Knights and Merchants: The Shattered Kingdom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Knights and Merchants: The Shattered Kingdom
Knights and Merchants: The Shattered Kingdom
UtviklerJoymania Entertainment (byttet senere navn til Joymania Development)
UtgiverInteractive Magic (i Nord-Amerika, Microsoft Windows), TopWare Interactive (I Europa, Windows) og Linux Game Publishing (for Linux)
ForfatterPeter Ohlmann og Adam Sprys
PlattformMicrosoft Windows, Mac OS, MorphOS, Linux
Utgivelse
JP 18. september 1998
NA 1. oktober 1998
EU 18. september 1998
SjangerSanntidsstrategispill

Knights and Merchants: The Shattered Kingdom er et sanntidsstrategispill hvis handling foregår i middelalderen.

Spillet ble utviklet av Joymana Entertainment (som senere byttet navn til Joymana Development), og utgitt av TopWare Interactive i 1998.

Økonomien i spillet[rediger | rediger kilde]

Økonomien i spillet skiller seg noe ut fra mange av de andre strategispillene. I Knights and Merchants må man bygge bygninger som hver har forskjellige oppgaver. Hver vare som en bygning produserer, er ofte avhengig av å bli tatt gjennom flere mellomledd (andre bygninger) før den er et ferdig produkt. For eksempel et brød: først må en bonde så og høste korn, deretter må kornet tas til mølla hvor det gjøres om til mel, før det til slutt ender opp hos bakeren som lager brød av det. Brødet må så fraktes videre til et spisested. Hvis spisestedet er tomt for mat, og ingen tjener henter brødet hos bakeren, vil folkene etter hvert dø. Selv om bakeren står med et brød foran seg i bakeriet, vil han ikke spise det; det må fraktes til spisestedet.

Samtidig som man produserer mat, må man også produsere soldater, ettersom man vil være ubeskyttet overfor et angrep uten soldater. Når to soldater sloss, vil spilleren også miste kontrollen over soldaten sin inntil kampen er over. Dette begrenser kampstrategiene som kan brukes.

Til sammenlikning: i mange andre strategispill (som Age of Empires) fungerer det slik at dersom du eksempelvis har et gitt antall gullplater, kan du lage en soldat. Soldaten trenger ikke å mates, heller ikke arbeiderne som henter gullet. Spilleren trenger i slike spill altså ikke tenke på både å produsere nok mat til å holde soldatene og arbeiderne i live, men kun å produsere nok ressurser til å lage nye ettersom gamle dør. Når en soldat sloss mot en annen, kan spilleren bestemme at soldaten skal avbryte slossingen for å gå et annet sted.

The Shattered Kingdom[rediger | rediger kilde]

The Shattered Kingdom (forkortet TSK) er det første spillet i serien. Her skal man hjelpe kongen å gjenerobre det som hans sønn, den onde prinsen, har tatt fra ham.

Hovedhistorien er på 20 oppdrag. Det er varierer fra oppdrag til oppdrag om man skal bygge opp en by for å lage soldater, eller om man begynner med et visst antall soldater som man må klare seg med gjennom oppdraget.

The Peasants Rebellion[rediger | rediger kilde]

The Peasants Rebellion (forkortet TPR) er det andre spillet i serien. Det er imidlertid såpass likt det første spillet at TPR like gjerne kunne ha vært en utvidelsespakke. Nytt i TPR er noen nye bygninger, og noen nye soldattyper. Man kan fortsatt spille den opprinnelige hovedhistorien i TSK, men det er også med en ny hovedhistorie.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]