Joseph Zhang Weizhu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Joseph Zhang Weizhu
Født1958[1]Rediger på Wikidata
Kina
BeskjeftigelseKatolsk prest (1985–), katolsk biskop (1991–) Rediger på Wikidata
Embete
  • Biskop (1991–) Rediger på Wikidata
NasjonalitetKina

Joseph Zhang Weizhu (født 1958 i Kina) er katolsk biskop i Folkerepublikken Kina. Hen er hindret av myndighetene i å virke i bispedømmet Xinxiang i provinsen Henan, og virker i stedet som leder for undergrunnskatolikkene i Xianxian i Hebei.

Biskop Zhang ble bispeviet i Xianxian i Hebei i 1990 av undergrunnsbiskopen Casimirus Wang Milu av Tianshui (Gansu). Han kom under press fra myndighetene i Xianxian, og ble stadig arrestert og forhørt. Han ble senere flyttet fra Xianxian. En mulighet som var påtenkt var å sende ham til Anguo et annet sted i Hebei, – Anguo var et gammelt bispedømme. Men det endte med at han ble assignert til bispedømmet Xinxiang, som var uten biskop. Men der forhindret lokalregjeringen å la ham lede bispedømmet.

Som undergrunnsbiskop er han under konstant overvåkning. I slutten av januar 2000 ble han bortført av sikkerhetspolitiet og ført fra Xinxiang og holdt i husarrest. Det tok over et år før han ble sluppet fri. Han ble så leder for undergrunnskatolikkene i Xianxian igjen.

Han blir stadig ilagt strenge restriksjoner, og hans reisefrihet er innskrenket. Etter pave Johannes Paul IIs død i 2005 ble han hindret i å feire requiemmesser.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Catholic-Hierarchy.org, katolsk hierarki ID zhangwei, besøkt 11. september 2021[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.catholic-hierarchy.org zhangwei, lest 19. januar 2022