Kalde føtter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For den norske filmen fra 2006, se Kalde føtter (film)
Kalde føtter
orig. Cold Feet
Generell informasjon
SjangerKomedie / Drama
Prod.landBritisk
Sesonger5 (2003)
Episoder32 (2003)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeJames Nesbitt
Helen Baxendale
John Thomson
Fay Ripley
Robert Bathurst
Hermione Norris
Kimberley Joseph
Bak kamera
Skaper(e)Mike Bullen
TittelmusikkMark Russell
MusikkMark Russell
Prod.selskapGranada Television
Sending
Periode15. nov. 1998
TV-kanalITV
Eksterne lenker
IMDb

Kalde føtter (orig: Cold Feet) er en britisk komi- og dramaserie som gikk på ITV fra 1998 til 2003 og igjen fra 2016. Serien følger livene til tre par i 30-årene i deres opp- og nedturer som par, venner og uvenner. Serien berører temaer som kreft, barnløshet, utroskap og yrkeskarrière. Innspillingene er hovedsakelig gjort i Manchester, der handlingen også foregikk.

I Norge ble serien sendt på NRK fra 2004.

Seriens pilot-episode vant Gullrosen under Festival Rose d'Or i 1997.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Pete og Jenny får en baby i episode 1, men paret sliter med å sove etterpå. Pete må også takle farens dødsfall i episode 4. Adam og Rachel bestemmer seg for å leie et hus sammen. Men han oppdager at hun er gift med en annen mann. På besøk hos Pete og Jenny, har Rachel sex med sin besøkende ektemann, og blir senere gravid. Hun ønsker å flytte til London før fødselen.

Karen og David har nylig ansatt Ramona som barnepike for deres unge sønn Josh. Karen arbeider for et forlag, og får i oppdrag å redigere en roman av en kjent forfatter - som hun snart blir romantisk tiltrukket av. Hun planlegger å ha sex med ham i løpet av en bok-turne. Men blir ydmyket når hun oppdager at han ikke er tiltrukket av henne. Samtidig forsøker David og Karen å reparere ekteskapet deres.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Seks måneder etter forrige sesong, kommer Rachel tilbake fra London og forteller Adam at hun aborterte babyen. Det virker som forholdet deres er over for godt. De begynner begge ett forhold med andre mennesker. Men forsoner seg etter at Adam blir diagnostisert, og behandlet for, testikkelkreft i episode 5. David blir overflødig på jobb, og bestemmer seg for å være hjemmeværende pappa for Josh. Men etter litt innblanding fra Karen, finner David seg ny jobb.

Karen kunngjør i episode 6 at hun er gravid. Pete og Jennys ekteskap får problemer, når hun avslører at hun var forelsket i Adam. Pete overnatter senere hos en medarbeider, som Adam også var kort involvert i, og Jenny ber ham om å flytte ut av hjemmet deres. De bestemmer seg for å gi ekteskapet en ny sjanse når Adam får kreft.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

Et halvt år senere har Pete og Jenny tatt ut skilsmisse. Han har en kort forhold med Ramona, og senere med en lærerinne. Jenny innleder et forhold til en dotcom-millionær, som ofte pynter huset hennes med blomster og tar henne med til New York. Men Jenny innser at han egentlig ikke elsker henne. David og Karen får sine nyfødte tvillinger, og Karens mor flytter inn hos dem for et par episoder.

Karen blir gjenforent med en gammel kjæreste, som befinner seg i Manchester på grunn av en foto-utstilling. David begynner plutselig å interessere seg for politikk, etter å ha møtt en aktivist Jessica. Han begynner en affære med henne, men hun dumper ham etter å ha blitt fornærmet av hans ufølsomhet. Karen finner ut om affæren deres i løpet av episode 8, men er fast bestemt på at hun og David skal bo sammen på grunn av barna deres.

Adam og Rachel bestemmer seg for å få barn sammen. Men de blir fortvilet over å oppdage at hun ikke lenger kan føde barn på grunn av komplikasjoner etter aborten. De bestemmer seg for å gifte seg i stedet. Men Adam blir fristet når han gjenforenes med en tidligere kjærlighet i Belfast.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Jenny og Pete venter nå på deres andre barn. Men etter et abort får Jenny nye tanker om hennes nåværende livsstil. I episode 2 bestemmer hun seg for å ta en jobb i New York. Pete innleder et forhold til Jo Ellison, en venninne av Rachel. Forholdet går greit, frem til Jo må tilbake til Australia etter at visumet hennes utløper. Pete følger etter henne, og erklærer sin kjærlighet. De gifter seg i episode 8.

Karen og David sover i separate senger, frem til hun bestemmer seg for at han burde flytte ut. Karen får problemer med alkoholisme, og bestemmer seg for å få hjelp til terapi. Hun og David forsoner seg etter hvert, og han flytter tilbake til henne. Men senere begynner hun en affære med Mark, noe som blir avslørt for David i Episode 8. Etter å ha fått nok av alle løgnene hans, forlater han Karen.

Adam og Rachel bestemmer seg for å adoptere et barn sammen, og begynner å gå gjennom disse prosedyrene. De er glade når de deretter oppdager at Rachel er gravid, men blir fortvilet når en sosialarbeider forteller dem at en adopsjonen ikke kan fortsette.

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

Tre måneder etter at babyen deres blir født, blir Adam overflødig på jobb. Han finner seg en ny arbeidsplass. Men han og Rachel får beskjed om at etter at utleieren deres døde, kommer de til å bli kastet ut av hjemmet deres. Samtidig som de forsøker å finne et nytt sted å bo, kommer Adams fremmedgjorte far, Bill, på besøk.

Bill og Adam forsøker å reparere forholdet deres, og han tilbyr Adam og Rachel nok penger til å kjøpe deres eget hjem. På vei til en auksjon, for å se på et mulig hus, blir Rachel drept i en bilulykke. Dette etterlater Adam fullstendig ødelagt. Hun blir deretter kremert, og asken hennes blir spredt i den aller siste episoden.

Karen og David gjennomgår en skilsmisse. Hun begynner å se Mark igjen, og David begynner et forhold med hans nye advokat Robyn. Men dette eskalerer når de begynner å bruke hverandres utroskap, og hennes alkoholisme, for at barna burde bo hos dem. Pete og Jo sitt ekteskap får også problemer, når hun har sex med en medarbeider (spilt av Richard Armitage)

Sesong 6[rediger | rediger kilde]

Etter å ha bodd en stund i Singapore, vender Adam tilbake til Manchester for å besøke sine tidligere venner og for å se sønnen Matthew. Han deler også nyheten om hans kommende bryllup med forretningskvinnen Angela Zubayr. Dette blir ikke godt mottatt blant hans omgangskrets, spesielt Matthew som ser på Angela som en erstatning for hans egen mor Rachel. Pete sliter med å forsørge familien sin. Han tar på seg to forskjellige jobber, samtidig som han sliter med depresjon. Samtidig har Jenny en affære med Trevor Green (spilt av Nicholas Gleaves) som begynner å forfølge henne. Pete får problemer etter dødsfallet til Harry, en gammel mann som Pete hadde omsorg for, og Pete vurderer selvmord.

David blir viklet inn i problemer på jobben, og blir arrestert. Noe hans kone Robyn mener er ydmykende, og kaster ham ut av det luksuriøse Cheshire-hjemmet deres. Karen får romantiske følelser for Adams sin svigerfar Eddie. Men hun oppdager senere at de lever i to veldig forskjellige verdener. Karens tvillingdøtre Ellie og Olivia er fremdeles avhengig av moren sin. Jennys tidligere kjæreste Grant, fra hennes tid i New York City, dukker opp bestemt på å se datteren Chloe (spilt av Madeleine Edmondson) som fremdeles tror at Pete er hennes egentlige far. Angela sliter med livet i Manchester, og være stemor til Matthew. Hun bestemmer seg for å avslutte ekteskapet med Adam, og Adam deretter starter et nytt forhold med en annen kvinne.

Viktigste skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]