Lagesens gate

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lagesens gate
Lagesens gate, Hønefoss - 001.jpg
Basisdata


Lagesens gate
60°10′17″N 10°15′20″Ø

Lagesens gate (2–28, 3–19)[1] er en kort gatestrekning på Nordsiden i Hønefoss. Gaten strekker seg fra Nordre park og enden av HammerbrogateNordre torv via Hellebakken, Blyberghaugen og jernbaneundergangen under Roa-Hønefosslinjen, til begynnelsen av Rabbaveien i tidligere Norderhov kommune.

I første del av gaten var det tidligere flere kolonialforretninger, men disse er alle nedlagt. Ringerike Kulturskole har i dag tilhold i de gamle (første) lokalene til tidligere Hønefoss Meieri (senere Ringerikes Meieri), senere Frøhaug og Wathnes Handelsskole. Skolen har adresse Hammerbrogate 9b, men tilkomsten er fra Lagesens gate.

Gata er oppkalt etter Ole Lagesen, som i sin tid eide Hønen gård, og drev landhandel på Lageshaugen, som er et eldre navn på Blyberghaugen, der gata ligger. Blyberghaugen har sitt navn fra Lagesens oldebarn, Ole Olsen Blyberg.[2]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Postens adressesøk
  2. ^ Julehilsen fra Ringerike - Julen 2017 (side 12), besøkt 7. desember 2020.


geografistubbDenne geografirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)