Kaikadi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kaikadi
Maharashtrahund, indisk whippet
Hundetypehetshund (mynde/terrier)
Opprinnelse

India
EgenskaperJakt- og vakthund
Livsløp10-14
StørrelseLiten/middels (10-15 kg)
Passer forSpesielt interesserte
Anerkjennelser
FCIIngen!
(FCI #)
AKCIngen!
CKCIngen!
KCIngen!
UKCIngen!
Andre hunderaser
Alfabetisk raseliste
Gruppevis raseliste

Kaikadi er ei indisk mynde som minner litt om whippet, men den skal ikke være en slektning. Likheten har trolig kun med størrelse å gjøre. Noen hevder at det er en god del terrierblod i denne hunden, men man vet egentlig ingen ting om opphavet.

Opprinnelse og alder[rediger | rediger kilde]

I sin opprinnelige form skal rasen være utdødd, men det eksisterer fortsatt hunder under denne betegnelsen i India. Navnet har den fått etter en nomadisk stamme (samme navn) som lever i Maharashtra-området. Også språket dette folket snakkes kalles kaikadi. Trolig er dagens hunder en krysning mellom den nå utdødde mynden og andre raser (som terrier).

Utseende, anatomi og fysikk[rediger | rediger kilde]

Kaikadi har ei mye rettere overlinje enn whippet, nesten som en azawakh. Fargene kan være hvit, gyllenbrun eller sort sies det.

Den er liten til mynde å være, med en mankehøyde på maksimalt ca. 40 cm, noe som forsterket intrykket av at denne mynden kanskje ikke er en ren mynde, men en blanding. Pelsen er trolig lang eller semi-lang, for det fortelles at den trenge ganske mye vedlikehold.

Bruksområde[rediger | rediger kilde]

Kaikadi skal være en meget god vakthund, men er trolig i sin opprinnelse avlet for hetsjakt på småvilt.

Lynne og væremåte[rediger | rediger kilde]

Kaikadi er voktsom og skeptisk og ikke så rent lite sky overfor fremmede, men sies å være lojal og hengiven overfor de den regner som en del av flokken.