Liste over Færøyenes fiskeriministre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Færøyenes riksvåpen
Færøyenes politiske system



Fiskeriministeren (færøysk: landsstýrismaðurin í fiskuvinnumálum) er en ministerpost i Færøyenes regjering. Ansvaret for hav- og kystfisket har som regel fulgt landbruks- og handelsspørsmål, men ikke havbruk.[1] Etter innføringen av departementsstrukturen i 1998 har fiskerisakene vært lagt til Fiskeridepartementet, mens havbrukssaker har vært lagt til Næringsdepartementet.

Periode Navn Parti Portefølje[1]
1950–1963 Kristian Djurhuus   Sambandsflokkurin Finans-, fiskeri- og politisaker
1963–1967 Erlendur Patursson   Tjóðveldisflokkurin Finans-, fiskeri- og politisaker
1967–1968 Kristian Djurhuus   Sambandsflokkurin Finans-, landbruk- og fiskerisaker
1968–1970 Villi Sørensen   Javnaðarflokkurin Samferdsels- og fiskerisaker
1970 Atli Dam   Javnaðarflokkurin Samferdsels- og fiskerisaker
1970–1975 Eli Nolsøe   Sambandsflokkurin Fiskeri-, handels- og justissaker
1975–1979 Petur Reinert   Tjóðveldisflokkurin Fiskeri- og kommunalsaker
1979–1981 Heðin M. Klein   Tjóðveldisflokkurin Fiskeri- og kommunalsaker
1981–1983 Olaf Olsen   Fólkaflokkurin Fiskeri- og handelssaker
1983–1985 Anfinn Kallsberg   Fólkaflokkurin Fiskeri- og handelssaker
1985–1989 Atli Dam   Javnaðarflokkurin Utenriks- og fiskerisaker
1989 Anfinn Kallsberg   Fólkaflokkurin Fiskeri- og kommunalsaker
1989–1991 Jógvan I. Olsen   Sambandsflokkurin Fiskeri- og energisaker
1991–1993 John Petersen   Fólkaflokkurin Fiskeri- og landbrukssaker
1993–1994 Thomas Arabo   Javnaðarflokkurin Fiskeri- og industrisaker
1994–1996 Ivan Johannesen   Sambandsflokkurin Fiskeri- og havbrukssaker
1996–1998 John Petersen   Fólkaflokkurin Fiskerisaker
Periode Navn Parti Departement[1]
1998–2003 Jørgen Niclasen   Fólkaflokkurin Fiskeridepartementet
2003–2004 Jacob Vestergaard   Fólkaflokkurin Fiskeridepartementet
2004 Johan Dahl   Sambandsflokkurin Fiskeridepartementet
2004–2008 Bjørn Kalsø   Sambandsflokkurin Fiskeridepartementet
2008 Tórbjørn Jacobsen   Tjóðveldi Fiskeri- og ressursdepartementet
2008–2011 Jacob Vestergaard   Fólkaflokkurin Fiskeridepartementet
2011 Johan Dahl   Sambandsflokkurin Fiskeridepartementet
2011–2012 Jákup Mikkelsen   Fólkaflokkurin Fiskeridepartementet
2012–2015 Jacob Vestergaard   Fólkaflokkurin Fiskeridepartementet
2015– Høgni Hoydal   Tjóðveldi Fiskeridepartementet

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Føroya landsstýri síðan 1948» (færøysk). Løgmansskrivstovan. Arkivert fra originalen 17. november 2015.