Liste over kulturminner i Fredrikstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Fredrikstad er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Fredrikstad. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
29269 Hunn, Vestfeltet Hunnfeltene Gravfelt Jernalder 59°13′10″N 11°03′59″Ø Fredrikstad
68626 Hunn, Midtfeltet Hunnfeltene Gravfelt Jernalder 59°13′09″N 11°04′18″Ø Fredrikstad
80636 Hunn, Steinringfeltet Hunnfeltene
Hunn, Steinringfeltet
Gravfelt Jernalder 59°12′58″N 11°04′31″Ø Fredrikstad
19314 Holm Bautasteinslokalitet Jernalder 59°11′05″N 11°04′12″Ø Fredrikstad
77406 Storhaugen (NF) Bautasteinslokalitet Jernalder 59°14′40″N 11°04′35″Ø Fredrikstad
3331 Årum nedre 2 Bergkunst Bronsealder 59°15′05″N 11°05′38″Ø Q33534978 Fredrikstad
12947 Lunderamsa Lunderamsa
Lunderamsa
Gravrøys Bronsealder 59°09′00″N 10°55′51″Ø Fredrikstad
9801 Begby 2 (Gullskår Øvre, Danseren) Bergkunst Bronsealder 59°13′12″N 11°00′26″Ø Q33535113 Fredrikstad
9843 Årumfjellet Bergkunst Bronsealder 59°15′07″N 11°05′38″Ø Q33535241 Fredrikstad
9848 Hystad Bergkunst Førreformatorisk tid
Bronsealder
59°14′08″N 11°05′12″Ø Q33535361 Fredrikstad
10290 Årum mellom 4 Bergkunst Bronsealder 59°15′15″N 11°05′42″Ø Q33535653 Fredrikstad
10291 Årum mellom 1 Bergkunst Bronsealder 59°15′16″N 11°05′44″Ø Q33535775 Fredrikstad
10525 Elingård 1 Bergkunst Bronsealder 59°15′10″N 10°48′15″Ø Q33537617 Fredrikstad
10598 Dale Bergkunst Bronsealder 59°14′09″N 10°53′49″Ø Q33535900 Fredrikstad
10837 Nøkleby Østre 1 (Evjeveien 20) Bergkunst Bronsealder 59°14′10″N 10°58′57″Ø Q33536008 Fredrikstad
10838 Hauge Østre 4 (ved vognskjulet) Bergkunst Bronsealder 59°14′41″N 10°59′54″Ø Q33536133 Fredrikstad
10896 Kjenne Søndre 1 (Havna) Bergkunst Bronsealder 59°14′08″N 10°50′27″Ø Q33536345 Fredrikstad
10901 Thorbjørnrød 3 (Gårdsveien) Bergkunst Bronsealder 59°16′38″N 10°52′50″Ø Q33536448 Fredrikstad
12948 Femdal Bergkunst Bronsealder 59°09′42″N 10°55′41″Ø Q33537725 Fredrikstad
12950 Smertu Bergkunst Bronsealder 59°12′00″N 10°56′19″Ø Q33537822 Fredrikstad
13105 Årum søndre 5 Bergkunst Bronsealder 59°14′52″N 11°05′39″Ø Q33538143 Fredrikstad
13114 Thorbjørnrød 5 (Løsblokk) Bergkunst Bronsealder 59°16′48″N 10°53′00″Ø Q33538345 Fredrikstad
19302 Heieren vestre Bergkunst Bronsealder 59°12′11″N 11°03′44″Ø Q33590825 Fredrikstad
19645 Begby 4 (Baby-Begby) Bergkunst Bronsealder
Yngre jernalder
59°13′18″N 11°00′29″Ø Q33590840 Fredrikstad
19648 Begby 4 Bergkunst Bronsealder 59°13′20″N 11°00′36″Ø Q33591063 Fredrikstad
19657 Begby 6 (Begby Skole) Bergkunst Bronsealder 59°13′01″N 11°00′34″Ø Q33591080 Fredrikstad
19682 Veberg Østre Bergkunst Bronsealder 59°15′22″N 11°04′21″Ø Q33591098 Fredrikstad
19695 Årum, Satanfeltet Bergkunst Bronsealder 59°15′27″N 11°05′57″Ø Q33591118 Fredrikstad
20222 Nøkleby Østre 2 (Evjeveien 22) Bergkunst Bronsealder 59°14′09″N 10°58′59″Ø Q33605596 Fredrikstad
20223 Kirkeberget Bergkunst Førreformatorisk tid 59°14′18″N 10°58′30″Ø Q33606024 Fredrikstad
20288 Kjenne Søndre 3 - Havna Bergkunst Bronsealder 59°14′07″N 10°50′25″Ø Q33606286 Fredrikstad
20289 Kjenne Vestre På Jordet Bergkunst Bronsealder 59°14′19″N 10°50′36″Ø Q33606503 Fredrikstad
20290 Kjenne Vestre Vestskråningen Bergkunst Bronsealder 59°14′25″N 10°50′34″Ø Q33606776 Fredrikstad
20291 Thorbjørnrød 1 Bergkunst Bronsealder 59°16′48″N 10°53′02″Ø Q33606968 Fredrikstad
20295 Kolberg 3 Bergkunst Bronsealder 59°15′18″N 10°51′20″Ø Q33607195 Fredrikstad
20296 Kolberg 4 Bergkunst Bronsealder 59°15′14″N 10°51′19″Ø Q33608407 Fredrikstad
20297 Tutehaugen (Tuta) Bergkunst Bronsealder 59°16′46″N 10°53′21″Ø Q33608599 Fredrikstad
20298 Tvete Bergkunst Bronsealder 59°14′02″N 10°50′19″Ø Q33608812 Fredrikstad
21159 Linderud (Bosmund) Bergkunst Bronsealder 59°16′29″N 10°52′36″Ø Q33590573 Fredrikstad
22870 Molteberg Bergkunst Bronsealder 59°14′41″N 11°06′23″Ø Q33590574 Fredrikstad
22872 Molteberg nordre Bergkunst Bronsealder 59°14′55″N 11°06′47″Ø Q33612369 Fredrikstad
22886 Onsøy Prestegård Havnehagen Bergkunst Bronsealder 59°15′56″N 10°52′08″Ø Q33612591 Fredrikstad
29196 Begby åkerskjæret 1 Bergkunst Bronsealder 59°13′16″N 11°00′17″Ø Fredrikstad
29203 Begby 5 Bergkunst Bronsealder 59°13′24″N 11°00′37″Ø Fredrikstad
29246 Bilet (i matr Årum nordre) Bergkunst Bronsealder 59°15′37″N 11°06′19″Ø Fredrikstad
29265 Hunn nordre Bergkunst Bronsealder 59°13′24″N 11°03′51″Ø Fredrikstad
29293 Borge store 1 Bergkunst Bronsealder 59°14′00″N 11°02′48″Ø Fredrikstad
29294 Borge store 2 Bergkunst Bronsealder 59°13′40″N 11°02′39″Ø Fredrikstad
29321 Heie nordre Bergkunst Bronsealder 59°10′42″N 11°05′10″Ø Fredrikstad
30105 Årum Mellom 5 (Årumåsen) Bergkunst Bronsealder 59°15′14″N 11°05′42″Ø Fredrikstad
30107 Molteberg nordre 2 Bergkunst Bronsealder 59°15′00″N 11°06′56″Ø Fredrikstad
30206 Nes 2 (Sandloveien 9) Bergkunst Bronsealder 59°15′48″N 11°01′23″Ø Fredrikstad
30282 Onsøy Prestegård 4 Bergkunst Bronsealder 59°15′59″N 10°52′00″Ø Q33633015 Fredrikstad
30287 Kolberg 5 Bergkunst Bronsealder 59°15′18″N 10°51′11″Ø Q33633189 Fredrikstad
30288 Kjenne vestre 2 Bergkunst Bronsealder 59°14′39″N 10°50′57″Ø Q33633376 Fredrikstad
30289 Kjenne vestre 3 Bergkunst Bronsealder 59°14′38″N 10°50′56″Ø Q33633528 Fredrikstad
30290 Onsøy Prestegård Råhaugen 3 Bergkunst Bronsealder 59°16′13″N 10°52′16″Ø Q33633737 Fredrikstad
30293 Store Lund 3 (Lund Store) Bergkunst Bronsealder 59°14′54″N 10°50′41″Ø Q33682159 Fredrikstad
30861 Forsetlund II Bergkunst Bronsealder 59°16′04″N 10°49′12″Ø Q33683152 Fredrikstad
31052 Kolberg 6 (Østjordet) Bergkunst Bronsealder 59°15′19″N 10°51′34″Ø Q33683366 Fredrikstad
32664 Lunde Bergkunst Bronsealder 59°09′34″N 10°55′48″Ø Q33699024 Fredrikstad
32757 Skjelin østre 1 Bergkunst Bronsealder 59°14′44″N 11°06′18″Ø Q33699140 Fredrikstad
32793 Haugsten Bergkunst Jernalder
Bronsealder
59°12′42″N 10°59′42″Ø Q33699248 Fredrikstad
39124 Årum søndre Bergkunst Bronsealder 59°15′08″N 11°05′39″Ø Q33699362 Fredrikstad
39196 Hauge Vestre 1 (Rypeveien 12) Bergkunst Bronsealder 59°14′44″N 10°59′37″Ø Q33699476 Fredrikstad
39214 Begby 6 Bergkunst Bronsealder 59°13′24″N 11°00′41″Ø Q33699844 Fredrikstad
39241 Veberg østre Bergkunst Bronsealder 59°15′21″N 11°04′21″Ø Q33699949 Fredrikstad
39250 Sundløkken Bergkunst Bronsealder 59°16′00″N 11°05′35″Ø Q33700071 Fredrikstad
39255 Bilettskogen, parken. Bergkunst Bronsealder 59°15′35″N 11°06′14″Ø Q33700184 Fredrikstad
39260 Årumfjellet - Årum Søndre Bergkunst Bronsealder 59°15′09″N 11°05′38″Ø Q33700292 Fredrikstad
39262 Skjelin Bergkunst Bronsealder 59°14′47″N 11°06′13″Ø Q33700414 Fredrikstad
39306 Grimstad nordre Bergkunst Bronsealder 59°12′51″N 11°03′35″Ø Fredrikstad
39651 Årum Mellom 1 (Årumåsen) Bergkunst Bronsealder 59°15′20″N 11°05′49″Ø Fredrikstad
39652 Årum nordre Bergkunst Bronsealder 59°15′27″N 11°05′55″Ø Fredrikstad
40107 Fredheim I Bergkunst Bronsealder 59°15′48″N 10°51′47″Ø Fredrikstad
40108 Thorbjørnrød Østbrinken Bergkunst Bronsealder 59°16′37″N 10°52′53″Ø Fredrikstad
40257 Bossum Søndre 1 (Hovedfeltet) Bergkunst Bronsealder 59°16′24″N 10°48′54″Ø Q34760281 Fredrikstad
40261 Kolberg 1 Bergkunst Bronsealder 59°15′23″N 10°51′22″Ø Fredrikstad
40262 Kolberg 2 Bergkunst Bronsealder 59°15′21″N 10°51′21″Ø Fredrikstad
40263 Thorbjørnrød 4 (Knatten) Bergkunst Bronsealder 59°16′37″N 10°52′52″Ø Fredrikstad
40264 Thorbjørnrød 2 Bergkunst Bronsealder 59°16′44″N 10°53′03″Ø Fredrikstad
40265 Onsøy Prestegård Råhaugen 2 Bergkunst Bronsealder 59°16′10″N 10°52′15″Ø Q34760301 Fredrikstad
40266 Onsøy Prestegård Råhaugen 1 Bergkunst Bronsealder
Jernalder
59°16′11″N 10°52′12″Ø Q34760317 Fredrikstad
40267 Mossikrød Bergkunst Bronsealder 59°15′41″N 10°50′49″Ø Fredrikstad
40269 Mossik Søndre 3 Bergkunst Bronsealder 59°15′25″N 10°50′31″Ø Fredrikstad
41061 Borge østre Bergkunst Bronsealder 59°14′54″N 10°52′42″Ø Fredrikstad
41062 Borge østre Bergkunst Bronsealder 59°14′53″N 10°52′42″Ø Fredrikstad
42775 Skjelin Bergkunst Bronsealder 59°14′47″N 11°06′12″Ø Fredrikstad
42787 Råhaugen - Onsøy Prestegård Onsøyskipet Bergkunst Bronsealder 59°16′11″N 10°52′11″Ø Q34760334 Fredrikstad
42789 Thorbjørnrød Villa Bergkunst Bronsealder 59°16′35″N 10°52′49″Ø Fredrikstad
45086 Kjølberg norde Bergkunst Bronsealder 59°13′44″N 11°01′20″Ø Q34760350 Fredrikstad
49239 Begby Bergkunst Bronsealder 59°13′15″N 11°00′35″Ø Fredrikstad
49243 Begby 1 (Gullskår Nedre, Begbymannen)
Begby 1 (Gullskår Nedre, Begbymannen)
Bergkunst Bronsealder
Bronsealder
59°13′15″N 11°00′27″Ø Q33529811 Fredrikstad
49248 Begby 3 (Gullskår Bakre / bak Begby-senteret) Bergkunst Bronsealder 59°13′05″N 11°00′28″Ø Fredrikstad
49249 Begby Bergkunst Bronsealder 59°13′08″N 11°00′13″Ø Fredrikstad
49284 Molteberg nordre Bergkunst Bronsealder 59°14′50″N 11°07′15″Ø Fredrikstad
49300 Ophus nordre Bergkunst Bronsealder 59°13′40″N 11°03′38″Ø Fredrikstad
49334 Hestehaugen Bergkunst Bronsealder 59°14′08″N 11°02′29″Ø Fredrikstad
49698 Årum søndre Bergkunst Bronsealder 59°14′58″N 11°05′42″Ø Fredrikstad
49699 Molteberg Bergkunst Bronsealder 59°14′49″N 11°06′43″Ø Fredrikstad
49905 Kjenne Vestre Ved Låven Bergkunst Bronsealder 59°14′40″N 10°51′05″Ø Fredrikstad
49906 Solset Bergkunst Bronsealder 59°14′18″N 10°50′36″Ø Fredrikstad
49908 Store Lund 1 (Lund Store) Bergkunst Bronsealder 59°14′51″N 10°50′49″Ø Fredrikstad
49909 Borge mellom Bergkunst Bronsealder 59°14′58″N 10°52′24″Ø Fredrikstad
50043 Hausen Bergkunst Etterreformatorisk tid 59°11′36″N 10°53′07″Ø Fredrikstad
51933 Holme Bergkunst Bronsealder 59°10′34″N 10°56′20″Ø Fredrikstad
52518 Skjelling / Skjelin Bergkunst Bronsealder 59°14′45″N 11°06′18″Ø Fredrikstad
52521 Molteberg Bergkunst Bronsealder 59°14′49″N 11°06′43″Ø Fredrikstad
58680 Forsetlund I Bergkunst Bronsealder 59°16′09″N 10°49′12″Ø Fredrikstad
58779 Nes 1 (Nesveien 8) Bergkunst Bronsealder 59°15′54″N 11°01′18″Ø Fredrikstad
58862 Valle Nordre 2 Bergkunst Bronsealder 59°16′42″N 10°52′27″Ø Fredrikstad
62445 Mossik 3 Bergkunst Bronsealder 59°15′23″N 10°50′01″Ø Fredrikstad
62634 Bossum søndre Bergkunst Bronsealder 59°16′25″N 10°48′58″Ø Fredrikstad
62666 Horgen østre Bergkunst Bronsealder 59°18′27″N 10°56′11″Ø Fredrikstad
62673 Gretteland nordre Bergkunst Bronsealder 59°18′25″N 10°57′17″Ø Fredrikstad
62682 Evje og Hauge Vestre Bergkunst Bronsealder 59°14′30″N 10°59′14″Ø Fredrikstad
62684 Evje Bergkunst Bronsealder 59°14′35″N 10°59′31″Ø Fredrikstad
62711 Borge lille Bergkunst Bronsealder 59°14′31″N 11°02′16″Ø Fredrikstad
62734 Årum Mellom 3 (Årumsåsen) Bergkunst Bronsealder 59°15′23″N 11°05′50″Ø Fredrikstad
68642 Hestehaugen Bergkunst Bronsealder 59°14′11″N 11°02′31″Ø Fredrikstad
69166 Årum Mellom 7 (Årumåsen) Bergkunst Bronsealder 59°15′18″N 11°05′49″Ø Fredrikstad
69167 Molteberg nordre Bergkunst Bronsealder 59°14′47″N 11°06′32″Ø Fredrikstad
69226 Valle Nordre 3 Bergkunst Bronsealder 59°16′43″N 10°52′28″Ø Fredrikstad
69316 Nøkleby III Bergkunst Bronsealder 59°14′03″N 10°58′47″Ø Fredrikstad
69396 Onsøy Prestegård Flyttblokken Bergkunst Bronsealder 59°15′57″N 10°52′00″Ø Fredrikstad
69397 Kjenne Søndre 2 (Havna) Bergkunst Bronsealder 59°14′07″N 10°50′27″Ø Fredrikstad
69398 Kjenne Vestre Ved Bekken (Møllebekken) Bergkunst Bronsealder 59°14′25″N 10°50′46″Ø Fredrikstad
69405 Huseby Bergkunst Bronsealder 59°16′05″N 10°48′25″Ø Fredrikstad
69406 Mossik 1 Bergkunst Bronsealder 59°15′39″N 10°50′44″Ø Fredrikstad
69407 Mossik Søndre 2 Bergkunst Bronsealder 59°15′28″N 10°50′34″Ø Fredrikstad
69408 Mossik Søndre 1 Bergkunst Bronsealder 59°15′19″N 10°50′28″Ø Fredrikstad
69409 Kjenne Bergkunst Bronsealder 59°14′33″N 10°50′57″Ø Fredrikstad
69410 Store Lund 2 Bergkunst Bronsealder 59°14′52″N 10°50′51″Ø Fredrikstad
69891 Hauge østre Bergkunst Bronsealder 59°14′45″N 10°59′51″Ø Fredrikstad
69899 Tutehaugen 3 Bergkunst Bronsealder 59°16′45″N 10°53′22″Ø Fredrikstad
69900 Tutehaugen 1 Bergkunst Bronsealder 59°16′39″N 10°53′22″Ø Fredrikstad
69901 Ek 1 Bergkunst Bronsealder 59°15′52″N 10°51′05″Ø Fredrikstad
69903 Manstad Bergkunst Bronsealder 59°16′00″N 10°46′05″Ø Fredrikstad
70796 Nøkleby IV Bergkunst Bronsealder 59°14′10″N 10°58′59″Ø Fredrikstad
70965 Årum øvre Bergkunst Bronsealder 59°15′02″N 11°06′48″Ø Fredrikstad
70989 Valle Nordre 4 (1) Bergkunst Bronsealder 59°16′39″N 10°52′27″Ø Fredrikstad
70991 Onsøy Prestegård 2 Bergkunst Bronsealder 59°16′04″N 10°52′07″Ø Fredrikstad
75027 Årum søndre Bergkunst Bronsealder 59°15′01″N 11°05′35″Ø Fredrikstad
75143 Rød I Bergkunst Bronsealder 59°17′17″N 10°59′45″Ø Fredrikstad
75159 Rå 2 (Hønsehuset) Bergkunst Bronsealder 59°14′53″N 10°58′54″Ø Fredrikstad
75161 Rå 1 (Drosjeholdeplassen) Bergkunst Bronsealder 59°14′43″N 10°58′57″Ø Fredrikstad
75253 Hestehaugen 1 Bergkunst Bronsealder 59°14′08″N 11°02′36″Ø Fredrikstad
75512 Ek 3A Bergkunst Bronsealder 59°16′02″N 10°51′10″Ø Fredrikstad
75589 Borge Bergkunst Bronsealder 59°15′13″N 10°52′09″Ø Fredrikstad
76120 Tutehaugen Bergkunst Bronsealder 59°16′41″N 10°53′23″Ø Fredrikstad
76121 Ek 2 Bergkunst Bronsealder 59°15′51″N 10°51′04″Ø Fredrikstad
77385 Haugsten Bergkunst Bronsealder 59°12′39″N 10°59′37″Ø Fredrikstad
77404 Tofteberg østre 1 Bergkunst Bronsealder 59°15′19″N 11°03′48″Ø Fredrikstad
77415 Årum nordre Bergkunst Bronsealder 59°15′32″N 11°05′50″Ø Fredrikstad
77417 Årumfjellet Bergkunst Bronsealder 59°15′13″N 11°05′41″Ø Fredrikstad
77422 Molteberg nordre (Molteberghaugen) Bergkunst Bronsealder 59°14′49″N 11°07′08″Ø Fredrikstad
77819 Rostad mellom Bergkunst Bronsealder 59°17′03″N 11°00′00″Ø Fredrikstad
77825 Valle Nordre 5 Bergkunst Bronsealder 59°15′45″N 11°00′40″Ø Fredrikstad
77826 Hauge vestre 2 (Ved Jernbanen) Bergkunst Bronsealder 59°14′55″N 10°59′40″Ø Fredrikstad
77827 Hauge Vestre 3 (Myråsveien 2) Bergkunst Bronsealder 59°14′43″N 10°59′44″Ø Fredrikstad
77830 Evjestien (Fjellbo) Bergkunst Bronsealder 59°14′33″N 10°59′28″Ø Fredrikstad
77831 Hauge østre Bergkunst Bronsealder 59°14′42″N 10°59′54″Ø Fredrikstad
77832 Hauge Østre 1 (Rolvsøyveien 238, Runeberget) Bergkunst Bronsealder 59°14′49″N 10°59′07″Ø Fredrikstad
77835 Rostad nordre Bergkunst Bronsealder 59°17′07″N 11°00′02″Ø Fredrikstad
77841 Begby Bergkunst Bronsealder 59°13′10″N 11°00′54″Ø Fredrikstad
78270 Årum Mellom 4 (Årumåsen) Bergkunst Bronsealder 59°15′16″N 11°05′42″Ø Fredrikstad
78271 Molteberg Bergkunst Bronsealder 59°14′56″N 11°06′47″Ø Fredrikstad
78455 Bosmund (i matr Prestegården) Bergkunst Bronsealder 59°16′37″N 10°52′45″Ø Fredrikstad
78460 Kjenne Vestre Eiketreet Bergkunst Bronsealder 59°14′39″N 10°50′57″Ø Fredrikstad
78461 Kjenne Vestre Annes lokalitet Bergkunst Bronsealder 59°14′41″N 10°51′02″Ø Fredrikstad
78520 Mossik 2 Bergkunst Bronsealder 59°15′24″N 10°50′01″Ø Fredrikstad
78522 Utne Østre Bergkunst Bronsealder 59°15′02″N 10°50′11″Ø Fredrikstad
78524 Elingård 2 Bergkunst Bronsealder 59°15′08″N 10°48′15″Ø Fredrikstad
78525 Elingård 3 Bergkunst Bronsealder 59°15′08″N 10°48′15″Ø Fredrikstad
79292 Noatunveien Bergkunst Bronsealder 59°13′42″N 11°01′05″Ø Fredrikstad
79294 Kolberghuset Bergkunst Bronsealder 59°15′06″N 10°50′51″Ø Fredrikstad
80421 Lunde Bergkunst Bronsealder 59°09′21″N 10°55′32″Ø Fredrikstad
80625 Årum Bergkunst Bronsealder 59°14′54″N 11°05′41″Ø Fredrikstad
81003 Molteberg Bergkunst Bronsealder 59°14′36″N 11°06′47″Ø Fredrikstad
81009 Årum Bergkunst Bronsealder 59°14′52″N 11°05′40″Ø Fredrikstad
81022 Valle Bergkunst Bronsealder 59°16′32″N 10°52′10″Ø Fredrikstad
81024 Torp Vestre Bergkunst Bronsealder 59°15′19″N 10°51′33″Ø Fredrikstad
102772 Årum øvre Bergkunst Bronsealder 59°15′12″N 11°06′12″Ø Fredrikstad
102774 Årum nedre Bergkunst Bronsealder 59°15′12″N 11°06′11″Ø Fredrikstad
102775 Årum nedre Bergkunst Førreformatorisk tid 59°15′12″N 11°06′10″Ø Fredrikstad
124836 Rekustad Bergkunst Bronsealder 59°15′22″N 10°59′40″Ø Fredrikstad
124945 Årum øvre Bergkunst Bronsealder 59°15′02″N 11°05′36″Ø Fredrikstad
141912 Sundløkka Bergkunst Bronsealder 59°16′02″N 11°05′40″Ø Fredrikstad
141913 Bilett Bergkunst Bronsealder 59°15′36″N 11°06′17″Ø Fredrikstad
141914 Bilett Bergkunst Bronsealder 59°15′36″N 11°06′16″Ø Fredrikstad
141915 Åsbakken 2 Bergkunst Bronsealder 59°15′30″N 11°06′05″Ø Fredrikstad
141916 Årumfjella Bergkunst Bronsealder 59°15′24″N 11°05′52″Ø Fredrikstad
141917 Årumfjella Bergkunst Bronsealder 59°14′58″N 11°05′37″Ø Fredrikstad
141919 Årumveien 35 Bergkunst Bronsealder 59°14′56″N 11°05′44″Ø Fredrikstad
141920 Kroken Bergkunst Bronsealder 59°15′21″N 11°06′42″Ø Fredrikstad
141921 Årum Bergkunst Bronsealder 59°15′22″N 11°06′03″Ø Fredrikstad
141925 Årum Bergkunst Bronsealder 59°15′33″N 11°05′53″Ø Fredrikstad
141926 Skjælin Bergkunst Bronsealder 59°14′28″N 11°05′54″Ø Fredrikstad
141927 Skjælin Bergkunst Bronsealder 59°14′24″N 11°05′48″Ø Fredrikstad
141928 Ophus Bergkunst Bronsealder 59°13′37″N 11°03′34″Ø Fredrikstad
141929 Visur Bergkunst Bronsealder 59°13′17″N 11°01′16″Ø Fredrikstad
141938 Løvli terrasse 46 Bergkunst Bronsealder 59°12′22″N 10°59′39″Ø Fredrikstad
141942 Flya (Haugstenåsen) Bergkunst Bronsealder 59°12′11″N 11°00′15″Ø Fredrikstad
141943 Husvikveien 18 Bergkunst Jernalder 59°09′41″N 11°01′15″Ø Fredrikstad
143853 Borge Lille i veien Bergkunst Bronsealder 59°14′31″N 11°02′15″Ø Fredrikstad
151039 Hunn Bergkunst Bronsealder 59°13′00″N 11°04′37″Ø Fredrikstad
156488 Haugsten Bergkunst Bronsealder 59°12′38″N 10°59′38″Ø Fredrikstad
156489 Haugsten Bergkunst Bronsealder 59°12′39″N 10°59′40″Ø Fredrikstad
162769 Evjevein 12 Bergkunst Bronsealder 59°14′08″N 10°58′58″Ø Fredrikstad
131078 Store Råholmen Store Råholmen
Store Råholmen
Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, andre kvartal 59°09′07″N 10°53′28″Ø Fredrikstad
3189 Rød nordre Forsvarsanlegg Jernalder 59°11′46″N 10°55′13″Ø Fredrikstad
3402 Borgåsen Borgåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°16′01″N 10°56′00″Ø Fredrikstad
9775 Hødal lille Forsvarsanlegg Jernalder 59°17′20″N 10°58′17″Ø Fredrikstad
10524 Borgåsen Borgåsen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 59°15′02″N 10°53′12″Ø Fredrikstad
10565 Kørpeknøtten Kørpeknøtten Forsvarsanlegg Jernalder 59°14′39″N 10°54′46″Ø Fredrikstad
20168 Ørmen søndre Forsvarsanlegg Eldre jernalder 59°17′42″N 10°52′38″Ø Fredrikstad
29282 Ravnefjellet/Ravnetoppen Ravnefjellet/Ravnetoppen Forsvarsanlegg Jernalder 59°13′35″N 11°04′20″Ø Fredrikstad
30146 Ørmen søndre Forsvarsanlegg Jernalder 59°17′46″N 10°52′35″Ø Fredrikstad
30152 Burås Burås Forsvarsanlegg Jernalder 59°17′43″N 10°52′26″Ø Fredrikstad
39329 Myrefjellet Myrefjellet Forsvarsanlegg Jernalder 59°09′04″N 11°06′16″Ø Fredrikstad
40023 Slevik skanse/batteri Slevik batteri Forsvarsanlegg Etterreformatorisk tid 59°11′28″N 10°48′39″Ø Fredrikstad
42632 Evenrød Forsvarsanlegg Jernalder 59°16′11″N 10°57′17″Ø Fredrikstad
48896 Slottsfjellet Slottsfjellet (Fredrikstad) Forsvarsanlegg Jernalder 59°08′32″N 11°04′27″Ø Fredrikstad
49266 Vesten Vesten Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
59°15′43″N 11°03′52″Ø Fredrikstad
51197 Bjørnerød Forsvarsanlegg Jernalder 59°16′16″N 10°57′08″Ø Fredrikstad
62678 Borgerne Borgerne Forsvarsanlegg Jernalder 59°15′53″N 10°58′41″Ø Fredrikstad
68662 Thorsø i matr Tose Forsvarsanlegg Jernalder 59°10′00″N 11°03′35″Ø Fredrikstad
80876 Hutholmen Huth fort
Hutholmen
Forsvarsanlegg Etterreformatorisk tid 59°12′20″N 10°54′06″Ø Q11976198 Fredrikstad
90310 Kongsten fort Kongsten fort
Kongsten fort
Forsvarsanlegg 1600-tallet, fjerde kvartal
1700-tallet
1700-tallet, andre kvartal
59°11′53″N 10°57′47″Ø Q11981717 Fredrikstad
94372 TORGAUTEN Torgauten fort
TORGAUTEN
Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 59°10′19″N 10°50′31″Ø Q12007023 Fredrikstad
116956 Fredrikstad festning Fredrikstad festning
Fredrikstad festning
Forsvarsanlegg Etterreformatorisk tid
1600-tallet, tredje kvartal
1600-tallet, fjerde kvartal
1700-tallet, første kvartal
1700-tallet, andre kvartal
1700-tallet, tredje kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet
59°12′04″N 10°57′16″Ø Q5499573 Fredrikstad
152009 Slevik Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 59°11′26″N 10°48′42″Ø Fredrikstad
150734 Thorsø herregård
Thorsø herregård
Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 59°09′43″N 11°05′39″Ø Fredrikstad
150809 Trosvik Grøntområder 1600-tallet, fjerde kvartal 59°13′25″N 10°55′23″Ø Fredrikstad
127308 Kråkerøy båtforening Kråkerøy båtforening Havneområde Uviss tid 59°11′59″N 10°56′37″Ø Fredrikstad
86064 ELINGÅRD Elingård
ELINGÅRD
Herregård-lystgård 1600-tallet
1600-tallet, første kvartal
1700-tallet
59°15′06″N 10°48′09″Ø Q5361129 Fredrikstad
86065 KJØLBERG Kjølberg
KJØLBERG
Herregård-lystgård 1700-tallet, tredje kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
59°15′27″N 10°53′52″Ø Fredrikstad
86080 NES HERREGÅRD - NÆS Nes herregård
NES HERREGÅRD - NÆS
Herregård-lystgård Etterreformatorisk tid
1800-tallet
59°10′46″N 11°01′32″Ø Fredrikstad
83926 Borg (Borge) kirkested Kirkested Middelalder 59°13′40″N 11°02′37″Ø Fredrikstad
83929 Borge kirkested Borge kirke
Borge kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
59°13′40″N 11°02′36″Ø Q6492803 Fredrikstad
84192 Fredrikstad domkirke Fredrikstad domkirke
Fredrikstad domkirke
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 59°12′34″N 10°56′35″Ø Q1453342 Fredrikstad
84193 Fredrikstad sykehuskapell Fredrikstad sykehuskapell
Fredrikstad sykehuskapell
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°12′28″N 10°56′48″Ø Fredrikstad
84267 Glemmen gamle kirkested Gamle Glemmen kirke
Glemmen gamle kirkested
Kirkested Middelalder 59°14′15″N 10°58′16″Ø Q6493369 Fredrikstad
84417 Gressvik kirkested Gressvik kirke
Gressvik kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, andre kvartal
59°13′07″N 10°53′55″Ø Q6493169 Fredrikstad
84846 Kråkerøy kirkested Kråkerøy kirke
Kråkerøy kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°10′52″N 10°55′42″Ø Q6493862 Fredrikstad
85220 Onsøy kirkested Onsøy kirke
Onsøy kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
59°15′23″N 10°51′03″Ø Q6494084 Fredrikstad
85257 Pella (Kjølstad kapell) kirkested Kjølstad kirke
Pella (Kjølstad kapell) kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°14′10″N 11°00′32″Ø Q6493778 Fredrikstad
85312 Rolvsøy kirkested Rolvsøy kirke
Rolvsøy kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°15′57″N 11°01′01″Ø Q6494379 Fredrikstad
85652 Torsnes kirkested Torsnes kirke
Torsnes kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
59°11′17″N 11°04′17″Ø Q6495072 Fredrikstad
85918 Østre Fredrikstad kirkested Østre Fredrikstad kirke
Østre Fredrikstad kirkested
Kirkested 1500-tallet
1600-tallet, fjerde kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
59°12′08″N 10°57′09″Ø Q308382 Fredrikstad
147404 Glemmen kirkested Glemmen nye kirke
Glemmen kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 59°12′56″N 10°56′21″Ø Q6493133 Fredrikstad
86043 FREDRIKSTAD BIBLIOTEK Fredrikstad bibliotek
FREDRIKSTAD BIBLIOTEK
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus Etterreformatorisk tid
1900-tallet
59°12′22″N 10°56′31″Ø Q17194608 Fredrikstad
19996 Møklegårdsveten Møklegårdsveten Merkestein 1800-tallet, første kvartal 59°11′14″N 10°50′52″Ø Fredrikstad
49953 Borge nedre Merkestein Uviss tid 59°14′08″N 10°51′45″Ø Fredrikstad
117610 Fredrikstad tollsted Fredrikstad tollsted
Fredrikstad tollsted
Offentlig institusjon 1900-tallet, første kvartal 59°12′21″N 10°56′58″Ø Q15623652 Fredrikstad
86057 RØD Rød Områdefredning Middelalder 59°11′43″N 10°55′13″Ø Fredrikstad
86066 Onsøy prestegård Onsøy prestegård
Onsøy prestegård
Prestegård Etterreformatorisk tid
1700-tallet
1800-tallet
59°15′57″N 10°51′51″Ø Fredrikstad
48897 Thorsø i matr Tose Runer/innskrifter Middelalder 59°09′42″N 11°05′37″Ø Fredrikstad
78147 Øgarden Steinbrudd Istid 59°11′33″N 10°52′58″Ø Fredrikstad
10499 Stuejordet Tradisjonslokalitet Istid 59°15′40″N 10°52′50″Ø Fredrikstad
19975 Okseviken Tradisjonslokalitet Istid 59°11′35″N 10°52′26″Ø Fredrikstad
58677 Tradisjonslokalitet Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°11′14″N 10°57′37″Ø Fredrikstad
129774 Trondalen Tradisjonslokalitet 1900-tallet 59°12′52″N 10°52′56″Ø Fredrikstad
212260 Torbjørnrød villa 2 Bergkunst Bronsealder - jernalder 59°16′35″N 10°52′49″Ø Fredrikstad
212357 Råhaugen 4 Bergkunst Bronsealder 59°16′11″N 10°52′11″Ø Fredrikstad
212325 Engen Bergkunst Bronsealder 59°15′02″N 10°50′59″Ø Fredrikstad
212459 Onsøy prestegård 5 Bergkunst Bronsealder 59°15′59″N 10°52′07″Ø Fredrikstad
212403 Onsøy prestegård 3 Bergkunst Bronsealder 59°16′01″N 10°52′04″Ø Fredrikstad
212490 Onsøy prestegård - havnehagen 3 Bergkunst Bronsealder 59°15′56″N 10°52′08″Ø Fredrikstad
212491 Onsøy prestegård - havnehagen 4 Bergkunst Bronsealder 59°15′56″N 10°52′08″Ø Fredrikstad
212493 Onsøy prestegård - havnehagen 6 Bergkunst Bronsealder 59°15′55″N 10°52′08″Ø Fredrikstad
211860 Rød II Bergkunst Bronsealder 59°17′15″N 10°59′43″Ø Fredrikstad
212292 Ek 3B Bergkunst Bronsealder 59°16′02″N 10°51′09″Ø Fredrikstad
212329 Mossik søndre 4 Bergkunst Bronsealder 59°15′23″N 10°50′32″Ø Fredrikstad
212489 Onsøy prestegård - havnehagen 2 Bergkunst Bronsealder 59°15′56″N 10°52′09″Ø Fredrikstad
212361 Onsøy prestegård 1 Bergkunst Bronsealder 59°16′08″N 10°52′02″Ø Fredrikstad
212492 Onsøy prestegård - havnehagen 5 Bergkunst Bronsealder 59°15′56″N 10°52′07″Ø Fredrikstad
212261 Torbjørnrød villa 3 Bergkunst Bronsealder 59°16′35″N 10°52′50″Ø Fredrikstad
213946 Gullskår øvre 2 Bergkunst Bronsealder 59°13′12″N 11°00′25″Ø Fredrikstad
171877 Rågata Bergkunst Yngre bronsealder 59°14′52″N 10°58′24″Ø Fredrikstad
177623 Årum Bergkunst Bronsealder 59°15′21″N 11°05′50″Ø Fredrikstad

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]