John Tiffin Patterson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
John Tiffin Patterson
FødtJohn Tiffin Patterson
4. mai 1940
Cooperstown
Død7. februar 2005 (64 år)
Los Angeles
Utdannet ved University at Buffalo, Stanford University
Beskjeftigelse Filmregissør, TV-regissør
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Directors Guild of America Award

John Tiffin Patterson (født 4. april 1940 i New York, død 7. februar 2005) var en amerikansk TV-regissør som blant annet er kjent for å ha hatt regien på TV-serier som The Sopranos.

Patterson vervet seg til den amerikanske flyvåpenet etter noen semester ved Williams College. Etter tiden i forsvaret returnerte han til universitetet mens han fremdeles var reservist. Etter det tok han i 1970 en mastergrad ved Stanford University, hvor han blant annet var klassekammerat med David Chase (skaperen av The Sopranos).

Patterson debuterte som regissør og produsent i 1974 da han lagde spillefilmen The Legend of Earl Durand. Han gikk imidlertid raskt over til TV, og i 1977 debuterte han som regissør for TV-serien Eight Is Enough. Han hadde etter det regien på en rekke enkelstående episoder for kjente TV-serier som Par i hjerter, The Rockford Files, Knots Landing, Buck Rogers in the 25th Century, CHiPs, Magnum, P.I., MacGyver, Hill Street Blues, Lov og rett i LA, Law & Order, Profiler, Providence, Six Feet Under, CSI og Carnivàle.

I 1999 ble han en av regissørene for TV-serien The Sopranos og hadde frem til sin død regien på 13 episoder av serien. Dette var den tv-serien han hadde lengst opphold ved. Ved siden av TV-serien har han hatt regien for en rekke TV-filmer.

Patterson var gift med Casey Kelley, men senere skilt. Sammen har de to barn. Patterson døde av prostatakreft 64 år gammel. Sopranos-episoden "Kaisha" var dedikert til ham.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]