Liste over øyer i Østfold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over øyer i Østfold. Listen er inndelt etter kommuner, og tar ikke med øyer i innsjøer. Merk at det brukes flere stavemåter for samme stedsnavn, som -ø og -øy, -skjer og -skjær. Noen øyer og skjær refereres til både i entall og flertall. Flere mindre øyer og skjær kan ha samme navn.

Halden kommune[rediger | rediger kilde]

  • Brattøya
  • Danmarkskjær
  • Flatskjær
  • Flatskjæra
  • Furuholmen
  • Kjeøya (halvøy)
  • Knivsøya
  • Knivsøyholmene
  • Kuskjær
  • Kuskjæra
  • Laura
  • Margit
  • Mørvikholmene
  • Ragnhild (halvøy)
  • Sauøya (0,3 km²)
  • Skotteneholmen
  • Skriverøya (halvøy)

Hvaler kommune[rediger | rediger kilde]

A – H[rediger | rediger kilde]

  • Agnilholmen
  • Akerøya (1,6 km²)
  • Alholmen
  • Alne
  • Alneknubben
  • Andholmene
  • Angret, store og lille
  • Askjærholmen
  • Asmaløy (9,1 km², fastlandsforbindelse)
  • Aspholmen
  • Bakkeskjær
  • Barlindholmen
  • Basen
  • Bellen
  • Bjerkholmen
  • Bjørneskjær
  • Bomme
  • Brattholmene, med Bratholmen lykt
  • Brattskjæra
  • Brauerholmen
  • Brudeskjær
  • Bryggeholmen, store og lille
  • Bråteholmen
  • Buholmen
  • Buman
  • Børholmen
  • Båtholmen
  • Damholmene
  • Daudmannsskjæra
  • Den høye holmen
  • Det gule skjæret
  • Edholmen (halvøy til Kirkøy)
  • Edsholmen
  • Ekholmen
  • Ellingholmen, store og lille
  • Eriksskjær
  • Ertholmen
  • Festningsholmen, med Akerøy fort
  • Filletassen
  • Fiskebuskjæra
  • Flatekollen
  • Flatman
  • Fleskekollen
  • Fluene
  • Flyndreskjær
  • Fløsken
  • Fløyholmen
  • Furuholmen
  • Galtene
  • Garnholmen
  • Gittholmen
  • Glan
  • Gloraka
  • Glorakaskjæra
  • Granholmen
  • Granholmene
  • Grassholmen
  • Grindskjæra
  • Gule Knubben
  • Gullfat
  • Gunilla, vesle og store
  • Gunillaskjær
  • Gylteskjæra
  • Halvor
  • Hansholmen
  • Heia
  • Helgeskjær
  • Helleskilholmen
  • Herføl (fergeforbindelse, 1,9 km²)
  • Hesthella
  • Hestholmen
  • Hollenderen
  • Holmungen, med Holmungen lykt
  • Hvalholmen
  • Hvitsten
  • Hytteskjæra
  • Høkeliholmen

I – N[rediger | rediger kilde]

  • Ingerholmen
  • Iseskjær
  • Jomfruland
  • Jomfrulandskjær
  • Jordbærholmen
  • Jultholmene
  • Kallerholmene
  • Kallerholmskjær
  • Kalvkosten
  • Kalvskjæra
  • Kaninholmen
  • Kasaskjæra
  • Kilebryggholmene
  • Kilebåen
  • Kilholmen
  • Kirkeskjær
  • Kirkøy (29,6 km², fastlandsforbindelse, ca. 1000 innbyggere, med tettstedet Skjærhalden)
  • Kjellholmen
  • Kjempeholmen
  • Kjennvikholmen
  • Kjennvikholmene
  • Kjeppingene
  • Kjeppingskjæra
  • Kjerringa
  • Kjerringholmen
  • Kløveren
  • Knubben
  • Knubbeskjæra
  • Kobbernaglen
  • Kokholmen
  • Kollholmen
  • Krossholmen
  • Kråka
  • Kråka, lille og store
  • Kråkøya
  • Kuholmene
  • Kuskjær
  • Kuskjæra
  • Kvalsten
  • Kvernholmen
  • Kvernskjær
  • Kålholmen
  • Langenesholmen
  • Langholmen
  • Lauer, nordre og søndre
  • Lauvskjær
  • Likkista
  • Lina
  • Linaskjæra
  • Losholmen
  • Lundbergholmene
  • Lyngholmen
  • Løperen
  • Løperholmen
  • Løperungen
  • Medfjordholmene
  • Mellemholmen
  • Mosterskjør
  • Måholmene
  • Måsholmene
  • Møkkalasset, lille og store
  • Mølskeholmene
  • Møren
  • Nordbåene
  • Nysledeskjær
  • Nøtholmen

O – Å[rediger | rediger kilde]

  • Papper (2,1 km²)
  • Papperøy
  • Persribba
  • Pilleren
  • Rennevikholmen
  • Revholmen
  • Ribba
  • Rognholmen
  • Rom
  • Ruholmen
  • Rundholmen
  • Rødskjær, vestre og østre
  • Rørvikskjæra
  • Røsholmen
  • Røsholmungen
  • Saltholmen
  • Samson
  • Sandholmen
  • Sandholmene
  • Sandøy, søndre (4,2 km²) og nordre (2,4 km²) (Begge øyene har fergeforbindelse)
  • Sauedauden
  • Sauhella
  • Sauholmen
  • Seiløy
  • Selskjæra
  • Sildeholmen
  • Siljeholmen
  • Singløkalven
  • Singløy (2,2 km²)
  • Sjursholmen (halvøy til Kirkøy)
  • Skinnarholmen
  • Skipholmen
  • Skjelholmen
  • Skjellholmen
  • Skjellholmene
  • Skjellmøren
  • Skjellsundholmene
  • Skomakerskjæra
  • Skuteholmen
  • Skyttebåen
  • Skålholmen
  • Skånholmen
  • Skårsnesholmene
  • Slepholmene
  • Sletta
  • Småholmene
  • Smårødskjæra
  • Spjærøy (8 km², fastlandsforbindelse)
  • Stamholmene
  • Stangholmen
  • Stenholmen
  • Stokken
  • Strøknesholmen
  • Stuvikskjær
  • Styve
  • Svala
  • Svalelauer, Sval-Lauer
  • Svartebåene
  • Svartskjær
  • Søndre Flatskjær
  • Tareholmen
  • Teseholmene
  • Tisler (0,4 km²)
  • Tjeldholmen
  • Trefura
  • Trestenen
  • Tretteskjæra
  • Tåkeskjæra
  • Utengskjæra
  • Vadskjær
  • Vassgardskjær
  • Vedholmen
  • Vennerskjæra
  • Vesleøya
  • Vesterøy (15,2 km², fastlandsforbindelse)
  • Vierholmen
  • Vrangholmen, lille og store
  • Våtteskjær
  • Ølbergholmen
  • Øyskjæra

Sarpsborg kommune[rediger | rediger kilde]

  • Askholmen
  • Bjørkholmen (halvøy)
  • Bjørn
  • Bjørnskjær
  • Brenteholmene
  • Bukkeholmen (fastlandsforbindelse)
  • Danmark
  • Fårnøtt, vesle og store
  • Galten
  • Granholmen
  • Grimsø (halvøy)
  • Haslau
  • Håhjellingen
  • Karlsøy, nordre og søndre (fastlandsforbindelse)
  • Kjerringholmen
  • Knubbholmene
  • Kollholmen
  • Kålvikholmen
  • Lilleknubben
  • Saltholmen
  • Skorpen
  • Slengeskjær
  • Smørklunken
  • Storknubben
  • Svartskjæra
  • Vadholmen
  • Ørnekuppa
  • Ørnungene

Fredrikstad kommune[rediger | rediger kilde]

A – K[rediger | rediger kilde]

  • Amorskjær
  • Bakkholmen
  • Bevøya (halvøy)
  • Bevøyskjæra
  • Bløte
  • Brattholmen
  • Brattholmene
  • Buholmen
  • Burholmen
  • Buskholmen
  • Dekneskjær
  • Dritaren
  • Dueskjær
  • Engelviksøya (halvøy)
  • Enhusholmen
  • Eriksholmen
  • Flatskjæra
  • Flyndreholmen
  • Folungene
  • Fredrikstadholmen
  • Fugleskjæra
  • Furuholmen
  • Fårenot
  • Galgeholmene
  • Garnholmen, nordre, midtre og søndre
  • Geitøya (halvøy)
  • Granholmen
  • Grindskjæret
  • Grønneskjæret
  • Grøtholmen
  • Gullikskjæret
  • Gullmoen
  • Gunhildskjær
  • Gåsa
  • Gåseskjær
  • Gåseskjær, store
  • Gåseskjæra
  • Hankø (4 km²)
  • Hammaren
  • Hasle
  • Hatten
  • Hesten
  • Hestholmen
  • Huthholmen
  • Håholmen
  • Kaholmen (halvøy til Kråkerøy)
  • Kalveskjær
  • Kariholmen
  • Kjelholmen
  • Kjerringa
  • Kjøkøy (fastlandsforbindelse)
  • Klovholmen
  • Knappen
  • Knubben
  • Kråka
  • Kråkerøy
  • Kverneskjær

L – Å[rediger | rediger kilde]

  • Langholmen
  • Langskjær
  • Langsomholmen
  • Langvikskjæret
  • Luseskjær
  • Lyngholmen
  • Løkholmen
  • Løvøy
  • Marikova
  • Marnet, lille og store (Store Marnet er en halvøy)
  • Mempil
  • Merrapanna (halvøy)
  • Missingen, nordre og søndre
  • Mule
  • Måkekollen
  • Møkkalassa
  • Namnløs
  • Navneskjæra
  • Olaskjæret
  • Oterholmen
  • Ovnskjær
  • Poseholmen
  • Ramsøy (Nes)
  • Ramsøy eller Humlekjær
  • Randholmen
  • Rauer eller Rauøy (2,9 km²)
  • Risholmen
  • Rispeholmen
  • Rognholmen
  • Roseholmen
  • Råholmen, lille og store
  • Råholmflua
  • Rødmann
  • Rødskjær
  • Rødskjærrabben
  • Sauholmen
  • Sauholmen, lille og store
  • Sildeskjær
  • Sildholmen
  • Sjeløy eller Skjæløy
  • Skarven
  • Skjærhallen
  • Skogholmen
  • Skogholmene
  • Småholmene
  • Sofiskjær
  • Stangerholmen
  • Stangerholmene
  • Steinane
  • Steinsholmen
  • Stensholmene
  • Strømholmen
  • Svartebåene
  • Svarteskjær
  • Svartetangen
  • Sveholmen
  • Søster, nordre og søndre
  • Tambern
  • Tamburskjæra
  • Teiebærholmen
  • Teineholmen
  • Terneskjær
  • Tjeldholmen
  • Torgautøyene
  • Torskeskjæra
  • Tosekalven
  • Toseskjæra
  • Tvileten
  • Tvisle
  • Ølberen

Råde kommune[rediger | rediger kilde]

  • Grindholmen
  • Husholmen
  • Kameratskjær
  • Knappholmene
  • Raskjerte
  • Sletter, store, mellom og søndre
  • Stongeskjær
  • Vrangbein

Rygge kommune[rediger | rediger kilde]

  • Eldøya
  • Fuglevikskjæret
  • Hestholmen
  • Kloddskjæra
  • Kollen
  • Revlingen, store og lille
  • Siljusskjæret
  • Sjuskjær
  • Svartsker
  • Taralden

Moss kommune[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]