Liste over kulturminner i Rakkestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Rakkestad er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Rakkestad. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
31057 Bjørnstad Bergkunst Bronsealder 59°24′00″N 11°22′53″Ø Rakkestad
151318 Bjørnstad Bergkunst Bronsealder 59°23′57″N 11°23′04″Ø Rakkestad
159194 Bjørnstad Bergkunst Bronsealder 59°23′56″N 11°23′02″Ø Rakkestad
127756 Greåkergruvene Greåkergruvene Bergverk-gruveanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 59°15′58″N 11°28′13″Ø Rakkestad
10165 Galborgen - Slottsberget Slottsberget Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid
Folkevandringstid
59°24′01″N 11°30′26″Ø Rakkestad
29616 Sæevisslottet Sæevisslottet Forsvarsanlegg Jernalder 59°25′22″N 11°16′21″Ø Rakkestad
62797 Skammelsrudåsen Skammelsrudåsen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 59°17′20″N 11°28′01″Ø Rakkestad
75108 Festningsåsen Festningsåsen Forsvarsanlegg Folkevandringstid 59°17′06″N 11°21′02″Ø Rakkestad
121188 Vestby Vestby Gårdstun 1600-tallet, fjerde kvartal 59°26′42″N 11°14′10″Ø Rakkestad
31059 Gyrdinar (Gjulem) kirkested Kirkegårdslokalitet Middelalder 59°26′52″N 11°22′47″Ø Rakkestad
39584 Utanskogs kirke (Nykirke) Kirkegårdslokalitet Middelalder 59°22′30″N 11°18′04″Ø Rakkestad
84022 Degernes kirkested Degernes kirke
Degernes kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
59°21′17″N 11°25′24″Ø Rakkestad
84454 Gyrdinar (Gjulem) kirkested Kirkested Middelalder 59°26′52″N 11°22′47″Ø Rakkestad
85247 Os kirkested Os kirke
Os kirkested
Kirkested Middelalder
162
1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, andre kvartal
59°27′04″N 11°14′18″Ø Rakkestad
85264 Rakkestad kirkested Rakkestad kirke
Rakkestad kirkested
Kirkested Middelalder 59°24′39″N 11°22′10″Ø Rakkestad
85732 Utanskog (Nykirke, Vestre Torp) kirkested Kirkested Middelalder 59°22′30″N 11°18′04″Ø Rakkestad
86067 Rakkestad prestegård Rakkestad prestegård
Rakkestad prestegård
Prestegård Etterreformatorisk tid
1700-tallet
1800-tallet
59°24′45″N 11°22′08″Ø Rakkestad
128191 St.Hansåsen Steinbrudd 1900-tallet, første kvartal 59°22′06″N 11°22′37″Ø Rakkestad
10172 Dælikjørka Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 59°23′31″N 11°26′04″Ø Rakkestad
10178 Ingridgrava - Ingridåsen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 59°22′36″N 11°22′11″Ø Rakkestad
29534 Klemma kilde, Kjella Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°24′48″N 11°35′10″Ø Rakkestad
29545 Smørsten Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°22′38″N 11°23′13″Ø Rakkestad
62786 Ås Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°19′31″N 11°31′40″Ø Rakkestad
62791 Igletjern Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°19′03″N 11°29′07″Ø Rakkestad
68978 Murås Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 59°24′03″N 11°30′38″Ø Rakkestad
75115 Erte nedre Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 59°18′44″N 11°21′06″Ø Rakkestad
77803 Pengehornet Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°26′02″N 11°18′08″Ø Rakkestad
212534 Bjørnstad 3 Bergkunst Bronsealder 59°23′59″N 11°22′54″Ø Rakkestad

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]