Liste over kulturminner i Indre Østfold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Indre Østfold er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Indre Østfold kommune. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
12775 Løken søndre Bergkunst Bronsealder 59°34′16″N 11°10′36″Ø Indre Østfold
10079 Romskollen Romskollen Forsvarsanlegg Jernalder 59°35′19″N 11°06′33″Ø Indre Østfold
86038 Oraug Jutulbua Oraug Jutulbua
Oraug Jutulbua
Gårdstun 1537-1649 59°34′02″N 11°07′52″Ø Indre Østfold
68907 Askim sykehus` park Askim sykehus` park Grøntområder Etterreformatorisk tid 59°35′14″N 11°09′44″Ø Indre Østfold
149485 Askim prestegård
Askim prestegård
Grøntområder 1800-tallet, fjerde kvartal 59°35′31″N 11°09′14″Ø Indre Østfold
83801 Askim kirkested Askim kirke
Askim kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
59°35′27″N 11°09′18″Ø Q6492704 Indre Østfold
32645 Mortveit Bergkunst Bronsealder 59°31′26″N 11°18′01″Ø Indre Østfold
33125 Bjerkelunden Bjerkelunden (Eidsberg)
Bjerkelunden
Gravfelt Jernalder 59°32′53″N 11°32′53″Ø Q21484954 Indre Østfold
40965 Brødremoen
Brødremoen
Gravfelt Jernalder 59°34′22″N 11°17′13″Ø Indre Østfold
21747 Trømborg
Trømborg
Gravfelt Jernalder 59°30′26″N 11°21′20″Ø Indre Østfold
32364 Eidsberg stasjon
Eidsberg stasjon
Gravfelt Jernalder 59°30′44″N 11°18′18″Ø Indre Østfold
34041 Moen
Moen
Gravfelt Jernalder 59°33′15″N 11°16′02″Ø Indre Østfold
20959 Trollbergrøysa
Trollbergrøysa
Gravrøys Bronsealder 59°32′47″N 11°32′28″Ø Indre Østfold
34041 Sletner Bergkunst (skålgroper) Bronsealder 59°34′32″N 11°16′09″Ø Indre Østfold
51799 Bjørnerud Bergkunst (skålgroper Bronsealder 59°30′03″N 11°18′18″Ø Indre Østfold
51916 Bjørnestad Bergkunst (skålgroper Bronsealder 59°31′27″N 11°18′15″Ø Indre Østfold
69404 Eidsberg prestegård
Eidsberg prestegård
Bergkunst (skålgroper Bronsealder 59°31′03″N 11°15′44″Ø Indre Østfold
78914 Nord-Væte Bergkunst (skålgroper Bronsealder
Bronsealder
59°32′47″N 11°12′10″Ø Indre Østfold
159277 Hotvet Bergkunst Bronsealder 59°32′11″N 11°18′19″Ø Indre Østfold
69675 Borgåsen Borgåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°33′48″N 11°30′24″Ø Indre Østfold
78946 Valdisholm - Vallersøy Valdisholm borg - Vallersøy
Valdisholm - Vallersøy
Forsvarsanlegg Høymiddelalder 59°31′59″N 11°11′35″Ø Q12008836 Indre Østfold
86063 HØYTORP FORT Høytorp fort
HØYTORP FORT
Forsvarsanlegg 1900-tallet 59°33′38″N 11°20′32″Ø Q11976602 Indre Østfold
86041 NARVESTAD, Folkenborg museum Folkenborg museum
NARVESTAD, Folkenborg museum
Gårdstun 1700-tallet, første kvartal 59°32′40″N 11°18′23″Ø Q11969372 Indre Østfold
149503 Eidsberg prestegård
Eidsberg prestegård
Grøntområder 1700-tallet, fjerde kvartal 59°31′08″N 11°15′43″Ø Indre Østfold
149510 Lekum
Lekum
Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 59°31′18″N 11°15′07″Ø Indre Østfold
50728 Tenorjordet, Tenol Tenorjordet, Tenor kirkeruin
Tenorjordet, Tenol
Kirkested Høymiddelalder 59°33′39″N 11°15′48″Ø Q12005491 Indre Østfold
84070 Eidsberg kirkested Eidsberg kirke
Eidsberg kirkested
Kirkested Middelalder 59°31′10″N 11°15′27″Ø Q6492967 Indre Østfold
84175 Folkenborg kirkested
Folkenborg kirkested
Kirkested Middelalder 59°32′40″N 11°18′18″Ø Indre Østfold
84546 Hen kirkested Hen kirke (Eidsberg)
Hen kirkested
Kirkested Middelalder 59°28′16″N 11°18′33″Ø Q19374138 Indre Østfold
84559 Herland gamle kirkested Hærland gamle kirke Kirkested Middelalder
1700-tallet, første kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
59°32′51″N 11°25′22″Ø Indre Østfold
84689 Hærland kirkested Hærland kirke
Hærland kirkested
Kirkested 1700-tallet, første kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
59°33′11″N 11°24′13″Ø Q6493597 Indre Østfold
85080 Mysen kirkested Mysen kirke
Mysen kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°33′02″N 11°19′41″Ø Q6494039 Indre Østfold
85679 Trømborg kirkested Trømborg kirke
Trømborg kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
59°30′21″N 11°21′31″Ø Q6495168 Indre Østfold
22566 Elgetun østre Steinbrudd Førreformatorisk tid 59°32′45″N 11°31′27″Ø Indre Østfold
52205 Elgetun østre Steinbrudd Førreformatorisk tid 59°32′48″N 11°31′28″Ø Indre Østfold
32445 Elgetun østre Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°32′48″N 11°31′28″Ø Indre Østfold
79271 Kongestolen Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°32′18″N 11°26′12″Ø Indre Østfold
213932 Nord-Væte 2 Bergkunst (skålgroper) Bronsealder 59°32′47″N 11°12′11″Ø Eidsberg
151520 Bygningsruin Bygningsruin 1800-tallet 59°37′31″N 11°00′20″Ø Indre Østfold
136728 Gårdsanlegg Gårdsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 59°39′43″N 10°59′01″Ø Indre Østfold
90486 Bråte vestre - Vestre Bråte Bråte vestre - Vestre Bråte Gårdstun 1537-1649 59°32′54″N 10°48′36″Ø Indre Østfold
84587 Hobøl kirkested Hobøl kirke
Hobøl kirkested
Kirkested Middelalder 59°36′03″N 10°55′26″Ø Indre Østfold
85646 Tomter kirkested Tomter kirke
Tomter kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
59°39′04″N 11°00′40″Ø Indre Østfold
147169 Vannbassenget Merkestein 1800-tallet, første kvartal 59°32′39″N 10°48′16″Ø Indre Østfold
86049 HOBØL PRESTEGÅRD Hobøl prestegård
HOBØL PRESTEGÅRD
Prestegård 1700-tallet
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet
59°36′04″N 10°55′25″Ø Indre Østfold
79289 Mikkels kjerke Tradisjonslokalitet Istid 59°32′34″N 10°48′20″Ø Indre Østfold
125098 Kongesteinen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 59°32′38″N 10°47′50″Ø Indre Østfold
40542 Muråsen Muråsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°34′39″N 11°01′17″Ø Indre Østfold
62357 Slottsåsen Slottsåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°39′15″N 11°05′11″Ø Indre Østfold
75782 Høgås(en) Høgås(en) Forsvarsanlegg Jernalder 59°39′08″N 11°05′18″Ø Indre Østfold
94370 SKORÅS SØNDRE BATTERI Skorås søndre batteri
SKORÅS SØNDRE BATTERI
Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal 59°37′55″N 11°08′29″Ø Indre Østfold
94399 GRÅKOLLBATTERIET Gråkollen batteri Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal 59°35′56″N 11°04′50″Ø Indre Østfold
94402 LANGENESBATTERIET Langenes batteri
LANGENESBATTERIET
Forsvarsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 59°36′36″N 11°07′07″Ø Indre Østfold
94407 SKORÅS NORDRE BATTERI Skorås nordre batteri Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal 59°38′08″N 11°08′28″Ø Indre Østfold
94434 FOSSUM BROGALLERI Fossum brogalleri
FOSSUM BROGALLERI
Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal 59°36′07″N 11°05′56″Ø Indre Østfold
94695 Kirkegårdslokalitet Kirkegårdslokalitet Vikingtid 59°35′42″N 11°04′06″Ø Indre Østfold
84533 Heli kirkested Heli kirke
Heli kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
59°33′49″N 11°05′44″Ø Indre Østfold
84653 Hovin kirkested Hovin kirke
Hovin kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
59°37′52″N 11°07′18″Ø Indre Østfold
85532 Spydeberg kirkested Spydeberg kirke
Spydeberg kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, andre kvartal
59°35′42″N 11°04′06″Ø Indre Østfold
86078 SPYDEBERG PRESTEGÅRD Spydeberg prestegård
SPYDEBERG PRESTEGÅRD
Prestegård 1700-tallet
1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet
59°35′26″N 11°04′36″Ø Indre Østfold
78162 Marikilden, Michaelskilden Tradisjonslokalitet Middelalder 59°37′49″N 11°07′18″Ø Indre Østfold
121191 Østlandstunet Norsk Folkemuseum Lille Løken
Østlandstunet Norsk Folkemuseum
Annen bygningslokalitet 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet
1800-tallet, andre kvartal
59°39′37″N 11°18′10″Ø Indre Østfold
68806 Sentvet øvre Bergkunst Bronsealder 59°40′41″N 11°23′22″Ø Indre Østfold
19876 Bæljeråsen Bæljeråsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°36′28″N 11°26′02″Ø Indre Østfold
49470 Bergeråsen Bergeråsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°37′47″N 11°22′31″Ø Indre Østfold
49480 Slottet Slottet (Trøgstad) Forsvarsanlegg Jernalder 59°43′22″N 11°21′15″Ø Indre Østfold
78041 Festningsåsen Festningsåsen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 59°36′21″N 11°26′12″Ø Indre Østfold
160540 Lille Løken Gårdstun 1700-tallet, fjerde kvartal 59°39′37″N 11°18′10″Ø Indre Østfold
68839 Fuglli Glass-keramikk-tegl produksjon Etterreformatorisk tid
Uviss tid
59°37′10″N 11°25′23″Ø Indre Østfold
79300 Båstad (Olberg) kirkested Kirkegårdslokalitet Middelalder 59°41′42″N 11°17′38″Ø Indre Østfold
94692 Båstad (Olberg) kirkested Kirkegårdslokalitet Vikingtid 59°41′42″N 11°17′39″Ø Indre Østfold
84004 Båstad kirkested Båstad kirke
Båstad kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
59°41′42″N 11°17′43″Ø Indre Østfold
85678 Trøgstad kirkested Trøgstad kirke
Trøgstad kirkested
Kirkested Middelalder
Vikingtid
59°38′12″N 11°18′47″Ø Indre Østfold
19832 Tinghaugen Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°39′09″N 11°24′49″Ø Indre Østfold
29841 Aslerud østre Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°40′39″N 11°24′09″Ø Indre Østfold
29890 Sæter Tradisjonslokalitet Istid 59°45′23″N 11°15′21″Ø Indre Østfold
39433 Gapestad Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°42′53″N 11°15′12″Ø Indre Østfold
62528 Løken store Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°39′24″N 11°18′21″Ø Indre Østfold
75387 Løken lille Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°39′29″N 11°18′03″Ø Indre Østfold
77984 Verpet Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°38′40″N 11°20′23″Ø Indre Østfold
78031 Svenskelægret Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°37′29″N 11°27′45″Ø Indre Østfold
81043 Trandum Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°43′50″N 11°19′38″Ø Indre Østfold

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]