vallersøy Valdisholm borg - Vallersøy
Valdisholm - Vallersøy
Forsvarsanlegg Høymiddelalder 59°31′59″N 11°11′35″Ø Q12008836 Eidsberg
86063 HØYTORP FORT Høytorp fort
HØYTORP FORT
Forsvarsanlegg 1900-tallet 59°33′38″N 11°20′32″Ø Q11976602 Eidsberg
86041 NARVESTAD, Folkenborg museum Folkenborg museum
NARVESTAD, Folkenborg museum
Gårdstun 1700-tallet, første kvartal 59°32′40″N 11°18′23″Ø Q11969372 Eidsberg
149503 Eidsberg prestegård
Eidsberg prestegård
Grøntområder 1700-tallet, fjerde kvartal 59°31′08″N 11°15′43″Ø Eidsberg
149510 Lekum
Lekum
Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 59°31′18″N 11°15′07″Ø Eidsberg
50728 Tenorjordet, Tenol Tenorjordet, Tenor kirkeruin
Tenorjordet, Tenol
Kirkested Høymiddelalder 59°33′39″N 11°15′48″Ø Q12005491 Eidsberg
84070 Eidsberg kirkested Eidsberg kirke
Eidsberg kirkested
Kirkested Middelalder 59°31′10″N 11°15′27″Ø Q6492967 Eidsberg
84175 Folkenborg kirkested
Folkenborg kirkested
Kirkested Middelalder 59°32′40″N 11°18′18″Ø Eidsberg
84546 Hen kirkested Hen kirke (Eidsberg)
Hen kirkested
Kirkested Middelalder 59°28′16″N 11°18′33″Ø Q19374138 Eidsberg
84559 Herland gamle kirkested Hærland gamle kirke Kirkested Middelalder
1700-tallet, første kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
59°32′51″N 11°25′22″Ø Eidsberg
84689 Hærland kirkested Hærland kirke
Hærland kirkested
Kirkested 1700-tallet, første kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
59°33′11″N 11°24′13″Ø Q6493597 Eidsberg
85080 Mysen kirkested Mysen kirke
Mysen kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°33′02″N 11°19′41″Ø Q6494039 Eidsberg
85679 Trømborg kirkested Trømborg kirke
Trømborg kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
59°30′21″N 11°21′31″Ø Q6495168 Eidsberg
22566 Elgetun østre Steinbrudd Førreformatorisk tid 59°32′45″N 11°31′27″Ø Eidsberg
52205 Elgetun østre Steinbrudd Førreformatorisk tid 59°32′48″N 11°31′28″Ø Eidsberg
32445 Elgetun østre Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°32′48″N 11°31′28″Ø Eidsberg
79271 Kongestolen Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°32′18″N 11°26′12″Ø Eidsberg
213932 Nord-Væte 2 Bergkunst (skålgroper) Bronsealder 59°32′47″N 11°12′11″Ø Eidsberg

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]