Magnum, P.I.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Magnum, P.I.
Generell informasjon
SjangerKrim / Drama
Prod.landUSA
Sendeår1980–1988
Sesonger8
Episoder162
Lengde45 minutt min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleTom Selleck
MedvirkendeTom Selleck (rollefigur: Thomas Magnum)
John Hillerman (rollefigur: Jonathan Higgins)
Roger E. Mosley (rollefigur: T.C.)
Larry Manetti (rollefigur: Rick)
Bak kamera
Skaper(e)Donald Bellisario, Glen A. Larson
ManusChris Abbott, Donald Bellisario, Glen A. Larson
RegiRay Austin, Mike Vejar, Ivan Dixon
TittelmusikkMike Post
Pete Carpenter
Ian Freebairn-Smith (sesong 1)
MusikkMike Post
Pete Carpenter
Ian Freebairn-Smith (sesong 1)
Sending
Periode11. desember 19801. mai 1988
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb

Magnum, P.I. (også kalt Magnum) er en amerikansk krim- og dramaserie som ble vist på CBS fra 1980 til 1988. Serien handlet om den tidligere U.S. Navy SEAL-soldaten Thomas Magnum, som ble privatdetektiv på Hawaii. Magnum levede i et stort gjestehus på «Robins Nest», forfatteren Robin Masters gods på Hawaii; som ble bestyrt av den eksentriske briten Jonathan Quayle Higgins III, som tidligere hadde vært offiser i den britiske hæren. Hovedrollen som Magnum ble spilt av Tom Selleck, mens rollen som Higgins ble spilt av John Hillerman. Andre faste roller ble spilt av Roger E. Mosley og Larry Manetti. Produsent for serien var Joel Rogosin.

Serien gikk periodevis på NRK Detektimen fra 1984 og til slutten av 1980-årene.[1] Den gikk på TV3 fra slutten av 1988[2] og på TVNorge fra 2005.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om den tidligere U.S. Navy SEAL-soldaten Thomas Magnum, som nå er privatdetektiv på Hawaii. Magnum lever i et gjestehus på «Robins Nest», forfatteren Robin Masters gods på Hawaii; som bestyres av den eksentriske briten Jonathan Quayle Higgins III (John Hillerman), som tidligere har vært offiser i den britiske hæren. Magnum er ansatt som sikkerhetsansvarlig på godset. Men bruker mye at tiden på å nyte den luksus, som godset og stedet har å by på. Det inkluderer en Ferrari som Magnum disponerer. Dette er vel en del av lønnen han får, for at han er sikkerhets ansvarlig på stedet. Det hender også at han forsyner seg av godsets vinkjeller.

Med jevne mellomrom involveres han i utgangspunktet ufarlige kriminalsaker som ofte utarter i skuddvekslinger og biljakt. Det viser seg ofte at saken er veldig mye større, enn først antatt når han tok jobben. Higgins – er pertentlige bestyreren på godset. Han og hans trofaste hunder, er alltid med i serien. To svarte Dobberman hunder, som er ekstremt godt dresserte, Han er kritisk til Magnum sin leve-stil og avslappende holdning til omtrent alt. Noe som ofte fører en kulturkollisjon mellom de to.

Til kompanjonger har han to tidligere kamerater fra Vietnamkrigen, TC ( Theodore Calvin) og Rick – som egentlig heter Orville (Noe han ikke vil noen skal vite om). Ved hjelp av Rick sin kjennskap til folk i underverden. Kommer han i kontakt og får mye av informasjonen han trenger. Rick driver et hotell ved vannet med strand-bar, på øya. Der kommer Rick i kontakt med de fleste og vet det meste. Det er ikke mye informasjon som går han hus forbi.

TC driver et helikopter transport firma – Island Hoppers, som han også er den eneste piloten. Firmaet driver med turist-chartring med et helikopter. Han gir turister og andre som betaler, rund-turer eller frakter folk rundt på øyene på Hawaii. Magnum får som regel overtalt han til å fly han, til steder han trenger å dra og lover å gjøre opp senere. Dette skjer selvfølgelig aldri at TC får igjen for fly turen. Så nærmest hver episode, når dem møtes første gang. Så starter det med at Magnum får beskjed at TC, at han ikke vill fly han dit han skal. Ofte til og med før han har spør om en tjenesten.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Faste roller
Personer som har vært gjest i serien flere ganger
  • Gillian Dobb – Agatha Chumley (32 episoder, 1981-1988)
  • Kwan Hi Lim – Politi Yoshi Tanaka (27 episoder, 1982-1987)
  • Jeff MacKay – Lieutenant «Mac» MacReynolds, USN (24 episoder, 1980-1988)
  • Kathleen Lloyd – Assistant District Attorney Carol Baldwin (21 episoder, 1982-1988)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kveldens hovedmester». VG. 23. november 1984. Besøkt 25. mars 2009. 
  2. ^ «Pustehullet Med lov skal ...». Aftenposten. 10.6.1988. «TV3 satser nå på ytterligere en nyhetssending hver kveld klokken 22.00. Foreløbig er detektivserien "Quincy" mest populær, og samler godt over 450 000 seere. Men han skal få knallhard konkurranse av "Magnum", som startet sist lørdag.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]